În plin război, Volodymyr Zelensky a transmis un mesaj românilor. Ce a dorit preşedintele Ucrainei să ştim

28 februarie, 2022
1 profimedia 0485259420 jpg jpeg

România s-a poziţionat ferm pro NATO şi pro independenţă în Ucraina, iar refugiaţii ţării vecine atât de încercate s-au bucurat de toată atenţia şi grija, la noi în ţară.

Multe persoane şi ONG-uri au sărit în sprijinul cetăţenilor ucrainieni, care disperaţi, au fugit din calea urgiei. De asemenea, România trimite ajutor militar Ucrainei, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei”, a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Ministerul Apărării Naţionale precizează, într-un comunicat, că valoarea elementelor de muniţie şi a celor 2.000 de căşti de protecţie balistică şi 2.000 de veste antiglonţ cu nivel de protecţie III-IV care vor fi donate armatei ucrainene se situează în jurul sumei de două milioane de euro.

Transferul de echipamente constituie un element de sprijin logistic necesar eforturilor Ucrainei de respingere a agresiunii Federaţiei Ruse, declanşată asupra teritoriului ucrainean în data de 24 februarie. Transmiterea acestor materiale către Guvernul Ucrainean se circumscrie efortului general care se realizează de către statele membre ale NATO şi UE pentru sprijinirea Ucrainei în acţiunile de apărare a teritoriului propriu, a independenţei şi integrităţii statului împotriva agresiunii armatei Federaţiei Ruse, mai precizează MApN.

Aceste lucruri nu au rămas neobservate. Însuşi preşedintele Ucrainei a transmis, în plin război, un mesaj plin de recunoştinţă pentru români: "Sunt recunoscător României pentru contribuţia sa semnificativă la capacităţile de apărare ale ţării noastre. Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simţim sprijinul politic şi de apărare al partenerilor noştri", a scris preşedintele ucrainean pe Twitter.

3 capturemesaj png png

De asemenea, ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, a avut, luni, o convorbire cu omologul român, Bogdan Aurescu, context în care a mulţumit României pentru ajutorul militar şi umanitar.

"România îşi intensifică sprijinul militar şi umanitar pentru Ucraina, care se apără de invazia rusă. Suntem recunoscători României pentru acest ajutor valoros şi pentru că s-a îngrijit de cetăţenii noştri care fug de războiul lui Putin", a scris oficialul pe Twitter. Recente pe Ok! Magazine

Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg