Jackie Kennedy, un etalon în modă și una dintre cele mai carismatice Prime Doamne ale SUA

29 iulie, 2022
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty jpg

Pe 28 iulie s-au împlinit 93 de ani de la nașterea lui Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis, una dintre cele mai elegante Prime Doamne ale SUA, un etalon în modă, rafinament și bun gust.

Soţia a celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, remarcabila Jacqueline Kennedy Onassis, a fost o prezență ce nu putea trece neremarcată, o amenințare pentru frumoasele vremii, o femeie dorită de mulți bărbați, un motiv de mândrie al președintelui și, nu în ultimul rând, cea care dădea tonul în moda acelor timpuri.

Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (6) jpg

Caracterizată de eleganța atemporală de tip Chanel, Jackie nu putea fi ignorată de nimeni. Celebră pentru inteligența sa, dar și criticată, în egală măsură, pentru dorinţa ei de putere şi pentru firea ei extrem de risipitoare. De exemplu, Jakie avea nevoie uneori de circa 30.000 de dolari doar pentru „împrospătarea” lunară a garderobei sale. A rămas memorabilă vizita de 10 zile din Iran, în anul 1972, nota ei de plată pentru acest sejur ridicându-se la … 700.000 de dolari !

Jackie avea 24 de ani, iar Jack Kennedy – 37, atunci când s-au întâlnit, la recomandarea unui prieten comun, jurnalistul Charles L. Bartlett. Ea făcea fotografii pentru ziarul din Washington, iar el se pregătea pentru o ședință a Senatului. Ea era inteligentă, sofisticată, și, aparent, stăpână pe sine, el avea reputația de afemeiat, iar Jackie a fost genul de provocare în fața căreia Jack nu a putut rezista.

În mai 1953, după ce relația a rămas mult timp ascunsă, Jacqueline a plecat la Londra, cu un scop dublu: să se ocupe jurnalistic de încoronarea reginei Elisabeta a II-a pentru ziarul la care lucra și să testeze sentimentele iubitului ei, Jack.

La întoarcerea în SUA, Jack a cerut-o de nevastă în aeroport. Ea l-a lăsat să aștepte răspunsul vreme de două săptămâni, timp în care a făcut o călătorie prin Europa. Ea știa că el nu avea să-i fie niciodată fidel, dar a fost atrasă de promisiunile „visului american”.

În cele din urmă, la 12 septembrie 1953, Jack și Jacqueline s-au căsătorit. Nunta lor a fost considerată „evenimentul anului”. La biserica St. Mary’s din Newport, Rhode Island, la ceremonia religioasă, au participat circa 700 de invitaţi, iar la petrecerea  ce a urmat, la Hammersmith Farm, au fost invitate peste 1200 de persoane.

Puțini știu că înainte de a se mărita cu Kennedy, Jackie a fost pe punctul de a se căsători cu un afacerist, John Husted. Însă se pare că i s-a părut prea mic venitul anual al acestuia: 17.000 de dolari pe an (aproximativ 100.000 de dolari astăzi). Viitoarea Primă Doamnă SUA a decis să rupă logodna cu acesta, după doar trei luni.

Ca văduvă a lui JFK, Jackie a continuat să fie una dintre cele mediatizate celebrități ale lumii, fiind hărţuită de paparazzi, care o urmăreau pretutindeni.

În 20 octombrie 1968 s-a căsătorit cu magnatul grec Aristotel Onassis, punând capăt – spera ea – aventurii acestuia cu soprana Maria Callas. Căsnicia nu a fost una fericită, cei doi exprimându-şi în repetate rânduri intenţia de a divorţa, lucru împiedicat din cauza legilor greceşti.

Jacqueline Kennedy Onassis a murit în anul 1994, la vârsta de 64 de ani, la New York, după ce fusese diagnosticată cu doar un an înainte cu o formă de cancer, limfom non-Hodgkin.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg
Nadia și Tarom jpg
andreea marin monia barladeanu ilinca vandici jpg
Mathilde Pinault, Francois Pinault, Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG