Ivan Patzaichin, sărbătorit la Teatrul Naţional din Bucureşti

9 decembrie, 2014

Unul dintre cei mai valoroşi sportivi romani din toate timpurile, fostul canoist şi campion olimpic a fost sărbătorit, cu prilejul împlinirii a 65 de ani de sportivi, oameni politici, artişti şi admiratori.

Ani la rând i-a făcut pe milione de români să plângă de bucurie. Aseară, prietenii i-au întors favorul. Campionul olimpic a fost emoţionat până la lacrimi la gala "Stele româneşti", organizată în cinstea sa, la Teatrul Naţional din Capitală.

„Dragă Ivan, rămâi tot acolo în locul în care am rămas şi eu, între adolescenţă şi maturitate, trăieşte-ţi tinereţea şi performanţa, chiar dacă vârsta ta biologică nu are nicio legătură cu gândirea şi cu spiritualitatea în care trăim împreună“, i-a transmis Ovidiu Lipan Ţăndărică.

„Îi doresc să fie sănătos în primul rând şi să rămână aşa cum l-am cunoscut, acelaşi Ivan cu o modestie ieşită din comun, bun simţ, un caracter extraordinar şi un spirit de învingător“, a spus Elisabeta Lipă.

1926024 680934162023296 6262766578340269663 o png

Surprizele au continuat pentru fosta glorie a sportului românesc. Pe un ecran imens a rulat povestea sportivului şi omului Ivan Patzaichin.

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea, lipoveanul Ivan Patzaichin a fost de patru ori laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi de alte trei ori cu argint. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport în 1975 şi a devenit membru al Clubului Sportiv Dinamo din Bucureşti. Pe 1 decembrie 2004, colonelul în rezervă Ivan Patzaichin a fost înaintat la gradul de general de brigadă în rezervă. În prezent este antrenorul lotului olimpic de caiac-canoe. Din 1976 este căsatorit cu Georgiana, iar un an mai târziu a devenit tatăl unei fete, Ivona. Are o linie vestimentară ce-i poartă numele şi a creat o ambarcaţiune numită canotcă, din îmbinarea altor două ambarcaţiuni clasice cu vâsle: canoea şi lotca. Canotca este parte a proiectului Rowmania, iniţiată de Patzaichin pentru promovarea mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle.

image

„Le mulţumesc celor care m-au sărbătorit la Teatrul Naţional şi tuturor celor care mi-au fost alături. Am fost copleşit de căldura cu care am fost întâmpinat, dar mai ales am avut prilejul să-mi dau seama din nou cât de norocos am fost să-i întâlnesc pe oamenii care m-au ajutat să mă formez şi pe care mi i-am făcut prieteni de-o viaţă“, a scris marele sportiv pe pagina sa de Facebook.

Foto: pagina personalăRecente pe Ok! Magazine

nicole kidman, tom cruise jpg
Printul Nikolai al Danemarcei la 23 de ani (2) jpg
nadal profimedia jpg
Mădălina Ghenea la Săptămâna Modei de la Milano, Foto Instagram (13) jpg
Victoria si David jpg
Cher la Paris, Foto  Profimedia (15) jpg
Luciu Nicoleta2 jpg
FotoJetMoni jpg
cage jpg
Adrian Mutu si Alexandra Dinu (1) jpg
Pique si Shakira Getty jpg
Jennifer Lopez sexy (2) jpg
Coolio (2) jpg
Gwyneth Paltrow 50 ani (5) jpg
robert cormier heartland2 jpg
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg
Kelly Osbourne insarcinata (2)   Instagram jpg
Shnia Twain   Instagram (1) jpg