În pat cu dușmanul. Marilyn Monroe s-a iubit cu cel care a concediat-o de două ori

6 mai, 2022

Admirată și dorită de toți bărbații, Marilyn Monroe a cedat farmecelor unora dintre cei mai puternici bărbați de la Hollywood.

image

Unul dintre bărbații cu care vedeta hollywoodiană ar fi avut o aventură este chiar Joseph Schenck, co-fondatorul 20th Century Fox. După cum aflăm din cartea "Hollywood Renegades", Schenck era nimeni altul decât unul dintre acei producători de film care-și dorea să rupă în două studiourile mari de film din anii ’30, precum Edison Motion Picture Patents și Warner Bros. Cu alte cuvinte, Joseph era un om cu mare influență în industria cinematografică, genul de persoană care-și putea distruge cariera, dacă asta își dorea...

Culmea e că Monroe s-a luat la harță cu 20th Century Fox de-a lungul carierei sale, din cauza contractelor pe care i le impuneau vedetei. Ce legătură avea Schenck cu întregul război pe care diva îl ducea cu celebrul studio de film? Pentru că Marilyn chiar a fost concediată de două ori de șefii 20th Century Fox. Cu siguranță că n-a fost Schenck cel care a acționat personal în defavoarea actriței, însă a ordonat oare subalternilor săi ca faimosa Monroe să rămână fără contract cu ei?

Relația lor apropiată

Joseph Schneck trăia o viață de vis în Holmby Hills Estate, cunoscut mai mult ca Carolwood, din Los Angeles, pe la sfârșitul anilor ’40. Iar superstarul studioului de film 20th Century Fox a fost invitat și-a participat la câteva dintre petrecerile răsunătoare pe care acesta le dădea în conacul său.

De fapt, Marilyn nu era doar o simplă invitată, Joseph o luase sub aripa sa la începutul carierei sale cinematografice și chiar își găsise adăpost în casa lui de oaspeți, unde diva era la dispoziția șefului 20th Century Fox oricând dorea acesta.

Cu alte cuvinte, s-a dezvoltat o relație fizică între cei doi. Și, cu toate asta, starul de cinema n-a fost favorizat deloc atunci când s-a pus problema dacă Monroe mai rămâne sau nu la studioul înființat de Joseph. 20th Century Fox a concediat-o pe Marilyn, în ciuda relației ei apropiate cu co-fondatorul studioului cinematografic.

Mulți sunt de părere că, orbit de gelozie, chiar Schenck ar fi ordonat concedierea celui mai mare star al lor. Monroe a negat, la acea vreme, aventura ei cu mai marele studioului de film, însă acest lucru nu înseamnă prea multe, având în vedere că diva hollywoodiană nu-și dorea să iasă în față cu viața ei privată. Important e că biografii s-au pus toți de acord că actrița a avut o relație intimă cu Joseph Schenck, susține Hollywood Reporter.

El i-a decis cariera?

Totuși, nu Schenck a fost cel care a adus-o pe Marilyn Monroe la 20th Century Fox. El chiar a ajutat-o pe actriță să obțină un contract cu Columbia Pictures în 1948. Și ea a părut într-un singur film produs pe acest studio cinematografic, "Ladies of the Chorus". În scrisorile adresate actriței, Schenck i-a dorit tot norocul din lume la Columbia, lucru care ne face să credem că tocmai el fusese cel care a concediat-o pe divă de la 20th Century Fox. Mai mult, Joseph i-a oferit acesteia și un sfat – “Prioritizează-ți cariera!”.

Mai multe pentru tine...

Marilyn Monroe s-a întors la 20th Century Fox pentru a juca în "All About Eve", în 1950, însă nu și-a mai dorit să interpreteze personaje prostuțe și atrăgătoare. Cel cu care a fondat Joseph Schenck 20th Century Fox, Darryl F. Zanuck, a refuzat să-i ofere actriței ce-și dorea, lucru care a determinat-o pe divă să-și deschidă propria casă de producție, denumită Marilyn Monroe Productions.

Drept urmare, 20th Century Fox a concediat-o pe vedetă a doua oară, însă, într-un final, a cedat cererilor ei, de teama de-a nu scăpa printre degete cea mai mare vedetă de la Hollywood. Sau poate că a intervenit iubitul ei, Joseph?!...

La întoarcerea în studioul cinematografică, Marilyn a primit o mărire de salariu și libertatea de a-și alege regizorii și scenariile preferate, ne informează History of Yesterday. Așadar tot frecușul divei cu 20th Century Fox să fi fost cauzat doar mici neînțelegeri între doi iubiți? Tot ce e posibil!

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg
Shania Twain jpg
Leo DiCaprio la Cannes, 2023, GettyImages jpg
Kate Hudson în Glass Onion A Knives Out Mystery, Profimedia jpg
Colaj Pacino (1) jpg
ana odagiu s a casatorit cu conrad mericoffer jpg
Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg