Întâlnire de gradul 3 în Ucraina! Jill Biden a riscat s-o vadă pe soţia lui Volodimir Zelenski

9 mai, 2022
Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (1) jpg

De Ziua Mamei, Prima Doamnă a Americii s-a întâlnit cu Olena Zelenska în Ucraina, la graniţa cu Slovacia.

După cele aproape 24 de ore petrecute în România, soţia preşedintelui american Joe Biden şi-a continuat periplul est-european în Slovacia, de unde a trecut graniţa în Ucraina - punctând o vizită neplanificată sau, cel puţin, necomunicată în mod oficial.

Jill Biden a considerat că merită să rişte să puncteze această întâlnire cu soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un context în care fiecare gest al Casei Albe către această ţară lovită de forţa furibundă a armatei ruse are o anumită greutate, fiind privit ca un sprijin incomensurabil şi, totodată, tactic.

Anunţată aproape în ultimul moment de intenţia Primei Doamne a Americii, din raţiuni de siguranţă, Olena Zelenska s-a deplasat la Uzgorod, un oraş aflat foarte aproape de granița dintre Slovacia și Ucraina. Practic, aceasta a fost prima dată când Prima Doamnă a Ucrainei a părăsit Kievul şi s-a arătat în public, după izbucnirea conflictului cu Rusia, pe 24 februarie.

Jill Biden in Ucraina Olena Zelenska (3) jpg

Îmbrăcată într-un costum cu pantalon, bleumarin în dungi, cu tricou alb şi încălţăminte sport, Olena Zelenska a primit-o pe Jill Biden într-o şcoală devenită adăpost de refugiați.

Deşi se vedea că ţinuta ei e mult mai lejeră decât cea de la Bucureşti, soţia preşedintelui Americii a păstrat totuşi o notă chic prin acea rochie verde înflorată, menită să aducă un plus de optimism într-o zi în care America sărbătorea Ziua Mamei. De altfel, asta a şi vrut să transmită prin prezenţa sa în Ucraina. 

„Am vrut să vin aici de Ziua Mamei (sărbătorită în SUA în a doua duminică a lunii mai, n.r.). Am considerat că este important să arătăm poporului ucrainean că acest război trebuie să se oprească și că acest război a fost brutal și că poporul american este alături de poporul Ucrainei”, le-a spus Jill Biden jurnaliştilor înainte de începerea unei întâlniri cu ușile închise între cele două prime doamne.

La rândul său, Zelenska a lăudat-o pe Jill Biden „pentru un act foarte curajos” ca cel al venirii sale în Ucraina. „Înţelegem care sunt măsurile necesare care trebuie luate, astfel încât Prima Doamnă a SUA să vină aici în timpul unui război când au loc acţiuni militare în fiecare zi, unde sirenele aeriene se aud în zilnic – chiar şi astăzi”, a afirmat Olena Zelenska.

Prin gestul său de-a pătrunde într-o zonă de război activă, Jill Biden marchează o mișcare rară pentru soția unui președinte în exercițiu, susţin jurnaliştii de la "The Washington Post".

Asta în timp ce, la Kiev, Volodimir Zelenski participa la o videoconferinţă cu liderii occidentali, avându-l alături pe premierul canadian, Justin Trudeau, care a anunţat redeschiderea ambasadei Canadei de la Kiev.

FOTO: Twitter, Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Livia Graur și fiica sa, Renata, pe podiumul de modă la Soirees de la Mode de Alin Gălățescu   FOTO Remus Nicolaescu (1) jpg
Regele Juan Carlos, Regina Sofia, amanta Corinna Larsen   Profimedia jpg
poza Dan Bălan jpg
Gwen Stefani și Blake Shelton, GettyImages (2) jpg
Silviu Mircescu   FOTO Remus Nicolaescu jpg
Acasa la Ela Craciun   Sorin Stana, OK Romania (7) jpg
FotoJetAffleck jpg
Ricky Martin 2024, GettyImages (2) jpg