Joan Crawford şi-a atacat fiica pentru că avea convingerea că flirtează cu soţul ei

11 ianuarie, 2022
6 joan3 jpg jpeg

Viaţa şi cariera lui Joan Crawford au fost dominate de ambiţie. Ea a vrut să reuşească cu orice preţ, iar dorinţa ei a dat roade, deoarece a fost numită „Regina filmelor” în 1937.

În ciuda faimei sale, relaţia cu prima ei fiică adoptivă nu a fost la fel de roz. Christina a dezvăluit acest lucru şi multe altele în memoriile pe care le-a publicat după moartea lui Joan.

Christina a mărturisit că mama ei a atacat-o după ce a crezut că flirta cu al patrulea ei soţ, Alfred Steele. Joan  a scos-o apoi şi din testament.

Născută Lucille Fay LeSueur, actriţa şi-a petrecut copilăria alături de mama ei, care s-a căsătorit cu un bărbat ce a abuzat-o sexual. După terminarea studiilor a început să danseze şi să călătorească. În Detroit, un producător care scria pentru o emisiune de pe Broadway o observă pe Crawford şi o aduce în producţia sa, „Innocent Eyes”, în 1924. Curând semnează un contract cu MGM şi îşi face debutul în filmul „Lady of the Night”, în 1925, dar înainte îşi schimba numele în Joan Crawford printr-un concurs „Numele vedetei”.

Joan, care şi-a început cariera în cinematografia mută, a devenit una dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood din toate timpurile. Ea a atins apogeul carierei zece ani mai târziu când a obţinut câteva roluri puternice.

Crawford  devine mamă adoptivă în 1940, primind-o pe Christina în viaţa ei. Christina s-a numit iniţial Joan Jr., asta înainte ca mama ei să-şi schimbe numele.  Joan a câştigat primul ei Oscar în 1945 pentru „Mildred Pierce” şi, în timp ce era căsătorită cu cel de-al treilea soţ al ei, Phillip Terry, au adoptat un fiu, pe Christopher.

Christopher a mai fost numit iniţial Phillip Terry Jr., după tatăl său adoptiv, dar Joan i-a schimbat numele după divorţul lor. În 1947, ea a mai avut două adopţii, le-a luat pe Cynthia şi Catherine. Al doilea fiu pe care l-a adoptat a fost revendicat de mama lui după un an.

Christina a fost primul copil adoptat de Joan Crawford. Un broker pentru copii s-a ocupat de procesul de adopţie, pentru că serviciile sociale au refuzat-o oficial pe Joan.

A urmat şcoala Chadwick, dar mai târziu a fost transferată la Academia Sacred Heart Flintridge, unde a absolvit. După şcoală a urmat la Carnegie Mellon School of Drama and Neighborhood Playhouse.

Şapte ani mai târziu, Christina s-a licenţiat în arte la Universitatea din California. După 14 ani ca actriţă, şi-a obţinut masterul. Cariera de actorie a Christinei a început la sfârşitul anilor 1950. A avut un rol secundar în filmul „Force of Impulse”. În industrie era văzută ca o actriţă capabilă, încăpăţânată.

În 1968, Christina a jucat într-un serial, „The Secret Storm”. A suferit însă o ourgenţă medicală, iar în timpul recuperării, mama ei i-a preluat rolul fără să-i spună. Simţindu-se trădată şi rănită, ea a decis să renunţe la acest drum. După ce mama ei a murit în 1977, Christina a descoperit că Joan i-a dezmoştenit pe ea şi pe Christopher. Ambii fraţi au contestat testamentul şi au primit despăgubiri.

În 1978, Christina şi-a lansat memoriile  şi a notat toate momentele pline de evenimente pe care le-a trăit în copilărie. Ea a descris-o pe Joan ca pe o persoană rea şi egoistă.

O adaptare cinematografică a cărţii a fost lansată în 1981 şi a înregistrat un nivel ridicat de succes. În 2000, Christina a devenit manager la un cazinou din Idaho şi a rămas acolo şapte ani.

Când Christina şi-a lansat cartea, ea a portretizat-o pe Joan ca pe o mamă abuzivă care a făcut-o să treacă prin iad. Cartea a devenit imediat un bestseller, pătând puternic imaginea plină de farmec a lui Joan.

Ea a dezvăluit că mama ei a făcut-o să moară de foame pentru că a refuzat să mănânce friptura insuficient gătită pe care i-a dat-o la cină. Ea a precizat că friptura era plină de sânge. Christina a mai spus că a privit odată moartea în ochi când avea 13 ani. Şi-a dat seama că Joan nu o iubeşte şi nu poate iubi pe nimeni.

Fata a mărturisit că mama ei a apucat-o şi a început să o agreseze fizic în acea zi fatidică. Ea a spus că acesta este ceva ce nu va uita niciodată şi, de asemenea, nu o va ierta niciodată pe Joan.

Cel mai rău dintre toate, nu a putut obţine ajutor de la autorităţi, deoarece legile privind protecţia copilului au intrat în vigoare abia în 1974. Când Joan s-a căsătorit cu al patrulea ei soţ, Alfred Steele, a atacat-o din nou pe Christina, pentru că avea convingerea că fiica ei flirta cu el.

Christina ştie că, dacă Joan ar fi fost în viaţă şi ar fi procedat aşa cum a procedat atunci astăzi, ar fi fost trimisă la închisoare pentru tentativă de omor. Ea crede că Joan merita închisoarea, pentru că nu avea nicio scuză pentru felul în care  se comporta. Deşi Christina credea cu tărie că Joan era o mamă abuzivă cu tendinţe criminale, fraţii ei, Catherine şi Cynthia, nu i-au susţinut acest punct de vedere.

Gemenii au spus că au crescut într-o casă iubitoare, cu o mamă care i-a susţinut mereu. Ei au precizat că nu au experimentat niciodată bătăile şi pedepsele pe care sora lor le-a menţionat.

Catherine îşi amintea că s-a culcat nemâncată doar o dată, pentru că respinsese cina servită. Ea a adăugat că nu crede că aceasta este o pedeapsă teribilă. Singurul frate care i-a susţinut povestea este Christopher. El şi Christina au fost, în cele din urmă,  scoşi din testament.

Înainte de moartea ei, Joan a aflat despre cartea pe care o scria Christina. Joan nu avea idee despre conţinut, dar simţea că fiica ei, Christina, vrea să-i folosească numele pentru a câştiga bani.

În ciuda copilăriei dificile, Christina a învăţat să-şi trăiască viaţa fără să se oprească în trecut.Recente pe Ok! Magazine

diana82 jpg
kel1 jpg
Alina Sorescu la mare jpg
Oana si Vlad 1 jpg
profimedia 0296947797 jpg
Bruce Willis și Emma Heming jpg
Bennifer în Georgia (5) jpg
patric17 jpg
Naomi Hedman iubita lui Florin Ristei concurenta la Splash (18) jpg
2 bennifer profimedia 0673023283 jpg jpeg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham vacanță Spania jpg
site DSC 8843 fl jpg
maddox jpeg
Darius Campbell Danesh jpg
Mike Tyson (1) jpg
Mădălina Ghenea (16) jpg
vitali kliciko profimedia 0307495449 jpg
joe1 jpg