Jean-Paul Gaultier va pierde controlul asupra propriei case de modă

4 mai, 2011

Designerul francez va pierde controlul asupra propriei case de modă, din momentul în care aceasta va trece sub „umbrela“ grupului catalan de parfumuri şi de articole prêt-à-porter Puig.

Designerul francez va pierde controlul asupra propriei case de modă, din momentul în care aceasta va trece sub „umbrela“ grupului catalan de parfumuri şi de articole prêt-à-porter Puig.

Criza a afectat şi zona produselor de lux, casa de modă a lui Jean-Paul Gaultier nefiind nici ea ocolită de efectele recesiunii. Astfel, designerul francez s-a văzut obligat să apeleze la un investitor pentru a atenua aceste pierderi şi pentru a asigura dezvoltarea casei pe plan internaţional.

În momentul de faţă, casa de modă Hermès deţine 45% din acţiunile casei Gaultier. Acestea vor fi cedate grupului Puig, numărul 7 în topul mondial al parfumeriei şi care controlează deja mărcile Nina Ricci şi Paco Rabanne. Înţelegerea dintre Gaultier şi Puig a fost ca designerul să-şi reduce participarea în propria marcă de la 55% la 45%, în favoarea grupului. Puig va deţine astfel majoritatea acţiunilor casei Gaultier şi va susţine o eventuală majorare de capital în favoarea acesteia, scrie cotidianul „Les Echos“. Dar chiar dacă nu va mai fi acţionarul principal, Jean-Paul Gaultier îşi va păstra funcţia de director artistic al casei Gaultier, pe care a înfiinţat-o în urmă cu 29 de ani.

La rândul ei, casa Hermès va primi din această afacere câteva zeci de milioane de euro.

Foto: NorthfotoRecente pe Ok! Magazine

mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg
mick jagger profimedia 0245443585 jpg
Hayley Atwell Maverick jpg
rih3 jpg
ed9 jpg
Roxana Ciuhulescu, sotul Silviu Bulugioiu si copiii Ana si Cezar (1) jpg
profimedia 0618399156 jpg
adriana lima profimedia 0692438219 jpg
Florin Piersic JR jpg
elon2 jpg
tom cruise profimedia 0692427090 jpg
reghe jpg
IR6 5937 jpg
Julia Fox (5) jpg
4 britney spears insarcinata din nou si sam asghari parinti jpg jpeg