Întâlnire de gradul 3 în Ucraina! Jill Biden a riscat s-o vadă pe soţia lui Volodimir Zelenski

9 mai, 2022
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (1) jpg

De Ziua Mamei, Prima Doamnă a Americii s-a întâlnit cu Olena Zelenska în Ucraina, la graniţa cu Slovacia.

După cele aproape 24 de ore petrecute în România, soţia preşedintelui american Joe Biden şi-a continuat periplul est-european în Slovacia, de unde a trecut graniţa în Ucraina - punctând o vizită neplanificată sau, cel puţin, necomunicată în mod oficial.

Jill Biden a considerat că merită să rişte să puncteze această întâlnire cu soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un context în care fiecare gest al Casei Albe către această ţară lovită de forţa furibundă a armatei ruse are o anumită greutate, fiind privit ca un sprijin incomensurabil şi, totodată, tactic.

Anunţată aproape în ultimul moment de intenţia Primei Doamne a Americii, din raţiuni de siguranţă, Olena Zelenska s-a deplasat la Uzgorod, un oraş aflat foarte aproape de granița dintre Slovacia și Ucraina. Practic, aceasta a fost prima dată când Prima Doamnă a Ucrainei a părăsit Kievul şi s-a arătat în public, după izbucnirea conflictului cu Rusia, pe 24 februarie.

Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (3) jpg

Îmbrăcată într-un costum cu pantalon, bleumarin în dungi, cu tricou alb şi încălţăminte sport, Olena Zelenska a primit-o pe Jill Biden într-o şcoală devenită adăpost de refugiați.

Deşi se vedea că ţinuta ei e mult mai lejeră decât cea de la Bucureşti, soţia preşedintelui Americii a păstrat totuşi o notă chic prin acea rochie verde înflorată, menită să aducă un plus de optimism într-o zi în care America sărbătorea Ziua Mamei. De altfel, asta a şi vrut să transmită prin prezenţa sa în Ucraina. 

„Am vrut să vin aici de Ziua Mamei (sărbătorită în SUA în a doua duminică a lunii mai, n.r.). Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească și că acest război a fost brutal și că poporul american este alături de poporul Ucrainei”, le-a spus Jill Biden jurnaliştilor înainte de începerea unei întâlniri cu ușile închise între cele două prime doamne.

stanga
dreapta
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (2) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (4) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (7) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (5) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (6) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (8) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (9) jpg
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (10) jpg

La rândul său, Zelenska a lăudat-o pe Jill Biden „pentru un act foarte curajos” ca cel al venirii sale în Ucraina. „Înţelegem care sunt măsurile necesare care trebuie luate, astfel încât Prima Doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când au loc acţiuni militare în fiecare zi, unde sirenele aeriene se aud în zilnic – chiar şi astăzi”, a afirmat Olena Zelenska.

Prin gestul său de-a pătrunde într-o zonă de război activă, Jill Biden marchează o mișcare rară pentru soția unui președinte în exercițiu, susţin jurnaliştii de la "The Washington Post".

Asta în timp ce, la Kiev, Volodimir Zelenski participa la o videoconferinţă cu liderii occidentali, avându-l alături pe premierul canadian, Justin Trudeau, care a anunţat redeschiderea ambasadei Canadei de la Kiev.

FOTO: Twitter, InstagramRecente pe Ok! Magazine

Elena Chiriac Oana Ciocan Survivor jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg