Invazia Ucrainei costă 15 miliarde de lire sterline pe zi! Dacă Kiev rezistă 10 zile, ruşii rămân fără bani. E posibil ca Putin să piardă războiul?

26 februarie, 2022
1 1 jpg jpeg

Şeful Serviciilor secrete britanice, MI6, susţine că războiul ruşilor în Ucraina se va dovedi a fi “necâştigabil”. Iar acesta nu este singurul care consideră posibil eşecul lui Putin…

Richard Moore, şeful MI6, e de părere că Putin nu va ieşi învingător în Ucraina din simplul motiv că a subestimat puterea adversarului de-a rezista atacului la care e supus, iar asemenea idee a fost prima dată făcută cunoscută de Lawrence Freedman, profesorul emerit specializat în războaie de la Colegiul Regelui din Londra.

Profesorul e de părere că Moscova nu se poate declara victorioasă dacă răstoarnă guverul ucrainean, ci va putea fi câştigătoare doar dacă-i va câştiga de partea ei pe oamenii din Ucraina. Lucru deloc obişnuit, şeful Serviciilor Secrete din Marea Britanie a împărtăşit articolul publicat de profesorul britanic cu cei 130.000 de followeri de pe pagina sa de Twitter.

Moor susţine articolul cu pricina şi pentru că alte surse din Serviciile Secrete sunt convinse că războiul lui Putin nu merge conform planului. Şi asta se întâmplă din cauza încrederii prea mari a Kremlinului într-o victorie rapidă şi uşoară, a tacticii proaste de război pe care o au ruşii şi a şocului că ucrainienii rezistă atât de bine atacului.

Ministrul Apărării din Kiev a declarat că, până în momentul de faţă, pierderile ruşilor se ridică la 2.800 de trupe, 80 de tancuri, 516 vehicole blindate, 10 avioane şi şapte elicopere.

Care sunt costurile pierderilor ruseşti?

Costuri colosale

Mai mult, fostul şef al Apărării din Estonia, Riho Terras, a declarat că războiul lui Putin dă rateuri pentru că Rusia va rămâne în curând fără bani şi arme. Acesta e de părere că liderul de la Kremlin va fi nevoit să înceapă negocierile cu preşedintele ucrainean dacă Kievul rezistă timp de 10 zile.

Citând surse din Serviciile Secrete ucrainiene, Terras a afirmat că războiul costă Rusia în jur de 15 miliarde de lire sterline pe zi şi că mai are rachete pentru 3-4 zile cel mult, pe care le foloseşte oricum fără cap.

Se pare că planul lui Putin a fost să panicheze întreaga ţară, să arunce bombe spre clădiri rezidenţiale pentru a intimida populaţia şi-a determina un număr mare de dezertări din armata ucraineană şi fugirea preşedintelui Zelenski din ţară.

Este oare posibil ca Rusia să piardă războiul? Rămâne de văzut!

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

andreea84 jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg
Anne Heche în moarte cerebrală jpg
Bennifer, Paris, hăituiți de paparazzi jpg
Iuliana Luciu DJ la Monaco Lucille (4) jpg
Catalin Scarlatescu a slabit la America Express jpg
kim kim yo jong gettyimages 951833242 jpg jpeg
Amber Heard și Johnny Depp jpg
anca turcasiu vara5 jpg
Brooklyn Beckham și Nicola Peltz (14) jpg