Joe Biden, atac la Donald Trump: „Ai moralitatea unei pisici vagaboande”

28 iunie, 2024

Dezbaterea celor doi candidați înscriși în cursa pentru recâștigarea fotoliului prezidențial american s-a lăsat cu un schimb de replici demne de un reality show.

Trump vs  Biden FOTO gettyimages webp

Preşedintele Joe Biden şi fostul preşedinte Donald Trump s-au întâlnit ieri față în față în Atlanta pentru dezbaterea CNN, în ceea ce a reprezentat prima lor confruntare electorală înaintea alegerilor din noiembrie 2024. Cum era de aștept, întreaga dezbatere s-a transformat într-un spectacol al jignirilor. Primul și-a acuzat rivalul că este dezechilibrat şi un pericol pentru democraţie, iar celălalt și-a acuzat adversarul că este senil şi corupt.

Joe Biden a lansat primul atacul: „Când a plecat Donald Trump, era o situaţie de adevărat haos", a spus el. „Situaţia noastră era excelentă", a replicat Trump, spunând că „viaţa a fost mai bună" sub mandatul său. Și, deși recunoaște că „inflația ne omoară”, republicanul crede că de vină sunt infuziile de miliarde de dolari într-un război care nici nu ar fi trebuit lăsat să ia amploare. 

Pe de altă parte, Biden l-a acuzat pe Trump că sub mandatul său „au murit soldaţi americani în Afganistan şi nu a făcut nimic. Am făcut în aşa fel ca niciun soldat să nu moară în actualul deceniu”, a subliniat Biden. În schimb, Trump, ar afirmat în trecut că soldaţii americani căzuţi la datorie sunt “rataţi şi fraieri”. „Fiul meu nu a fost un ratat şi nu a fost un fraier”, a punctat el. „Tu eşti fraierul. Tu eşti ratatul”, adresându-se fostului preşedinte.

Biden a reamintit și de asaltul de la Capitoliu de pe 6 ianuarie 2021: „El i-a încurajat pe aceşti oameni să meargă la Capitoliu. A stat pe scaun în Biroul Oval trei ore, trei ore, în timp ce vicepreşedintele său şi unii dintre colegi şi republicani i-au cerut să acţioneze pentru a pune capăt tuturor acelor lucruri".

Democratul a profitat și de faptul că adversarul său este un „client al justiţiei”, după ce a fost găsit vinovat într-un dosar de plăţi mascate către o fostă actriţă de filme pentru adulţi, taxându-l că „ai făcut sex cu o starletă porno chiar în timp ce soția ta era gravidă” și că are „moralitatea unei pisici vagaboande” şi tratându-l în mai multe rânduri drept „plângăcios”.

„Eu nu am făcut nimic rău”, s- apărrat fostul preşedinte, inculpat în mai multe dosare, afirmând că sistemul judiciar este „trucat”. Republicanul, care nu şi-a acceptat niciodată înfrângerea în 2020, nu s-a angajat să recunoască fără condiţii verdictul urnelor în noiembrie, asigurând că îl va accepta dacă alegerea va fi „justă şi echitabilă”.

Dezbaterea s-a încheiat fără ca vreunul dintre candidați să dea mâna. Conform unui expert citat de BBC, dezbaterea nu a fost foarte avantajoasă pentru niciunul dintre cei doi.

FOTO EPA-EFE



Recente pe Ok! Magazine

Emma Heming și Bruce Willis, GettyImages (6) jpg
Shannen Doherty divorțează de soțul Kurt Iswarienko, Getty (2) jpg
Daniel Nuta jpg
FotoJet Barbie jpg
Mirela Retegan in Thassos in Grecia   Facebook 2024 jpg
FotoJet Ines jpg
Nicole Kidman si Sunday Rose foto Getty Images jpg
Jennifer Lopez, Profimedia (9) jpg
Britney Spears, Profimedia (2) jpg
Cate Blanchett si fiul ei, Dahiell John Upton   GettyImages 1491761877 jpg
Maria Dragomiroiu în verde (1) jpg
Nicole Kidman la premiera The Expats, Getty Images (5) jpg
Loredana Boboc, Larisa Iordache, Bogdan Jianu, Catalina Ponor, Elisabeta Lipa, Monica Rosu la botezul lui Victor   Instagram png
Hailey Bieber, o gravida sexy   Profimedia jpg
Jennifer Lopez la Paris   Instagram  (1) jpg
Christina Aguilera colaj Getty Images jpg
Corina Caragea foto Pro TV Dechidere SSS06076  update (1) jpg
TĂTUȚU` jpg