Jane Fonda, arestată la 81 de ani! Actriţa a fost încătuşată de trei ori în ultimele două săptămâni! Ce s-a întâmplat?

27 octombrie, 2019
6 jane fonda accepts award while being arrested 04 jpg jpeg

Activistă înfocată, starul hollywoodian nu ezită să-şi spună părerea cu privire la anumite subiecte delicate ale societăţii americane. Şi face acest lucru în mod public, instigând la acţiune din partea poporului. Nu de puţine ori, autorităţile americane au încercat să-i ţină în frâu entuziasmul şi să o aresteze din cauza exprimării părerilor ei într-un context ilegal. Luna aceasta, e pentru a treia oară când Jane a fost arestată!

Fonda a fost arestată pe 25 octombrie, în timp ce participa la un miting despre încălzirea globală, în capitala SUA, Washington. Inspirată de discursul Gretei Thunberg, adolescenta care le-a bătut obrazul celor mai mari oameni politici ai lumii pentru dezastrele sistematice asupra naturii, Jane şi-a propus să protesteze în fiecare zi de vineri, timp de cel puţin 14 săptămâni, pentru a-şi face auzită vocea.

jane fonda accepts award while being arrested 05 jpg jpeg

Alături de legendara actriţă, a fost arestat şi colegul acesteia de breaslă, Ted Danson, care, la 71 de ani, nu ezită nici el să-şi facă cunoscute opiniile cu privire la încălzirea globală. Danson a fondat Campania Oceane Americane, în 1987, denumită acum Oceana, a cărei menire este protejarea oceanelor lumii.

În timpul zilei de vineri, Fonda şi Danson au ţinut pantarde pe care scria “Luaţi acum măsuri în ceea ce priveşte clima!” sau “O nouă înţelegere Verde acum”. Cei doi actori au fost arestaţi în timpul evenimentului numit Vinerea de gherilă, care este organizat de Jane Fonda în încercarea de a-i convinge pe politicieni să ia măsuri în privinţa încălzirii globale.

jane fonda accepts award while being arrested jpg jpeg

Poliţia americană a emis un comunicat de presă în care erau scrise următoarele: “Fonda şi Danson s-au aflat între 32 de oameni care au fost arestaţi pentru că demonstrau ilegal în intersecţia East Capital cu First Streets”. Parcicipanţii la miting sunt acuzaţi de participare la protest ilegal, care este catalogată drept infracţiune minoră. 

Fonda este faimoasă pentru protestele la care a participat în tinereţea ei, împotriva războiului din Vietnam, în anii ’70. De atunci, actriţa a ţinut să-şi facă adesea cunoscută părerea cu privire la anumite subiecte sociale care au preocupat întrega societate americană şi nu numai.

foto - preluare Just JaredRecente pe Ok! Magazine

Corina Caragea foto Pro TV Dechidere SSS06076  update (1) jpg
TĂTUȚU` jpg
Ramona Olaru pt OK   Antena 1 (2) jpg
Nicola Coughlan si Luke Newton in Bridgerton   profimedia 0875470895 jpg
Larisa Iordache Splash vedete la apa 1 JPG
Aurelien Enthoven, fiul Carlei Bruni   Instagram  (12) jpg
Jennifer Lopez colaj Ben jpg
Mirela Retegan si fiica sa, Maya Sorian   Marius Baragan (2) jpg
Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la lansare salon Reconnect Calin Popescu, fratele Adelei Popescu Foto White Ruffles Photography (11) jpeg
Justin Timberlake, Jessica Biel jpg
jennifer lopez ben affleck profimedia jpg
Retreat Vama Veche   afis   Laura Cosoi, Adela Popescu, Ada Condeescu jpg
Generatia de Aur colaj atunci si acum jpg
Cătălin Rizea  şi Adda  jpeg
Angelina Jolie și Vivienne Pitt Jolie, Profimedia jpg
Jennifer Garner si Ben Affleck profimedia 0880706932 jpg
2 catherine zeta jones 3 jpg jpeg
FotoJet Oana R jpg