┬á├Än a┼čteptarea mo┼čtenitorului: Noi tensiuni la Palatul Buckingham

11 martie, 2015
carte jpeg

Trebuie s─â recunoa┼čtem c─â familia regal─â britanic─â nu ne las─â niciodat─â s─â ne plictisim. De data aceasta, secrete siropoase sunt dezgropate din gr─âdina cui nu ne a┼čteptam, a Prin┼úului Charles. Dar, ca un efect de domino, tot ce-l afecteaz─â pe viitorul

Trebuie s─â recunoa┼čtem c─â familia regal─â britanic─â nu ne las─â niciodat─â s─â ne plictisim. De data aceasta, secrete siropoase sunt dezgropate din gr─âdina cui nu ne a┼čteptam, a Prin┼úului Charles. Dar, ca un efect de domino, tot ce-l afecteaz─â pe viitorul suveran nu le pic─â bine nici celorlal┼úi locatari de la Buckingham.

Prin┼úul vorbe┼čte cu mor┼úii. Este un singura┬ştic. Vrea s─â reformeze monarhia. N-a vrut niciodat─â s─â se ├«nsoare cu Diana. Sunt c├óteva dintre ideile cel pu┼úin ┼čocante cu care r─âm├ó┬şnem dup─â ce parcurgem cea mai a┼čteptat─â biografie din Regatul Britanic, Charles, inima unui rege, redactat─â de jurnalista Catherine Mayer, care sus┼úine c─â are informa┼úii din interior despre Prin┼úul de Wales. Mai exact, autoarea spune c─â a ajuns s─â-l cunoasc─â pe Charles mai bine dec├ót orice alt biograf neau┬ştorizat, deoarece a avut ocazia s─â-l ├«nso┼úeasc─â la diferite evenimente de pres─â, a participat la petreceri organizate la re┼čedin┼úa acestuia, a vorbit cu prietenii lui apropia┼úi ┼č.a.m.d.

image

Dar, ├«n ciuda acestei apropieri, Mayer nu s-a sfiit c├ónd a trebuit s─â dea pe fa┼ú─â unele dintre cele mai sumbre secrete ale prin┼úului de 65 de ani, ├«ntr-un portret f─âr─â menaja┬şmente ┼či ÔÇ×farduriÔÇť al celui care va deveni ur┬şm─âtorul Rege al Angliei. Un rege care a fost, ├«n cea mai mare perioad─â a vie┼úii lui, un sin┬şguratic cu frecvente st─âri de depresie sever─â. ├Än ciuda prestigiului ┼či-a s├óngelui albastru ca┬şre-i curge ├«n vene. Citat─â ├«n cartea cu pricina, Lucia Santa Cruz, fiica ambasadorului sta┬ştului Chile ┼či prieten─â de-o via┼ú─â a prin┼úului, ├«┼či aminte┼čte un moment de solitudine dure┬şroas─â tr─âit de t├ón─ârul ofi┼úer Charles. Dup─â o campanie militar─â de ┼čase luni pe mare, el ├«i scrie acesteia, rug├ónd-o s─â-l a┼čtepte pe chei, la ├«ntoarcere, pentru c─â niciun apropiat nu va fi acolo, s─â-l ├«nt├ómpine. ÔÇ×Fiecare membru al echipajului era a┼čteptat de cineva ┼či eram foarte trist─â din cauz─â c─â el era singur. Chiar dac─â aveam o rela┼úie cu altcineva, mi-am spus c─â nu-l pot l─âsa balt─âÔÇť, m─ârturise┼čte Cruz. Aceea┼či Lucia care i-a pre┬şzentat-o pe Camilla lui Charles, ├«n 1971 (├«nainte de logodna Prin┼úului cu Prin┼úesa Diana). S-a ├«nt├ómplat ├«n apartamentul chilienei, acolo unde aceasta i-a chemat, ├«n aceea┼či zi, at├ót pe Camilla, c├ót ┼či pe Charles, sp├órg├ónd ghea┼úa cu celebra fraz─â: ÔÇ×Str─âbunica ei a fost amanta str─âbunicului t─âu. A┼ča c─â aten┬ş┼úie la genele voastreÔÇŽÔÇť.

Desigur, cea mai mare revela┼úie a aceste c─âr┼úi este cea despre ├«nceputurile rela┼úiei cu Prin┼úesa Diana ┼či despre starea de spirit ├«n care se g─âsea mo┼čtenitorul Coroanei cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte de mariajul cu cea disp─ârut─â din┬ştre noi ├«n 1997. Este momentul ├«n care Charles ├«ncepe s-o cunoasc─â mai bine pe logodnica lui, s─â-┼či dea seama c├ót de sensibil─â ┼či vulnerabil─â este ┼či s─â afle ┼či adev─ârul crud despre tulbur─ârile ei alimentare. ÔÇ×Nu pot s-o fac!ÔÇť, i-ar fi m─ârturisit disperat Charles unui apropiat, chiar ├«n ajunul nun┼úii. Era prea t├órziu pentru a se r─âzg├óndi, chipurile lor erau deja im┬şprimate pe serviciile de ceai din RegatÔÇŽ

image

E drept c─â ┼či Diana ar fi vrut s─â-┼či ia cuv├óntul ├«napoi dup─â ce a descoperit sentimentele Prin┼úului pentru amanta Ca┬şmilla, ├«ns─â am├óndoi au dus aceast─â ┼čarad─â p├ón─â la final, totul culmin├ónd cu o nunt─â istoric─â, urm─ârit─â de 700 de milioane de telespectatori din ├«ntreaga lume. Cu toate acestea, Nicho┬şlas Soames, un alt prieten apropiat al prin┼úului, intervievat fiind pentru aceast─â biografie, sus┼úine c─â, dup─â nunt─â, Char┬şles a f─âcut eforturi disperate ca mariajul cu Diana s─â mearg─â ┼či pentru asta era dispus la toate concesiile posibile.

Dar s─â revenim la cea mai ┼čocant─â dintre ipotezele din cartea respectiv─â, cum c─â Charles ar purta conversa┼úii cuÔÇŽ mor┼úii. Ei bine, s-a plecat de la o supozi┼úie ceva mai penibil─â, cum c-ar vorbi cu plantele din gr─âdina re┼čedin┼úei sale ┼či-a so┼úiei Camilla, Highgrove House, ├«ns─â adev─ârul este ceva mai sumbru. Charles a creat, de-a lungul mult iubitei sale gr─âdini, loc de plimbare ┼či de medita┼úie, altare imaginare ├«nchinate persoanelor dragi, plecate dintre noi. ÔÇ×Merge ├«n gr─âdin─â pentru a vorbi cu cei care nu mai suntÔÇť, puncteaz─â Mayer. Adev─ârul este c─â nu ┼čtim dac─â britanicii sunt preg─â┬şti┼úi s─â cunoasc─â b─ârbatul din spatele prin┼úului, cu umbrele ┼či angoasele sale, iar Regina Elisabeta a II-a pare a cunoa┼čte cel mai bine acest lucru. Asta deoarece, spune autoarea c─âr┼úii, suverana este nelini┼čtit─â ├«n leg─âtur─â cu succesiunea ┼či simte c─â Regatul nu este preg─âtit pentru ÔÇ×┼čocul nouluiÔÇť. Sau pentru Charles, cine ┼čtie?

image
image

Kate Middleton: Fifty Shades of Grey

Tensiunea atinge cote alarmante la Palatul Kensington, acolo unde preg─âtirile pentru primirea unui nou mo┼čtenitor regal au intrat pe ultima sut─â de metri. Ai zice c─â stresul este at├ót de mare, ├«nc├ót i-a scos peri albi Ducesei de Cambridge. La propriu, chiar, c─âci num─ârul acestor fire c─ârunte a fost ├«ndelung analizat de presa britanic─â, dup─â ce o coafur─â nefericit─â a acesteia, la un eveniment public care a avut loc la mijlocul lunii februarie, a l─âsat la vedere ni┼čte r─âd─âcini surprinz─âtor de albe, pentru v├órsta ei, de doar 33 de ani. Acum nimeni nu zice c─â o femeie ├«ns─ârcinat─â ├«n luna a opta ar trebui s─â se vopseasc─â, ├«ns─â ├«ntrebarea este alta: este via┼úa la Palat at├ót de grea, ├«nc├ót a ├«mb─âtr├ónit-o pe Kate ├«nainte de vreme? ┼×i, din ultimele informa┼úii parvenite din anturajul tinerilor duci, se pare c─â nu exist─â nicio ┼čans─â ca t├ón─âra m─âmic─â s─â se relaxeze dup─â ce va aduce pe lume al doilea ei copil, undeva ├«n aprilie, deoarece Will ┼či Kate sunt hot─âr├ó┼úi s─â aib─â grij─â singuri de nou-n─âscut, f─âr─â ajutorul unei bone. Cel pu┼úin la nivel declarativ, a┼ča vor face.

Dar suntem siguri c─â bunica Carole Middleton va intra din nou ├«n peisaj, a┼ča cum a f─âcut-o c├ónd s-a n─âscut Geor┬şge, acum ├«n v├órst─â de un an ┼či ┼čapte luni. Sau c─â ducesa se va retrage din nou ├«n lini┼čtea conacului p─ârintesc din Berk┬şshire, departe de ochii insisten┼úi ai presei ┼či ai curio┼čilor. Sau, cine ┼čtie, chiar de ai Reginei Elisabeta, cu care so┼úia lui William are, zilele acestea, divergen┼úe pe teme locative! Ei bine, Kate insist─â s─â se mute ├«n superba re┼čedin┼ú─â rural─â de la Anmer Hall, din Norfolk, departe de agita┼úia londonez─â ┼či de responsabilit─â┼úile regale. ÔÇ×Exist─â ceva tensiune pe tema asta. Regina ├«┼či dore┼čte ca t├ón─âra familie s─â continue s─â lo┬şcuiasc─â ├«n principal ├«n apartamentul din Palatul Kensington, acolo unde ├«i sunt mai accesibiliÔÇť, a dezv─âluit o surs─â apro┬şpiat─â familiei regale pentru revista OK! UK. Suntem siguri c─â ultimul cuv├ónt ├«i va apar┼úine celei care poart─â coroanaÔÇŽ Deocamdat─â.

Foto: guliver/getty images/rex features, heptaRecente pe Ok! Magazine

sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg