Jean Harlow, “bomba blondă” a Hollywoodului: cum arăta sex-simbolul anilor ‘30

7 iunie, 2016
Develop Or Bust jpeg

Este cea care şi-a câştigat renumele de blonda platinată (precum titlul unui film în care a jucat) sau bomba blondă din anii ’30, titluri binemeritate care răsună şi-acum în Cetatea Filmului. Jean Harlow, pe numele ei adevărat Harlean Harlow Carpenter, are o poveste tragică, însă.

Actriţa, faimoasă pentru combinaţia fermecătoare de sex-appeal şi simţul umorului, a jucat adeseori alături de Clark Gable, înainte să moară din cauza insuficienţei renale la numai 26 de ani, chiar pe 7 iunie.

Cariera ei de star hollywoodian a fost încetinită de probleme de sănătate precum poliomielită, meningită şi scarlatină. Născută dintr-un tată dentist şi mamă de bani gata, foarte inteligentă şi independentă, Jean s-a decis să încerce actoria pe când avea doar 16 ani, după ce se căsătorise cu un tânăr broker pe nume Charles McGrew, dar mariajul nu funcţiona în acord cu visele ei.

stanga
dreapta
1932   cu clark gable jpeg
director Jack Conway, Jean Harlow and Clark Gable was taken shortly before Harlow's collapse jpeg
Jean Harlow jpeg
Develop Or Bust jpeg
Jean Harlow jpeg
jean harlow hells angels private collection britannica 90619 004 6891E474 jpeg
jean harlow hells angels jpeg
Jean Harlow jpeg
Jean Harlow, Carl Randall reckless jpeg
Jean Harlow jpeg
Photo of Jean Harlow from the front cover of the New York Sunday News magazine  Jean Harlow 1937 jpeg
William Powell jpeg

Adoptând numele mamei sale, Jean Harlow a atras atenţia odată cu apariţia ei în comedie Double Whoopee, unde picioarele sale dezgolite şi interminabile au cucerit publicul, la doar 18 ani! În anul următor, în 1930, însă, succesul ei devine oficial, odată cu apariţia în Hell’s Angels, al lui Howard Hughes, când replica ei a devenit celebră: „Ai fi şocat dacă mă îmbrac cu ceva mai comod?”.

Tot Howard Hughes este cel care a oferit 10.000 de dolari oricărui stilist care ar fi putut să imite culoarea blondului platinat al lui Jean, dar nu a găsit pe nimeni care să reuşească.

Harlow a apărut în 6 filme doar în 1931, performanţă greu de egalat. Cu timpul, sex-appealul s-a combinat de minune cu talentul de actriţă de comedie cu charismă.

“Bărbaţii mă plac pentru că nu port sutien. Femeile mă plac pentru că nu arăt a femeie care fură soţii. Cel puţin nu pentru mult timp’, spunea blonda platinată a anilor ’30.

Evident, viaţa personală a fost complicată. Al doilea soţ, Paul Bern, s-a sinucis în 1932, iar mariajul ei cu numărul 3, Harold Rosson, a ţinut mai puţin de un an.

Ulterior, s-a logodit cu actorul William Powell, după ce-au jucat în Reckless (1935), dar sănătatea ei era în declin. Din cauza tratamentelor săptămânale cu substanţe chimice toxice, pentru a-şi menţine iconicul blond platinat, a ajuns ca în 1936 să se îmbolnăvească de infecţie respiratorie şi gripă.

Pe platourile de filmare pentru Saratoga, în 1937, Jean Harlow se simţea extrem de obosită, cu stări de vomă şi dureri abdominale. Deşi a crezut că-şi revine, din păcate a intrat în comă şi a murit pe patul de spital pe 7 iunie 1937, din cauza insuficienţei renale. Filmul a fost finalizat cu ajutorul unei dubluri...Recente pe Ok! Magazine

DJ markus Schulz Untold si Adina Butar copil Miami (7) jpg
Adrian Nastase in Grecia jpg
Mihail Gorbaciov ultimul lider sovietic (5) jpg
Cristina Balan si a retras copiii cu sindrom Down de la scoala (1) jpg
mihai9 jpg
alberts30 jpg
Vera Wang jpg
perju20 jpg
1 paul de romania jpg jpeg
liot2 jpg
begona gomez profimedia 0703879614 jpg
brigitte profimedia 0703853077 jpg
allen jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (11) jpg
ciutacu20 jpg
Top Gun  Tom Cruise (3) jpg
Cameron Diaz jpg
r kelly gettyimages 172025666 jpeg