Kirk Douglas, de la evreul Issur Danielovitch la o legendă a Hollywoodului

10 decembrie, 2013
michael douglas si kirk douglas jpg jpeg

Numele lui adevărat este Issur Danielovitch. Toată lumea îl cunoaşte însă după cel de scenă, care a devenit unul legendar, Kirk Douglas. Ieri, întemeietorul clanului de actori Douglas a împlinit venerabila vârstă

Numele lui adevărat este Issur Danielovitch. Toată lumea îl cunoaşte însă după cel de scenă, care a devenit unul legendar, Kirk Douglas. Ieri, întemeietorul clanului de actori Douglas a împlinit venerabila vârstă de 97 de ani, depăşind momente critice de-a lungul vieţii sale, precum o operaţie la inimă, un accident vascular cerebral şi un accident de elicopter.

Kirk Douglas este fiul unor imigranţi evrei ruşi, iar în biografia sa, apărută în 1988, acesta a povestit despre primii ani trăiţi în America: „Tatăl meu, care a fost un comerciant de cai în Rusia, şi-a cumpărat un cal şi o căruţă mică şi a devenit peticar, aduna haine vechi, piese din metal şi mărunţişuri pentru a le vinde pe câţiva bănuţi. Chiar şi pe strada Eagle, în cea mai săracă parte a oraşului, unde toate familiile se luptau pentru supravieţuire, peticarul era situat pe cea mai joasă treaptă. Şi eu eram fiul peticarului“.

Provenind dintr-o familie săracă, copilul Douglas a trebuit să vândă gustări morarilor pentru a câştiga banii pentru lapte şi pâine, iar, mai târziu, a livrat ziare şi a lucrat în mai mult de 40 de locuri înainte de-a deveni actor.

image

„ Am ştiut de mic că vreau să devin actor, din clasa a doua. Am jucat într-o piesă, unde am avut rolul unui cizmar. Tatăl meu, care n-a fost interesat de actorie, a fost prezent, în spate, eu nu am ştiut. La final, mama mi-a oferit primul meu Oscar: o îngheţată. Nu am uitat niciodată acel moment“, a dezvăluit actorul.

Citeste mai multe despre viaţa lui Kirk Douglas aici!Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (1) jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
Jill Biden si Regina Rania   Instagram jpg
Corina, Adrian, Luminița jpg
roxana hulpe colaj jpg
Hilary Swank GG, Getty (2) jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}