John Malkovich, în rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache: "Un talent unic, unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol"

21 septembrie, 2021
1 john malkovich in rolul lui sergiu celibidache in cravata galbena de serge celibidachi jpg jpeg

Pentru prima oară în istoria filmului românesc, un actor internaţional, nominalizat la Oscar, va interpreta rolul unei personalităţi româneşti.

John Malkovich, nominalizat de două ori la premiile Oscar, îl va juca pe marele dirijor român Sergiu Celibidache, în coproductia româno-britanică "Cravata galbenă". Produs de Oblique Media şi Celi Films, sub semnătura Adelei Vrinceanu Celebidachi, Cristinei Dobriţoiu, lui Titi Rădoaie şi lui James Olivier, ”Cravata Galbenă” prezintă viaţa acestui colos al muzicii, cu excesele şi controversele sale, un om pe cât de iubit, pe atât de detestat, considerat de mulţi un geniu. Biografia lui Sergiu Celibidache este ilustrată în tuşe dure, de la copilăria grea şi până aproape de finalul vieţii, de la obscuritate şi sărăcie, până la succesul internaţional.

“Sunt încântat şi onorat să am oportunitatea să îl interpretez pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic, el este considerat unul dintre cei mai mari vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. Să îl joc pe Celibidache în ultimii ani ai vieţii sale va fi o provocare şi o călătorie fascinantă”, a spus John Malkovich despre rolul său.

Celibidache s-a născut la Neamţ, a trăit la Iaşi şi a fost alungat de acasă de tatăl său când şi-a declarat dragostea pentru muzică. După ce a trăit pe străzile Bucureştiului, a ajuns la Berlin în grija compozitorului Heinz Tiessen şi a devenit cel mai tânăr dirijor al filarmonicii din Berlin. Şi-a continuat cariera pe cele mai mari scene ale lumii, fiind considerat un simbol al secolului 20. Refuzul de a face înregistrări, cât şi temperamentul său au stârnit nenumărate controverse.

Un iubitor al muzicii clasice, John Malkovich îl va juca pe Celibidache în anii maturităţii. Des Hamilton, câştigător al premiului BAFTA pentru cel mai bun casting în 2011 pentru filmul

şi câştigător al Casting Society of America în 2019 pentru filmul

, este directorul de casting al filmului

.

Filmul se va turna în România în primăvara-vara anului 2022, în regia fiului marelui dirijor, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariul scris de el şi de către James Olivier.



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Enrique și sora sa jpg
Premiere la GOPO 2024 iubiri noi, sarcini la vedere și tablouri de familie pe red carpet jpg
Esca și mama sa PNG
banner laura cosoi png
Gopo 2024   Amalia Enache, Andreea Raicu, Olimpia Melinte, Manuela Harabor jpg
Andreea Antonescu foto Ok Magazine DSC 0103 (2) jpg
FotoJet David tatuat jpg
Nicole Kidman, premiu pentru întreaga carieră, GettyImages (14) jpg
florin piersic facebook jpg
Jennifer Garner, Profimedia jpg
FotoJet Gherman jpg
FotoJet Penelope jpg
Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg