Parada invitaților regali: soții Macron, Albert și Charlene de Monaco, regi și regine veniți la eveniment

6 mai, 2023

Cea mai importantă zi a Regelui Charles a început de la primele ore ale dimineții, cu primii invitați care au ajuns la catedrala Westminster Abbey încă de la ora locală 7.00.

Regina Letizia si Printesa Charlene la incoronare jpg

Lumea se pregătește să urmărească prima încoronare istorică a unui monarh britanic în 70 de ani la Westminster Abbey, acolo unde Marea Britanie își va saluta astăzi noul rege uns în fața lui Dumnezeu.

Oaspeții Regelui Charles au început să sosească la Abație încă de la ora locală 7 a.m. - cu patru ore înainte de ceremonie. Aproximativ 100 de șefi de stat se află la Londra, iar la ceremonia de încoronare urmează să participe reprezentanți din 203 țări, printre care și România, reprezentată de Custodele Coroanei Margareta și Prințul Radu și de cuplul prezidențial Klaus și Carmen Iohannis.

În jurul orei 11, ora României, au ajuns la Westminster Abbey și câteva vedete de prin rang, precum Katy Perry și Lionel Richie, care vor susține și un recital mâine, 7 mai, în timpul concertului dat în cinstea Regelui proaspăt încoronat, dar și actrița britanică Emma Thompson.

Charles, cel mai longeviv moștenitor la tron din istoria Marii Britanii, va fi încoronat astăzi la Westminster Abbey într-o ceremonie care urmează tradiția încoronărilor din trecut, dar care va fi, cu toate acestea, mai puțin pompoasă și mai scurtă ca durată decât cea a regretatei sale mame, Regina Elisabeta, din anul 1953.

Încoronare GettyImages 1487899332 jpg

Pe străzile Londrei, în special pe artera The Mall, locul de plecare al procesiunii Regelui Charles, există o emoție uriașă în rândul zecilor de mii de oameni care au campat pe stradă zile întregi, astfel încât să poată vedea evenimentul extraordinar din cel mai bun loc posibil. În plus, se estimează că peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume vor viziona evenimentul la televizor.

Într-o zi care se anunță ploioasă la Londra, s-a dat deja startul paradelor gărzilor regale încă de la primele ore ale dimineții, în timp ce la Westminster Abbey o mare parte dintre cei 2.300 de invitați a sosit deja: bărbați în costume de zi sau redingote și femei îmbrăcate în rochii elegante și cu pălării.

Cei mai importanți invitați la această ceremonie, și anume șefii de stat, capetele încoronate și membrii familiei regale britanice vor începe să sosească la Abație în jurul orei locale 9.30 (11.30 a României).

Urmăriți ceremonia live aici!

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg