Jackie Kennedy, un etalon în modă și una dintre cele mai carismatice Prime Doamne ale SUA

29 iulie, 2022
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty jpg

Pe 28 iulie s-au împlinit 93 de ani de la nașterea lui Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis, una dintre cele mai elegante Prime Doamne ale SUA, un etalon în modă, rafinament și bun gust.

Soţia a celui de-al 35-lea Președinte al Statelor Unite, John F. Kennedy, remarcabila Jacqueline Kennedy Onassis, a fost o prezență ce nu putea trece neremarcată, o amenințare pentru frumoasele vremii, o femeie dorită de mulți bărbați, un motiv de mândrie al președintelui și, nu în ultimul rând, cea care dădea tonul în moda acelor timpuri.

Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (6) jpg

Caracterizată de eleganța atemporală de tip Chanel, Jackie nu putea fi ignorată de nimeni. Celebră pentru inteligența sa, dar și criticată, în egală măsură, pentru dorinţa ei de putere şi pentru firea ei extrem de risipitoare. De exemplu, Jakie avea nevoie uneori de circa 30.000 de dolari doar pentru „împrospătarea” lunară a garderobei sale. A rămas memorabilă vizita de 10 zile din Iran, în anul 1972, nota ei de plată pentru acest sejur ridicându-se la … 700.000 de dolari !

Jackie avea 24 de ani, iar Jack Kennedy – 37, atunci când s-au întâlnit, la recomandarea unui prieten comun, jurnalistul Charles L. Bartlett. Ea făcea fotografii pentru ziarul din Washington, iar el se pregătea pentru o ședință a Senatului. Ea era inteligentă, sofisticată, și, aparent, stăpână pe sine, el avea reputația de afemeiat, iar Jackie a fost genul de provocare în fața căreia Jack nu a putut rezista.

În mai 1953, după ce relația a rămas mult timp ascunsă, Jacqueline a plecat la Londra, cu un scop dublu: să se ocupe jurnalistic de încoronarea reginei Elisabeta a II-a pentru ziarul la care lucra și să testeze sentimentele iubitului ei, Jack.

La întoarcerea în SUA, Jack a cerut-o de nevastă în aeroport. Ea l-a lăsat să aștepte răspunsul vreme de două săptămâni, timp în care a făcut o călătorie prin Europa. Ea știa că el nu avea să-i fie niciodată fidel, dar a fost atrasă de promisiunile „visului american”.

În cele din urmă, la 12 septembrie 1953, Jack și Jacqueline s-au căsătorit. Nunta lor a fost considerată „evenimentul anului”. La biserica St. Mary’s din Newport, Rhode Island, la ceremonia religioasă, au participat circa 700 de invitaţi, iar la petrecerea  ce a urmat, la Hammersmith Farm, au fost invitate peste 1200 de persoane.

stanga
dreapta
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (2) jpg
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (4) jpg
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (3) jpg
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (5) jpg
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty (6) jpg
Jacqueline “Jackie” Kennedy Onassis Getty jpg

Puțini știu că înainte de a se mărita cu Kennedy, Jackie a fost pe punctul de a se căsători cu un afacerist, John Husted. Însă se pare că i s-a părut prea mic venitul anual al acestuia: 17.000 de dolari pe an (aproximativ 100.000 de dolari astăzi). Viitoarea Primă Doamnă SUA a decis să rupă logodna cu acesta, după doar trei luni.

Ca văduvă a lui JFK, Jackie a continuat să fie una dintre cele mediatizate celebrități ale lumii, fiind hărţuită de paparazzi, care o urmăreau pretutindeni.

În 20 octombrie 1968 s-a căsătorit cu magnatul grec Aristotel Onassis, punând capăt – spera ea – aventurii acestuia cu soprana Maria Callas. Căsnicia nu a fost una fericită, cei doi exprimându-şi în repetate rânduri intenţia de a divorţa, lucru împiedicat din cauza legilor greceşti.

Jacqueline Kennedy Onassis a murit în anul 1994, la vârsta de 64 de ani, la New York, după ce fusese diagnosticată cu doar un an înainte cu o formă de cancer, limfom non-Hodgkin.

Foto: GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Mădălina Ghenea 35 (2) jpg
kim kardashian si pete davidson
marin6 jpg
Ana Geoana logodna Garrett Cayton palatul Mogosoaia fiica lui Mircea Geoana (12) jpg
britney spears cu fiii ei jpg
anne heche jpg
pen1 jpg
Ruby jpg
marin preda jpg
mario1 jpg
soacra Posh PNG
pie1 jpg
GettyImages 1200624867 jpg
dan124 jpg
selena gomez real stomachs tiktok jpg
eniko5 webp
5 jeniffer lopez si ben affleck la venetia jpg jpeg
ben head PNG