În sfârșit, Ducii de Sussex primesc ce-și doresc! Archie și Lilibet vor avea titluri de prinți

9 septembrie, 2022

Multe schimbări vor avea loc odată cu moartea Reginei Elisabeta și cu avansarea Prințului Harry cu un loc în ordinea de succesiune la tron.

Fiul cel mare al Ducilor de Sussex, Archie Mountbatten-Windsor, este de-acum prinț din punct de vedere tehnic - un titlu despre care Meghan a susținut că i-a fost refuzat anterior din cauza rasei sale.

regina si lilibet jpg

Sora lui mai mică, Lilibet Mountbatten-Windsor, are, de asemenea, dreptul de a fi prințesă după moartea reginei și după ce bunicul ei, Charles, devenind rege.

Potrivit regulilor stabilite de Regele George al V-lea în 1917, Archie și Lili, fiind copiii unui fiu de suveran (Prințul Harry), au dreptul să folosească titlurile de prinți.

În timpul interviului exploziv cu Oprah Winfrey, Meghan Markle a susținut că seniorii regali i-au refuzat în mod gratuit lui Archie titlul de prinț. Întrebată dacă este important pentru ea ca Archie să fie numit prinț, Meghan Markle a spus că nu are „niciun atașament față de măreția titlurilor oficiale”.

lilibet mica jpg

Ducesa a mai spus c-o deranja „ideea ca primul membru de culoare din această familie să nu fie intitulat în același mod în care sunt și ceilalți strănepoți”, cu referire la Prinții George, Charlotte și Louis.

În 1917, bunicul Reginei Elisabeta a dispus limitarea numărului de membri ai familiei regale cu un titlu de Alteța Sa Regală la copiii și nepoții suveranului. Aceasta înseamnă că atunci când Prințul Charles devine rege, nepoții săi devin automat prinți sau prințese. În cazul acestuia, este vorba doar despre copiii lui Harry și ai lui Meghan, Archie și Lili, singurii care nu foloseau această titulatură până acum.

meghan archie jpg

Ducii de Sussex au încetat să-și folosească propriile titluri ASR după ce s-au retras din funcția de membri ai familiei regale pentru a începe o existență independentă în Los Angeles, iar mai târziu, britanicii au solicitat ca și titlurile lor de duce și ducesă să fie eliminate.

Dacă Harry și Meghan decid ca Archie și Lili să-și folosească titlurile de prinț și prințesă, acest lucru va fi în contrast direct cu modul în care Harry a vorbit întotdeauna despre povara de a avea un titlu.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg