Imigranţii din familia Trump

16 februarie, 2017
17th Annual Police Athletic League Dinner Gala jpeg

Noul lider de la Casa Albă s-a ţinut de cuvânt şi a trecut la blocadă. Tocmai el, care are în arborele genealogic mai mulţi imigranţi.

Donald Trump, Ivana Trump, Mary Anne Trump şi Fred Trump

America este în fierbere, de când Donald Trump a suspendat programele de primire a refugiaţilor şi a interzis intrarea în ţară a cetăţenilor din şapte ţări majoritar musulmane. O decizie care a făcut ca mii de persoane să blocheze activitatea din principalele aeroporturi americane, unde şi aşa flu­xul este îngreunat de controalele seve­re de la vamă. „Vom avea o interdicţie foarte strictă şi vom avea o verificare extremă, aşa cum ar fi trebuit să avem în această ţară de mulţi ani“, a asigurat Trump chiar din Biroul Oval.

Dar cel care se opune atât de ve­hement imigraţiei străine şi vrea chiar să insularizeze teritoriul ţării prin construirea unui zid la graniţa cu Mexicul (şi încă unul, probabil, la graniţa cu Canada), este el însuşi fiul unei imigrante – lucru despre care a evitat să vorbească în timpul campa­niei prezidenţiale. În noiembrie 1929, o tânără scoţiană de 17 ani, Mary Anne MacLeod, se urca la bordul S.S. Tran­sylvania din Glasgow cu destinaţia New York. Gonită de sărăcia din satul pescăresc Stornoway, din insulele He­bride, s-a integrat în comunitatea de imigranţi scoţieni, lucrând ca menaje­ră. În 1936 s-a căsătorit cu Frederick Christ Trump, fiul unui imigrant ger­man, care avea o firmă de construcţii, şi au avut cinci copii. Interesantă este, însă, ascensiunea acestei femei care, dintr-o imigrantă „atât de săracă, încât nu avea nici măcar pantofi“, a ajuns o „doamnă de societate“, cu perle şi blă­nuri şi cu femeie în casă (culmea, tot o imigrantă scoţiană!), o cucoană plim­bată cu vasele de croazieră în Baha­mas, Puerto Rico şi Cuba şi care făcea acte de caritate, graţie boom-ului imo­biliar care a propulsat peste noapte fa­milia Trump. Iar fiul ei, Donald, învăţat să respecte doar bogăţia şi succesul în afaceri, a idolatrizat-o o viaţă întrea­gă, afirmând adesea că era „extrem de inteligentă“ şi cu „spirit de luptătoare, precum William Wallace“.

O femeie pe care avea s-o pună me­reu mai presus de soţiile sale, imi­grante şi ele. Prima, Ivana Zelníčková, provenea din Cehoslovacia şi, după un mariaj eşuat cu agentul imobiliar Alfred Winklemeier, a ajuns la Montréal, unde a lucrat ca model pentru câteva firme canadiene de blănuri, şi mai apoi la New York, unde promova Jocurile Olimpice de la Montréal. Aşa l-a întâlnit pe ambiţiosul Donald Trump, care a luat-o de soţie pe 7 aprilie 1977. Împreună au fost power couple-ul lumii imobiliare din New York, ridicând Grand Hyatt Hotel, Trump Taj Mahal Casino Resort din Atlantic City şi Trump Tower de pe Fifth Avenue din Manhattan. După 15 ani de mariaj şi trei copii, Donald a înşelat-o cu americanca Marla Maples (cea care avea să devină următoarea doamnă Trump), iscând un scandal de proporţii şi un divorţ îndelung disputat prin tribunale, la finalul căruia Ivana a primit 20 de milioane de dolari, domeniul de 14 milioane de dolari al familiei din Connecticut, o alocaţie de 5 milioane de dolari pentru locuinţă, o pensie alimentară anuală de 350.000 de dolari, toate bijuteriile ei şi 49% din domeniul Mar-a-Lago, casa familiei din Palm Beach, Florida, care serveşte pe post de club privat pentru elita din Palm Beach.

Marla a avut parte de aceeaşi soartă ca Ivana, fiind nevoită să-i facă loc următoarei cuceriri a lui Donald, Melania Knavs. Un manechin provenit din Slovenia, cu ceva studii de design şi fotografie, care aspira să devină soţie de milionar. Ceea ce a şi făcut, iar istoria ei e deja ştiută – a ajuns Prima Doamnă a Americii!

Păi, bine, domnule Trump, aţi reinstaurat vânătoarea de vrăjitoare în SUA, uitând că aveţi în ogradă proprii foşti imigranţi? Sau femeile nu sunt oameni, aşa cum tindeţi să ne demonstraţi constant?

Imigranta în funcţie. Melania i-a dăruit un singur fiu lui Trump, pe Barron (10), chiar în anul în care a primit cetăţenia americană.

Păi, bine, domnule Trump, aţi rein­staurat „vânătoarea de vrăjitoare“ în SUA, uitând că aveţi în ogradă propriii foşti imigranţi? Sau femeile nu sunt oameni, aşa cum tindeţi să ne demon­straţi constant?

foto: gettyRecente pe Ok! Magazine

Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
10 transformare priscilla presley jpg jpeg
Raicu Andreea jpg
FotoJetFustițe jpg
Irina Baiant pt OK (3) jpg
1 alec baldwin jpg jpeg
Pamela Anderson   GettyImages 1460955919 jpg
Marilyn Manson   GettyImages 476706982 jpg
demi moore ashton kutcher jpeg
Victoria Beckham_shutterstock 732217975 (1) jpg
 MIH7707 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}