Jude Law şi Kevin Spacey au protestat împotriva dictaturii din Belarus

30 martie, 2011

Actorii Jude Law şi Kevin Spacey au participat la o demonstraţie organizată la Londra contra regimului dictatorial din Belarus. Manifestanţii au solicitat respectarea libertăţii de expresie în Belarus şi eliberarea tuturor prizonierilor politici,

Actorii Jude Law şi Kevin Spacey au participat la o demonstraţie organizată la Londra contra regimului dictatorial din Belarus.

Manifestanţii au solicitat respectarea libertăţii de expresie în Belarus şi eliberarea tuturor prizonierilor politici, reţinuţi din ordinul preşedintelui Alexandr Lukaşenko, considerat ultimul dictator din Europa. Jude Law este şi un cunoscut activist, actorul britanic fiind şi ambasadorul organizaţiei Peace One Day, susţinută de ONU, care militează ca toate războaiele din lume să înceteze pentru o zi, în fiecare an, pe data de 21 septembrie.

La rândul lui, Kevin Spacey a declarat că a luat decizia de a protesta faţă de încălcările repetate ale drepturilor omului în Belarus după ce a privit un spectacol de teatru prezentat de Belarus Free Theatre (BFT) anul trecut, la New York. "A fost pentru prima oară când am citit într-un program de teatru că aproape fiecare dintre membrii unei companii de teatru a fost arestat şi încarcerat", a declarat actorul american.