INTERVIU Mădălina Ghenea: "Mă îndrăgostesc foarte uşor!"

29 iunie, 2016
Mada aperitiff jpeg

O declaraţie care poate explica multe... Inclusiv senzualitatea pe care o emană cu fiecare respiraţie şi cu care a cucerit actori faimoşi - fie în viaţa particulară, fie în cea profesională

Mădălina a vorbit despre proiectele cinematografice, dar şi despre activitatea ei intensă pe Instagram.

După povestea ei furtunoasă de dragoste cu Philipp Plein, care a răsturnat Instagramul, Mădălina a lăsat totul în urmă pentru noi poveşti. O nouă poveste de dragoste, una cu Matei Stratan. Dar şi o poveste „despre timpul pierdut, despre îmbrăţişările şi sărutările pierdute cu oamenii pe care-i iubeşti cu adevărat, despre greşelile pe care le faci“. Este vorba despre pelicula Youth, cu care Mădălina s-a aflat la Cluj, la TIFF. „Sunt atâtea adevăruri în filmul ăsta... Prima dată când l-am văzut la Cannes am plâns, dar cât am plâns! De la început până la sfârşit, pentru că sunt atâtea lucruri reale în filmul ăsta, care-mi lipsesc când sunt departe de casă!“ LA TIFF a fost vorba despre film, despre noi orizonturi şi noi visuri de împlinit. Primul dintre acestea s-a împlinit chiar acolo: Mădălina a fost cea care a avut onoarea de a-i înmâna Premiul pentru Întreaga Carieră, la gala de închidere TIFF, Sophiei Loren.

 „Dreams come true“, ai scris pe Instagram referitor la bucuria de o întâlni pe Sophia Loren. De când visezi la asta? Mădălina Să-i dau un premiu în România n-am visat niciodată! Pentru că tocmai asta e magia, că sunt aici, acasă, şi că vorbesc publicului în română. Foarte rar am avut această posibilitate. Mi-am şi ales cu grijă apariţiile aici, acasă, dar mă bucur să fiu la TIFF şi mă bucur să-i dau un premiu Sophiei Loren şi s-o prezint publicului meu şi pe limba mea. Ai şi fost comparată cu ea... Comparaţia asta e exagerată. Eu o văd pe Sophia ca pe o zeiţă, mi-e greu să mă compar cu ea. Dar probabil că cel mai interesant moment pentru mine a fost comparaţia din Vogue: am dat un interviu şi, fiind la nivel internaţional, a ieşit mai peste tot şi a fost foarte interesant să văd pozele mele lângă pozele ei.

La TIFF, Mădălina i-a înmânat Premiul pentru Întreaga Carieră Sophiei Loren.

Îmi iubesc limba, ţara, iubesc românii şi vreau să mă întorc aici cu un proiect românesc. Sper chiar la anul, dacă vrea Dumnezeu. Mi-aş dori să mă duc la Cannes cu un asemena proiect. Este o mare dorinţă a mea. Îmi place acest realism prezentat în filmele româneşti. Vreau să vorbesc pe limba mea într-o producţie, fiindcă e mai uşor şi mult mai drăgăstos.

Magică! Nu credeam că se va petrece vreodată... Nu mă aşteptam ca astfel de persoane să fie atât de calde şi să mă ajute atât de mult. Este un interviu pentru Variety şi Hollywood Reporter în care Michael Caine vorbeşte despre mine atât de frumos... Sunt oameni care mi-au dat aripi şi speranţe. Eu m-am născut în Slatina, lângă uzina de aluminiu. Şi pornind de-acolo, e greu să crezi că poţi ajunge să faci filme cu asemenea monştri sacri.

Mergeam la Şcoala de Arte. Am crescut în Şcoala de Arte. Profesoara mea de balet, care mi-e tare dragă, m-a sunat chiar acum câteva zile. Eu am făcut balet şi puţină pictură, canto, pian, mama m-a vrut artistă... Nu am artişti în familie, dar am o mamă care asta a visat pentru mine şi care mi-a dat-o mereu ca exemplu pe Sophia Loren. Toată viaţa mea am crescut cu acest exemplu. Şi nu am mai găsit până în ziua de azi o divă ca ea. Nu găsesc printre actriţe pe cineva atât de complet ca om şi ca artist... I-am citit cartea, o am aici, vreau s-o semneze!

Cu mulţi copii şi nepoţi. Va fi cum vrea Dumnezeu, dar eu îmi doresc o familie mare. Ăsta e cel mai frumos dar pe care ni-l dă viaţa.

Sunt, da. Nu aş fi putut să călătoresc atâta în întreaga lume şi să rămân cu picioarele pe pământ fără aceste rădăcini atât de puternice. Mi-au lipsit bunicii, din păcate, dar am crescut cu părinţii, care m-au crescut greu. Mama a avut un vis pentru mine, cum ziceam, şi acum se bucură de tot ce fac şi mă susţine.

În Razza bastarda am avut un rol care mi-a plăcut foarte mult. Am iubit fiecare personaj şi am pus ceva din mine în fiecare, dar cel din Youth şi cel mai recent rol al meu, cel din Smitten! îmi sunt cele mai dragi. Cel din Youth e un rol mic, dar nu există roluri mici, asta mi-a spus profesorul meu de actorie. Şi am înţeles asta. Iniţial, trebuia să fie mult mai mic, iar eu am venit cu o idee de a-i da mai multă substanţă, Paolo Sorrentino a fost de acord şi aşa am ajuns la cinci scene care mi-au schimbat viaţa. De-asta Youth reprezintă un pas important pentru mine.

Aici am jucat primul meu rol principal, e filmul lui Barry Morrow, care a luat un Oscar pentru Rainman. E interesant să ai o sută de persoane pe platourile de filmare, să te aştepte şi cumva toată greutatea producţiei să fie pe umerii tăi, pentru că eşti primul nume pe afiş. Şi acolo am lucrat cu actori extraordinari – cu Angela Molina, din cel mai recent film al lui Almodóvar, pentru care am o iubire enormă, sper ca într-o zi...

Exact! Să am măcar o jumătate de scenă într-un film de-ale lui. Angela Molina e bunica mea în film şi mi-a fost foarte apropiată.

Dar spuneai, la un moment dat, că tu nu te consideri actriţă...

Mi-e greu să mă consider şi acum actriţă.

Rolul din Smitten! l-am pregătit luni de zile. Am şi un profesor de actorie, am făcut cursuri la Londra, Roma, Los Angeles…

În valiză. Eu nu am o casă, am avut o casă, un apartament închiriat la Milano pe care l-am iubit foarte tare, fiindcă eu mă ataşez de locuri, iar asta e groaznic în meseria mea. Eu mă ataşez de oameni şi de locuri, plâng de fiecare dată când se termină un film. E un dezastru, sunt o plângăcioasă… Eu după Smitten!, de exemplu, am stat închisă în hotel trei zile, nu am reuşit să ies, pentru că sufeream că totul se terminase, găsisem o familie pe platoul de filmare. Iar eu chiar mă ataşez, mă îndrăgostesc de oameni foarte uşor.

Când am dat proba pentru Youth, Paolo Sorrentino mi-a spus să dispar. Mi-a zis: „Evită în următoarele şapte luni până la începerea filmărilor să apari!“. E o întrebare foarte dificilă, pentru că din actorie nu se fac foarte mulţi bani, cel puţin din ceea ce am făcut eu până acum. Dar din contracte de publicitate se fac şi mai trebuie să mai faci nişte bănuţi ca să-ţi plăteşti profesorul de actorie. Şi asta înseamnă, totuşi, o viaţă mondenă. Înseamnă un cont pe Instagram. Uite, am vrut să-mi şterg contul de Instagram, dar am diferite contracte cu branduri şi mi s-a spus că trebuie să revin pe Instagram şi chiar în câteva ore am făcut asta. Trebuie s-o faci şi pe-asta! Dar până la urmă, în faţa unui regizor vei da o probă pe care n-o vei lua fiindcă ai 10.000 sau 100.000 de followers pe Instagram. Dacă aş putea într-o zi să fac numai actorie şi să mă retrag din mondenitate, aş face-o cu mare plăcere.

Exact despre asta vorbeam ieri cu un prieten care a venit aici cu mine la Cluj… Pot să-ţi spun doar atât: că în momentul în care am dat proba pentru Youth eram într-unul dintre cele mai groaznice momente din viaţa mea.

Sunt într-un moment fericit.

Sunt bine, aştept filmele, aştept Smitten!, care va avea un teaser de zece minute la Ischia. Festivalul de film de acolo este locul unde pentru mine a început totul. Mi-am dorit foarte mult să merg cu acest film la Ischia, e un loc care mi-a adus noroc. Un loc care m-a legat de Haiti, unde eu merg destul de des, fiindcă lucrez acolo cu o asociaţie caritabilă. E simbolic: mă bucur că merg cu primul meu rol principal, într-un film al unui regizor de Oscar, într-un loc unde a început totul… Iar acum sunt la TIFF, ca să-i dau un premiu Sophiei Loren, cum să nu fiu fericită?!

Mădălina a obţinut primul rol principal într-un film - pelicula Smitten!

Încerc să aleg, pentru că sunt atâtea sfaturi de la atâţia oameni frumoşi… Michael Caine, pe platourile de filmare, m-a văzut prima dată dezbrăcată…

Oricui îi este greu. Dar după ce faci asta, eşti pregătit să faci orice când vine vorba de un personaj! A doua zi, înainte să filmez o scenă, a venit la mine şi mi-a zis să nu renunţ niciodată la meseria de actriţă. Şi pentru mine asta a fost unul dintre cele mai frumoase complimente de la unul dintre cei mai frumoşi oameni pe care i-am cunoscut. Şi e şi un sfat bun. N-o să renunţ. Că doar i-am promis! (râde)

Foto: Getty, TIFFRecente pe Ok! Magazine

Andra 9W0A0025 mod (3) jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Mirela Retegan este foarte încântată de faptul că face echipa bună cu fiica ei de 22 de ani, Maya
FotoJetamf jpg
Nasty la Cannes colaj jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Eva Longoria, GettyImages (2) jpg
FotoJet J Lo silver jpg
Demi Moore la Cannes GettyImages 2154037183 jpg
Ben Affleck și Jennifer Garner, Foto Profimedia (2) jpg
Richard Gere si fiul Homer  profimedia 0874028470 jpg
FotoJet Monica jpg
cristina cioran alex dobrescu
Catrinel Marlon la Cannes profimedia 0875276538 jpg
Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg
 Jason Momoa, GettyImages (1) jpg