Jerry Springer a murit din cauza ”ucigașului tăcut”. Cum recunoști semnele cancerului pancreatic

28 aprilie, 2023
Jerry Springer, Getty (1) jpg

Prezentatorul TV american Jerry Springer, cunoscut pentru stilul său contondent de a-și intervieva invitații, a murit joi, 27 aprilie, la vârsta de 79 de ani.

Agentul său a confirmat pentru BBC că Jerry Springer s-a stins din viață liniștit în locuința sa din Chicago joi.

Succesul emisiunii Jerry Springer Show s-a datorat atât calităţilor de moderator ale prezentatorului, cât şi temelor abordate, de multe ori controversate, pentru care a fost criticat.

În iunie 2018, emisiunea lui Jerry Springer s-a oprit după o prezenţă de 27 de ani pe micile ecrane americane, la finalul contractului său cu grupul NBCUniversal.

Din păcate, cancerul pancreatic l-a răpus pe îndrăgitul Jerry Springer! Acest tip de cancer este unul galopant, care are doar 12.5 procente rată de supraviețuire, după 5 ani de la instalare. Boala mai este supranumită și ”ucigașul tăcut”, întrucât se instalează silențios, iar faza incipientă este adesea ignorată de mulți pacienți. Totuși, acesta dă niște semne, pe care uneori oamenii le ignoră.

1 pancreas jpg jpeg

Cinci semne ale cancerului pancreatic pe care e bine să nu le ignori, îți pot salva viața!

Un sondaj din 2022 realizat de Pancreatic Cancer Action Network a constatat că 83% dintre adulți nu sunt conștienți de semnele bolii. Deși nu există o metodă standard de screening pentru cancerul pancreatic, experții atenționează că identificarea simptomelor timpurii ar putea salva viața.

Icterul

Îngălbenirea pielii și a ochilor este unul dintre cele mai comune prime semne ale cancerului pancreatic.

Este cauzată de acumularea de bilirubină, o substanță maro-gălbuie produsă de ficat. Ficatul eliberează bilă, un fluid menit să ajute digestia, care conține bilirubină.

În funcția normală a ficatului, bila se deplasează prin canale în intestin și ajută la descompunerea grăsimilor.

Cu toate acestea, atunci când canalele biliare devin blocate, bilirubina se acumulează, ducând la îngălbenirea pielii și a ochilor.

Durerile de stomac pot indica și ele un posibil cancer pancreatic, dacă sunt puternice și frecvente. Ele trebuie investigate de îndată ce apar și se repetă.

Durerile de spate

Durerea poate radia, de asemenea, de la stomac spre spate. Această durere este cel mai adesea localizată la mijlocul spatelui sau chiar sub omoplați. Poate ajunge și la umeri. Similar cu durerile de stomac, acest lucru este cel mai frecvent atunci când tumorile se găsesc în coada pancreasului sau în partea inferioară.

Pierderea bruscă în greutate

Persoanele cu cancer pancreatic pot avea puțin sau deloc apetit. Lipsa poftei de mâncare poate fi cauzată de lipsa enzimelor pancreatice funcționale, care ajută la descompunerea grăsimilor, carbohidraților și proteinelor.

Cancerul pancreatic l-a răpus pe îndrăgitul Jerry Springer

Scaune moi, stomac zgomotos

Sunt simptome ce nu trebuie ignorate. Modificările neobișnuite în activitatea digestivă nu trebuie lăsate neinvestigate, dacă devin frecvente și supărătoare.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg
Oana Ioniță și Florin Budnaru
Bryan Adams, Diana Ross si Tina Turner Foto: Instagram
Tina Turner a murit  Foto: Profimedia
Andreea Cristea colaj jpg
Gina Chirila (1) jpg
Irina Shayk la Cannes, Foto Getty (2) jpg