În cifre! Curiozităţi despre Donald Trump, noul preşedinte al Americii

9 noiembrie, 2016
donald trump GettyImages 621865324 jpeg

Republicanul Donald Trump este noul preşedinte al Statelor Unite după ce a câştigat şi votul în Winsconsin şi un elector al statului Maine. Miliardarul a obţinut 288 de voturi, iar contracandidata sa democrată Hillary Clinton 218. Un candidat are nevoie de minim 270 de electori pentru a câştiga alegerile prezidenţiale în SUA. Cine, este, aşadar, omul de afaceri din New York cu discurs populist şi pe alocuri sexist, pe care nu-l sprijinea nicio voce din domeniul entertainmentului, în campania lui electorală?

Aprig, ambiţios, periculos, plin de succes – află mai multe despre cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite!

Donald Trump

13 ani

La acea vârstă a fost trimis la Academia Militară din N.Y. de către părinţii săi, îngrijoraţi de natura lui violentă şi care nu găseau altă soluţie să-l disciplineze.

4 falimente

image

Trump a dat şi faliment cu compania sa – în 1991, 1992, 2004 şi 2009. A fost vorba de două cazinouri, apoi de Trump Hotels şi Casino Resorts (Trump Entertainment Resorts). Pentru unele a trebuit să renunţe la o parte din proprietăţile personale, pe altele le-a vândut. Însă flerul pentru investiţii l-a ajutat să-şi reia drepturile asupra ultimelor două lanţuri imobiliare, în 2014.

Donald, Barron, Melania şi Tiffany Trump

3 neveste

Ivana Trump, Marla Maples şi Melania Trump – toate soţii cu care Trump a avut relaţii savuroase pentru presa de scandal. Prima, care i-a fost soţie 13 ani, l-a acuzat de violenţă domestică şi viol, a doua i-a fost amantă timp de doi ani şi i-a născut o fiică înainte de nuntă, iar Melania, fost model, a pozat nud în mai multe ocazii – deşi asta nu i-a dăunat imaginii mogulului. Actuala Primă Doamnă are 46 de ani, este de origine slovenă şi este mama celui mai mic fiu al preşedintelui (are cinci copii), Barron, de 10 ani.

1 trofeu

image

Şi anume Zmeura de Aur pentru cel mai prost actor în rol secundar, pentru filmul Ghosts Can’t Do It, în 1990.

Anul 1989

Cine ar fi crezut că investitorul a avut şi propriul boardgame de tip Monopoly, Trump: The Game, lansat în 1989? Însă, în ciuda relansărilor, jocul nu s-a vândut conform aşteptărilor.

200 polonezi

În 1980, două sute de imigranţi ilegali de origine poloneză angajaţi de echipa Trump au muncit la demolarea unui magazin din New York pentru a construi Trump Tower, cea mai înaltă clădire rezidenţială din lume.

4,5 miliarde de dolari

O avere greu de imaginat, dar nu şi pentru cel care a preluat controlul şi a dus, din 1971, imperiul Trump pe culmile cele mai înalte. Zgârie-nori, terenuri de golf, hoteluri, cazinouri impresionante de-a lungul zecilor de ani de carieră. Şi continuă să producă sume spectaculoase din investiţiile sale imobiliare, şi la 70 de ani!

foto: guliver/rex features, hepta, www.123rf.comRecente pe Ok! Magazine

heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru