În cifre! Curiozităţi despre Winona Ryder, fosta logodnică a lui Johnny Depp

28 noiembrie, 2015
wynona ryder abgettyimages 167770272 jpg jpeg

 Descoperă cifrele-cheie ale vieţii uneia dintre actriţele iconice ale anilor ‘90!

200.000 de dolari

image

În 1993, pe când avea doar 12 ani, micuţa Winona s-a oferit să plătească această recompensă pentru ca Polly Klaas, o fetiţă de vârsta ei şi din acelaşi oraş, să se întoarcă acasă teafără, după ce fusese răpită. Din păcate, Polly a fost ucisă.

7 ani

Este vârsta la care tânăra vedetă avea să ajungă, datorită tatălui ei, Michael Horowitz, la primul concert din viaţa sa – acela al trupei The Sex Pistols. Din păcate, concertul a fost şi ultimul pe care l-au dat în formaţie completă.

120 de hectare

Comuna Rainbow, în care-a copilărit Winona, se întindea pe foarte puţin pământ. Aici, familia sa a trăit împreună cu alte şapte familii, privaţi de electricitate. Din fericire, asta a convins-o pe actriţă să citească multă literatură. Ulterior, s-au mutat cu toţii în Petaluma, California.

Anul 1990

Johnny Depp şi Winona Ryder

Este anul în care fostul ei logodnic, Johnny Depp, cu care-a jucat şi-n Edward Scissorhansds, şi-a tatuat pe braţul drept „Winona Forever“. Ulterior despărţirii, actorul şi l-a schimbat în „Wino Forever“.

2 Oscaruri

Winona şi-a câştigat statutul de star iconic mai ales în anii ’90. Ea a fost nominalizată la trofeele Academiei în 1994 şi 1995 pentru filmele The Age of Innocence (cel mai bun rol secundar) şi Little Women (cel mai bun rol principal).

11 miioane de dolari

Winona Ryder, Christian Slater

Acesta a fost mult prea modestul box office al filmului Heathers, în care actriţa a jucat cu Christian Slater. „Această peliculă a însemnat mult mai mult decât credeam la acel moment“, spune chiar ea, producţia devenind într-adevăr un film-cult.

480 de ore

image

... în folosul comunităţii, pe care le-a primit după ce-a fost arestată pentru furt din magazin (o problemă compulsivă cu care s-a luptat Winona). Pe lângă atâtea sute de ore, a trebuit să restituie 10.000 de dolari, să-şi plătească amenzile aferente, dar s-a aflat şi trei ani sub supraveghere judiciară.

14 milioane de dolari

Winona Laura Horowitz are o avere modestă după filmele cult rămase în memoria Hollywoodului. Actriţa (44) a debutat cu celebrul Lucas, din 1986, în care-a jucat cu Charlie Sheen.

Winona Ryder

text: andreea enea. foto: guliver/getty images/rex features, www.123rf.com