Înainte de a-şi găsi dragostea adevărată, Angela Lansbury a fost căsătorită cu un actor care era gay. În ce circumstanţe a aflat adevărul actriţa din "Verdict: crimă"

4 ianuarie, 2022
8 angela3 jpg jpeg

A ajuns să fie cunoscută drept înţeleapta scriitoare Jessica Fletcher, asta după ce serialul de mistere „Murder, She Wrote”a făcut înconjurul lumii. Şi totuşi, viaţa ei personală a fost presărată  cu numeroase umbre.

Actriţa a trecut printr-o căsătorie simulată înainte de a-şi găsi în cele din urmă singura dragoste adevărată. În ciuda ascensiunii ei, călătoria Angelei Lansbury nu a fost întotdeauna una lină. Născută la Londra, în Regent's Park, vedeta a avut o viaţă bună în oraşul ei natal. Probabil că şi-ar fi petrecut viaţa acolo dacă o tragedie de familie nu i-ar fi schimbat cursul. 

La doar nouă ani şi-a pierdut tatăl din cauza cancerului, iar de acolo viaţa ei a luat o întorsătură drastic. Angela a început să-şi piardă cu totul interesul pentru şcoală, dar a început să se intereseze de actorie, ghidată de mama ei, actriţa Moyna MacGill.

Pe fondul atacurilor aeriene germane de la Londra, Lansbury şi familia ei au fugit din ţară, emigrând în SUA în 1940. Familia a aterizat la New York şi, în cele din urmă, s-a stabilit la Los Angeles. Lansbury era încă o adolescentă când a cunoscut un director de casting la Metro-Goldwyn-Mayer, care a dus-o apoi să-l întâlnească pe celebrul regizor George Cukor. 

Cukor căuta actori talentaţi care să se alăture distribuţiei noului său film „Gaslight”. La doar 17 ani, Cukor a distribuit-o pe Lansbury în rolul unei servitoare, care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, în 1945.

Lansbury şi-a fructificat şansele şi era încântată de călătoria care urma.  „Am împachetat cadouri de Crăciun într-un magazin universal, apoi am jucat alături de Ingrid Bergman. A fost un miracol”, spune Angela despre momentul în care a primit primul rol.

Vedeta a semnat un contract cu MGM pentru 125 de euro pe săptămână, despre care spune că erau mulţi bani la acea vreme. De asemenea, ea a obţinut rolul Sibyl Vane în „The Picture Of Dorian Gray”.

Acest rol i-a adus încă o nominalizare la Oscar la un an după prima reuşită, iar cu salariul ei a început să-şi susţină mama şi fraţii. Moartea tatălui ei poate să fi fost devastatoare, dar a împins-o la o maturizare timpurie. Ea a devenit o senzaţie pe ecran, câştigând premii pentru contribuţia la filme precum „Mame”, „Gypsy” şi „Sweeney Todd”.

Dar, în ciuda gloriei ei, Lansbury spune că era încă o femeie suficient de naivă pentru a se căsători cu un bărbat cu 15 ani mai mare decât ea. Richard Cromwell era bine cunoscut pentru rolurile sale din „Vieţile unui lancier din Bengal” şi „Jezebel”. 

Angela spune că Cromwell i-a arătat o latură a vieţii pe care nu o cunoscuse niciodată şi a fost prinsă rapid în capcană. În consecinţă, când a venit acasă într-o seară, a găsit un bilet în care îi spunea că relaţia lor nu poate continua. A fost devastată. Nedumerită, ea nu înţelegea de ce a ales să plece, aşa că atunci când un publicist i-a spus că soţul ei este gay nu a înţeles de ce se căsătorise cu ea în primul rând. 

Când s-a căsătorit cu Lansbury, preferinţele sale sexuale erau încă un secret la Hollywood. Aşa că i s-a părut logic să se însoare cu o tânără actriţă frumoasă pentru a-şi ascunde sexualitatea.

Căsătoria lor a durat un an, iar după plecarea lui Cromwell, Lansbury nu ştia cum să îşi continue drumul. Dar, în ciuda poveştii lor eşuate, cei doi aveau să rămână prieteni până la moartea lui Cromwell, care s-a produs în 1960.  

Tristă şi zdrobită, Lansbury nu era încă pregătită pentru o nouă dragoste când l-a întâlnit pe al doilea soţ, Peter Shaw . În 1949, cei doi s-au căsătorit. La scurt timp după aceea, Shaw a devenit managerul lui Lansbury. El a lansat, de asemenea, o companie de producţie, Corymore Productions, care va fi puternic implicată în serialul pentru care Lansbury este foarte cunoscută, „Murder, She Wrote”.

Au rămas împreună peste 50 de ani şi au avut doi copii, Deirdre şi Anthony.  „El a fost totul pentru mine: eram parteneri la serviciu,  soţ şi soţie,  iubiţi. Nu ştiu cum am avut o căsnicie atât de lungă, dar a contat că eram devotaţi unul altuia”, spunea ea.

Căsnicia lor a fost perfectă, iar asta chiar dacă Angea a filmat timp de 12 ani pentru serial.

Vedeta mărturiseşte că secretul lor pentru o căsnicie lungă a fost interesul comun pentru ceea ce făceau. În ciuda faptului că era un om de afaceri de succes, Lansbury mărturiseşte că Shaw era gata să sacrifice totul pentru a o ajuta în carieră.

Chiar dacă mariajul lor era unul de poveste, au suferit o lovitură grea. Cei doi au descoperit că moştenitorii lor erau dependenţi de droguri. Lansbury spune că mai întâi a fost marijuana, iar apoi au trecut la heroină. Angela şi Peter s-au mutat cu  întreaga familie în Irlanda pentru a salva situaţia, iar planul lor a funcţionat. „Anthony s-a retras destul de repede din obiceiurile lui proaste, dar lui Deidre i-a luat ceva mai mult. În cele din urmă s-a căsătorit. Ea şi soţul ei locuiesc acum în Los Angeles”.

Cei doi cred că şi-ar fi pierdut copiii din cauza drogurilor dacă nu ar fi intervenit la timp. Ei au găsit un medic care le-a prescris metadonă, un înlocuitor de heroină, care le-a atenuat simptomele de sevraj. 

Căsătoria actriţei cu Shaw a fost una de lungă durată. La moartea lui Shaw, în 2003, Lansbury a făcut depresie. Ea şi-a revenit în cele din urmă, ajutată fiind şi de rolurile din teatru.  De asemenea, îi atribuie revenirea ei Emmei Thompson , care i-a oferit rolul mătuşii Adelaide în filmul de comedie din 2005 „Nanny McPhee”.

Astăzi, îşi aminteşte de soţul ei cu lacrimi în ochi, dar cu inima mulţumită pentru povestea pe care au trăit-o.Recente pe Ok! Magazine

J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg
Loredana de vară (2) jpg
Melanie Griffith PNG
jan7 jpg
denise5 jpg