Jill Biden, în drum spre Încoronare! Prima Doamnă a Americii sosește, azi, singură la Londra

5 mai, 2023

Prima doamnă Jill Biden va participa mâine la încoronarea Regelui Charles al III-lea, reprezentând Statele Unite la evenimentul istoric, unul de la care președintele Joe Biden va absenta.

Jill Biden

„În drum către Marea Britanie pentru încoronarea Regelui Charles al III-lea – prima în 70 de ani!”, a scris Prima Doamnă Jill Biden într-o postare pe Instagram, joi, 4 mai. „Este o onoare să reprezint Statele Unite la acest moment istoric și să sărbătorim relația specială dintre țările noastre.”

Casa Albă nu a comentat foarte multe despre absența președintelui Joe Biden de la eveniment, menționând, însă, că niciun președinte american nu a participat la niciuna dintre cele șapte încoronări ale unui monarh britanic, de când SUA și-a declarat independența în 1776.

Într-adevăr, în iunie 1953, președintele de atunci Dwight D. Eisenhower nu a călătorit nici el la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. În schimb, a trimis o delegație în numele său, care-i includea pe fostul secretar de stat George Marshall, generalul Omar Bradley și guvernatorul Californiei, Earl Warren.

Soții Joe și Jill Biden au fost ultima dată împreună la Londra în septembrie anul trecut, pentru înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, eveniment la care au participat numeroși șefi de stat și monarhi ai zilelor noastre.

Jill Biden avea doar 2 ani când Elisabeta a fost încoronată regină în anul 1953. După ce va ajunge la Londra, Jill Biden se va angaja într-o serie de evenimente diplomatice înainte de marele eveniment. Prima Doamnă călătorește în capitala Angliei împreună cu Finnegan Biden, una dintre nepoatele ei.

Soția președintelui american va petrece o parte a zilei de vineri la reședința oficială a premierului britanic, pentru a se întâlni pentru prima dată cu Akshata Murty, soția prim-ministrului Rishi Sunak. 

Prima Doamnă va face o oprire și la Ambasada SUA, pentru a saluta personalul și familiile acestora, înainte de a-și încheia ziua la o recepție pe care Regele Charles al III-lea o găzduiește la Palatul Buckingham.

Mâine, 6 mai, peste 2.000 de oaspeți de seamă se vor aduna la catedrala Westminster Abbey pentru încoronarea Regelui Charles, una programată să înceapă la ora locală 11 (13 ora României).

Foto: getty images, instagram, profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg
Kim Kardashian și Emma Roberts ele, Profimedia (2) jpg