Invazia Ucrainei costă 15 miliarde de lire sterline pe zi! Dacă Kiev rezistă 10 zile, ruşii rămân fără bani. E posibil ca Putin să piardă războiul?

26 februarie, 2022
1 1 jpg jpeg

Şeful Serviciilor secrete britanice, MI6, susţine că războiul ruşilor în Ucraina se va dovedi a fi “necâştigabil”. Iar acesta nu este singurul care consideră posibil eşecul lui Putin…

Richard Moore, şeful MI6, e de părere că Putin nu va ieşi învingător în Ucraina din simplul motiv că a subestimat puterea adversarului de-a rezista atacului la care e supus, iar asemenea idee a fost prima dată făcută cunoscută de Lawrence Freedman, profesorul emerit specializat în războaie de la Colegiul Regelui din Londra.

Profesorul e de părere că Moscova nu se poate declara victorioasă dacă răstoarnă guverul ucrainean, ci va putea fi câştigătoare doar dacă-i va câştiga de partea ei pe oamenii din Ucraina. Lucru deloc obişnuit, şeful Serviciilor Secrete din Marea Britanie a împărtăşit articolul publicat de profesorul britanic cu cei 130.000 de followeri de pe pagina sa de Twitter.

Moor susţine articolul cu pricina şi pentru că alte surse din Serviciile Secrete sunt convinse că războiul lui Putin nu merge conform planului. Şi asta se întâmplă din cauza încrederii prea mari a Kremlinului într-o victorie rapidă şi uşoară, a tacticii proaste de război pe care o au ruşii şi a şocului că ucrainienii rezistă atât de bine atacului.

Ministrul Apărării din Kiev a declarat că, până în momentul de faţă, pierderile ruşilor se ridică la 2.800 de trupe, 80 de tancuri, 516 vehicole blindate, 10 avioane şi şapte elicopere.

Care sunt costurile pierderilor ruseşti?

Costuri colosale

Mai mult, fostul şef al Apărării din Estonia, Riho Terras, a declarat că războiul lui Putin dă rateuri pentru că Rusia va rămâne în curând fără bani şi arme. Acesta e de părere că liderul de la Kremlin va fi nevoit să înceapă negocierile cu preşedintele ucrainean dacă Kievul rezistă timp de 10 zile.

Citând surse din Serviciile Secrete ucrainiene, Terras a afirmat că războiul costă Rusia în jur de 15 miliarde de lire sterline pe zi şi că mai are rachete pentru 3-4 zile cel mult, pe care le foloseşte oricum fără cap.

Se pare că planul lui Putin a fost să panicheze întreaga ţară, să arunce bombe spre clădiri rezidenţiale pentru a intimida populaţia şi-a determina un număr mare de dezertări din armata ucraineană şi fugirea preşedintelui Zelenski din ţară.

Este oare posibil ca Rusia să piardă războiul? Rămâne de văzut!

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg