Încălţămintea care a făcut istorie

31 august, 2017
Audrey Hepburn jpeg

Atunci când e creată de designeri celebri şi e purtată de vedete, încălţămintea devine ea însăşi vedetă şi naşte trenduri

image

#Balerinii lui Audrey Hepburn – Inventaţi în secolul al XVI-lea, au devenit o modă atunci când Audrey Hepburn a purtat o pereche creată de Salvatore Ferragamo în pelicula din 1957, Funny Face, fiind repede adoptaţi de doamnele chic ale vremurilor. Astăzi continuă să fie opţiunea multor femei, pentru că îmbină perfect ideea de casual elegant cu cea de comoditate.

image

#Cizmele Juliei Roberts din Pretty Woman – nu ai cum să uiţi cizmele acelea sexy, din vinil, peste genunchi, purtate de Julia în filmul din 1990. Nu sunt imaginea stilului rafinat şi nici nu se vor a fi aşa ceva. La urmei, cizmele înalte, din piele, cu şiret, începuseră să fie preferate de prostituate încă din secolul al XIX-lea. Aici vorbim de erotism asumat. Dar odată cu acest film, cizmele acestea au intrat în cultura pop. De atunci, designeri precum Christian Louboutin şi Manolo Bahnik au tot reinventat acest gen de cizme, care au început să fie purtate fără reţineri de femei, în numele unui stil cool sexy.

image

#Pantofii Alexander McQueen purtaţi de Lady Gaga – Nu te poţi hotărî ce sunt. Au cea mai bizară formă, undeva între copită şi picior de extraterestru şi tocmai asta le-a asigurat succesul. Au o înălţime de 30 cm de la podea la gleznă şi prima dată au fost prezentaţi în colecţia de primăvară/vară 2010. Dar ce e haute couture aşa rămâne... Astfel că, oricât de admiraţi ar fi, în afară de moştenitoarea Daphne Guinness, care a apărut cu ei la o petrecere, vedetele nu prea au avut curajul să se expună purtând aceşti pantofi botină numiţi armadillo, riscând să fie pozate când îşi pierd echilibrul.

image

#Pantofii Manolo Blahnik purtaţi de Carrie Bradshaw- obsesia pentru Manolo a personajului interpretat de Sarah Jessica Parker în serialul Sex and the City a dus la o creştere a vânzărilor designerului, multe cliente dorindu-şi exact modelul cu care Mr. Big o aşteaptă atunci când o cere în căsătorie.

image

#Sandalele gladiator purtate de Kate Moss – acest tip de sandale vin din vremurile romane şi reprezintă un stil exploatat de Jean Paul Gaultier, Prada, Alexander McQueen, Versace. Ele au devenit, însă, cu adevărat o modă din vara anului 2004, când Kate Moss a apărut purtând o pereche. Cam asta înseamnă un adevărat influencer…Recente pe Ok! Magazine

Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
Jenna Ortega GettyImages 1442142599 (3) jpg
WRS (2) jpg
Kylie Jenner si Naomi Campbell in show ul de moda Schiaparelli jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}