Încă o victimă a cancerului! Alan Rickman, actorul din Harry Potter, a murit!

14 ianuarie, 2016
a murit alan rickman jpg jpeg

O veste tristă pentru toţi fanii peliculelor ”Harry Potter” sau ”Die Hard”. Celebrul actor Alan Rickman a decedat la 69 de ani, în Londra, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

image

Alan Rickman este unul dintre cei mai admiraţi actori britanici din ultimii 30 de ani, iar rolul profesorului Snape din seria ”Harry Potter” l-a făcut celebrul în rândul generaţiei tinere. Din păcate pentru toţii fanii acestuia, actorul a pierdut lupta cu cancerul. Cumplita vestea a fost confirmată astăzi de familia actorului.

Viaţa profesională a lui Alan Rickman

De-a lungul carierei sale, actorul a apărut în peste 60 de filme, talentul său actoricesc fiind unul recompensat pe măsură. În 1997, Alan a câştigat un Glob de Aur pentru prestaţia impecabilă din mini-seria ”Rasputin”. Iar cu doar câţiva ani înainte, Alan reuşise să câştige şi un premiu BAFTA pentru filmul ”Robin Hood: Prince of Thieves” (1991).

Actorul are în total 15 premii câştigate şi alte 29 de nominalizări la premii importante din domeniul cinematografiei.

Viaţa personală a lui Alan Rickman

El şi soţia sa, Rima Horton, s-au cunoscut pe când erau nişte adolescenţi. Şi tot de atunci a început şi povestea lor de dragoste care a durat până în momentul morţii sale. Cei doi s-au căsătorit în 2012, în New York, şi erau împreună din 1965. Cuplul nu are niciun copil.