Ivanka Trump & Jared Kushner, celălalt power couple de la Casa Albă

25 ianuarie, 2019
1 gettyimages 527616342 jpg jpeg

Cuplul-cheie din umbra lui Donald Trump are toate datele unei perechi de lideri. Iată cum a ajuns fiica preşedintelui să se convertească, din dragoste, la iudaism şi ce rol joacă banii în povestea lor de iubire.

Sunt soţi, părinţi şi parteneri de afaceri. Sunt prieteni, dar şi coechipieri. Şi nu sunt doar doi oameni înalţi – ea are 1,80 cm, iar el 1,91 cm –, ci şi joacă în liga celor mari! Atât prin genetica lor, dar şi prin cunoştinţele dobândite, Ivanka şi Jared par să se fi născut unul pentru celălalt. Împreună sunt o forţă incredibilă şi reuşesc, din umbră sau în prim-plan, să facă lucrurile să se mişte în favoarea lor. Cine a spus că ei trag sforile în culisele Bi­roului Oval nu s-a înşelat. Căci, dacă e să ne uităm pe date, sunt cel mai puternic cuplu din echipa lui Donald Trump.

La cei 37 de ani ai lor, Ivanka, cea mai mare dintre cele două fiice ale preşedintelui ame­rican, şi soţul Jared, sfătuitorul de încredere al socrului său, au o avere cumulată de peste 1,1 miliarde de dolari. Numai în 2017 au câştigat 83 de milioane de dolari graţie unor investiţii făcute în companii pe care le conduceau înain­te de-a deveni consilieri prezidenţiali. Pentru a nu fi acuzaţi de conflict de interese, Ivanka şi Jared au transferat prietenilor apropiaţi gesti­onarea companiilor lor, din momentul în care au început să lucreze la Casa Albă (unde nu primesc salarii!), dar îşi păstrează în continu­are pachetele de acţiuni.

Încă din 2007, de când cei doi s-au cunoscut la o întâlnire de afaceri în New York, se dorea înrudirea puternicelor lor familii şi fuziunea celor două mari imperii imobiliare, Trump Organization şi Kushner Companies. Ea, fru­moasa fiică a magnatului Trump şi a fostului manechin ceh Ivana Zelníčková, şcolită la Fa­cultatea de Ştiinţe Economice de la Universi­tatea Pennsylvania, înregimentată în afacerile imobiliare ale tatălui său şi lansată în designul de bijuterii din aur şi pietre preţioase, devenise un adevărat icon pentru tinerele întreprinză­toare, care voiau să-i copieze stilul. El, născut într-o familie de evrei ultrareligioşi apropiată de Partidul Democrat, licenţiat la Harvard şi cu un masterat în Drept la New York Universi­ty, era succesorul tatălui său la şefia societăţii imobiliare Kushner Properties şi a ziarului eli­tist The New York Observer. Ar fi vrut să de­vină procuror, dar procesul deschis împotriva tatălui său, Charles, pentru fraudă fiscală şi coruperea martorilor, l-au împiedicat să aibă o carieră juridică. Ba mai mult, trimiterea la închisoare a lui Kushner senior l-a introdus brusc în afaceri, el devenind CEO al companiei în 2008, la numai 27 de ani şi chiar în perioada crizei economice. Nici Ivankăi nu-i erau străi­ne asemenea drame familiale, tatăl ei fiind tre­cut prin focurile falimentului, în 1990, şi prin suspiciuni financiare, Trump nedeclarând sute de milioane de dolari şi evitând plata unor taxe ani la rând.

image

Şi, deşi părea că nu vor apărea obstacole în parafarea acestei uniuni, „ciocnirea“ celor două lumi s-a lăsat cu tunete şi fulgere şi chiar cu o despărţire temporară, din raţiuni… reli­gioase: Ivanka nu era evreică! Noroc că Wen­di Dang, pe atunci soţia miliardarului Rupert Murdoch, le-a înlesnit reîntâlnirea pe un iaht de lux, fără ca vreunul să ştie de venirea ce­luilalt. După un weekend romantic pe iaht şi promisiunea tinerei Trump că se va lepăda de catolicism pentru a trece la iudaismul orto­dox, pe 15 iulie 2009 Kushner îi punea pe deget iubitei sale inelul de logodnă – o bijuterie din platină cu diamante de peste 5 carate, pe care Jared a realizat-o împreună cu un bijutier care lucra pentru compania de bijuterii a Ivankăi.

În toamna aceluiaşi an, îşi jurau iubire veş­nică în faţa rabinului Haskel Lookstein şi a ce­lor 500 de invitaţi la Trump National Golf Club din Bedminster, New Jersey. Mireasa a purtat atunci o rochie cu trei straturi suprapuse de dantelă ivoire, realizată de designerul Vera Wang după modelul celei purtate de Grace Kelly la nunta cu prinţul de Monaco. Iar dansul mirilor s-a desfăşurat pe acordurile melodiei This Year’s Love, a lui David Gray – aceeaşi care se auzea în salonul de naşteri şi la venirea pe lume a primului lor copil.

Pe 25 octombrie 2018 au sărbătorit cea de-a noua aniversare a mariajului lor, alături de cei trei copii, Arabella Rose (7), Joseph Frederick (5) şi Theodore (aproape 3), în locuinţa lor din Kalorama, Washington.

Odată cu intrarea lui Do­nald Trump în cursa pen­tru prezidenţiale, Ivanka şi-a arogat funcţia de „şef de campanie“, reuşind să îndulcească puţin din dis­cursurile lui vehemente, misogine şi antiminoritare. Iar, după ce The Donald a câştigat alegerile, a deve­nit asistenta lui personală. Ba chiar o altfel de „Primă Doamnă“, cum s-au grăbit s-o declare unele publicaţii politice americane, de vreme ce pri­mele luni ale Melaniei Trump la Casa Albă au fost umbrite de personalitatea omniprezentă a fiicei sale vitrege. De altfel, în afară de fra­ţii ei mai mari, Donald Jr. şi Eric, Ivanka e, la ora aceasta, cel mai bun „ucenic“ al lui Donald Trump şi probabil singurul care nu i-a dat mo­tive să-i spună în faţă „You’re fired!“, având pe mână afaceri şi bani mai mulţi decât oricare dintre cele trei soţii ale tatălui – peste 300 de milioane de dolari.

La rândul său, Jared a intrat în graţiile so­crului său într-atât de mult, încât este prin­cipalul consilier de la Casa Albă. El şi-a făcut publică poziţia încă de la prima întâlnire ofi­cială pe care Trump a avut-o la Casa Albă cu un oficial, pe 17 noiembrie 2016 cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, unde el şi soţia sa l-au flancat la propriu pe preşedinte. Iar Kushner are o influenţă crescândă în cadrul echipei de tranziţie prezidenţiale, din care fac parte şi Ivanka, Eric şi Donald Jr. Pe lângă „nepotism“, presa americană îi mai impută lui Jared, bote­zat „Rasputin al lui Trump“, şi înlăturarea gu­vernatorului republican de New Jersey, Chris Christie, de la conducerea echipei de tranzi­ţie prezidenţiale, acesta fiind procurorul care a dispus trimiterea după gratii a lui Charles Kushner timp de doi ani. Mai mult, în spiritul familiei extinse, Jared a „ui­tat“ să treacă unele venituri în declaraţia de avere.

image

Cu toate acestea, clanul Trump funcţionează ca o maşinărie bine unsă, iar Do­nald jubilează privind cum Casa Albă a devenit o aface­re de familie. Una pe care ar lăsa-o bucuros pe mâna fiicei şi ginerelui său, dacă sorţii electorali ar fi favorabili.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetReghe jpg
Alina Kabaeva jpg
FotoJetBrit jpg
anca turcasiu
Angela Merkel si Regele Charles la dineul de la Berlin   profimedia 0766087803 jpg
Rege Jean Page (3) jpg
Dinu Maxer despre divorţ jpg
Angelina Jolie si Brad Pitt FOTO Getty Images jpg
Ana Morodan arestata cu 3 dosare penale (6) jpg
Salma Hayek și Francois Henri Pinault, soțul său jpg
Jennifer Aniston, premiera americană Murder Mystery 2 (7) jpg
Nadia El Nakla si Humza Yousaf   profimedia 0765882072 jpg
Kim Kardashian pe plajă, Profimedia (6) jpg
1 jorge masked singer romania jpg jpeg
Gisele Bundchen jpg
Tania Budi jpg
Bennifer verde neon, premiera Air, Getty (7) jpg
FotoJetMonica jpg