În cifre! Curiozităţi despre Robert De Niro!

23 ianuarie, 2016
robert de niro abgettyimages 469979586 jpg jpeg

Descoperă cifrele interesante din viaţa unuia dintre cei mai mari actori din toate timpurile, ajuns acum la 72 de ani!

6 copii

Robert De Niro, Grace Hightower, Raphael DeNiro

Se află la a doua căsnicie (cea cu Grace Hightower), dar are şase copii din trei relaţii. De la prima soţie, Diahnne Abbott, are un fiu şi o fiică (adoptată, ea fiind născută dintr-o relaţie anterioară a Diahnnei); băieţi gemeni cu Toukie Smith, născuţi cu ajutorul unei mame surogat; iar cu Grace, are un fiu şi o fiică (născută tot dintr-o mamă surogat).

1 tribut

Trupa britanică Bananarama a lansat un hit dedicat actorului, Robert De Niro’s Waiting. Când a auzit cântecul, De Niro a stabilit o întâlnire cu cele trei fete, dar acestea au fost atât de emoţionate aşteptându-l, încât s-au îmbătat înainte ca el să ajungă să le cunoască.

10 ani

image

Actorul câştigător de Oscar a descoperit pasiunea pentru film de mic copil. Avea doar 10 ani când a jucat rolul Leului celui Fricos într-o producţie a poveştii Vrăjitorul din Oz. De atunci, s-a îndrăgostit de actorie.

5 porecle

În copilărie, i se spunea Bobby Milk, pentru că era foarte slab şi foarte palid la faţă, ca laptele, dar şi Kid Monroe, Bob ori Bobby D. Amuzant este că şoferii limuzinelor din Los Angeles i-au găsit o poreclă lui De Niro: „No Dinero“, pentru că lasă bacşişuri aproape insesizabile, spun ei.

2 Oscaruri

image

Primul l-a câştigat pentru cel mai bun actor în rol secundar în Naşul: partea a doua (1974), iar al doilea trofeu al Academiei de Film l-a primit graţie interpretării lui LaMotta în Raging Bull, pentru cel mai bun actor în rol principal.

1 record

image

Faimosul star de 72 de ani a deţinut fabulosul record mondial al celor mai multe kilograme luate pentru un film, fiind vorba de 29 kg, pentru rolul lui Jake LaMotta din Raging Bull (1980). Recordul a fost bătut de Vincent D’Onofrio şapte ani mai târziu, cu 32 kg luate pentru Full Metal Jacket (1987).

185 milioane de dolari

De Niro este foarte activ în industria filmului, de vreme ce apare sau produce câteva filme pe an. În medie, starul, celebru pentru rolul din Taxi Driver, câştigă 15 mil. $ pentru fiecare peliculă în care joacă. În plus, deţine lanţul de restaurante Nobu şi este cofondator al Festivalului de Film Tribeca.

Anul 1998

Este anul în care a jurat să nu mai calce în Franţa, după ce numele său a fost implicat într-un dosar de prostituţie în Paris. De Niro a negat vehement orice implicare în scandalul investigat.

text: andreea enea. foto: guliver/getty images/rex features, www.cinemagia.ro, www.123rf.com