Klaus Iohannis pleacă de Ziua Națională a României în Dubai. Va fi prezent doar în prima parte a zilei

28 noiembrie, 2023

Ziua de 1 decembrie de anul acesta va fi una specială, întrucât președintele României va fi oarecum pe grabă, întrucât are zbor înspre Dubai. Care este motivul?

Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg

În ultimul său mandat ca președinte al României, Klaus Iohannis are agenda plină, inclusiv de Ziua Națională a României. Șeful statului va fi prezent pe 1 decembrie doar în prima parte a zilei. Inclusiv recepția tradițională ce avea loc în mod normal seara a fost decalată pentru prânz, ca președintele României să ajungă în timp la zborul său programat, ce îl va duce în destinații mai calde, mai exact în Emiratele Arabe Unite.

De ce pleacă Klaus Iohannis chiar de Ziua Națională?

Nu este vorba de concediu, ci pentru a susține în Dubai, pe 2 decembrie, un discurs de 3 minute la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice, scrie Digi24.

Abia întors din turneul african, unde a mers alături de soția sa Carmen, șeful statului român va pleca pentru a doua oară în acest an în Emiratele Arabe Unite.

Discursul lui Klaus Iohannis este programat să aibă loc în fața celor peste 70.000 de participanți în ziua de 2 decembrie. Digi24.ro a studiat protocolul Summitului din Dubai, acolo unde li s-a interzis tuturor vorbitorilor să depășească limita de 3 minute.

Potrivit organizatorilor, “pentru a fi corect cu toți vorbitorii, limitele de timp vor fi strict respectate. Un dispozitiv electronic/mecanic va fi folosit pentru a marca cele 3 minute alocate fiecărui vorbitor. Acest lucru va permite tuturor vorbitorilor să-și prezinte declarațiile naționale. Părțile sunt încurajate să se asigure că declarațiile lor naționale nu depășesc un maxim de trei minute”. Același document confirmă prezența mai multor șefi de stat în Dubai pentru Summitul COP28.

Papa Francisc va deschide lista vorbitorilor în ziua de 2 decembrie 2023. După ora 9.20 este programat să-și țină alocuțiunea președintele Klaus Iohannis. Tot în același segment vor vorbi președintele Franței și prim-miniștrii Italiei, Germaniei, Olandei, Norvegiei, Japoniei, Suediei, Finlandei și mulți alții. Administrația Prezidențială încă nu a făcut public programul pentru deplasarea din Dubai. Există informații care spun că președintele va avea un sejur de patru zile (între 1 și 4 decembrie) în Dubai, la fel ca în perioada 18-21 martie 2023, când a avut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația Alteței Sale Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Nadia Comăneci  GettyImages jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Palatul Elysee inaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris   Administratia Prezidentiala (1) jpg
FotoJet Theron (1) jpg
Elisabeta Lipa, Klaus Iohannis si Carmen Iohannis la Paris la Ambasada la inaugurare Casa Romaniei  Administratia Prezidentiala (22) jpg
Emmanuel și Brigitte Macron, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci la Paris la dineul de la Luvru   Instagram (12) jpg
Anya Taylor Joy, GettyImages (7) jpg
jennifer aniston instagram jpg
Celine Dion iulie 2024   Instagram jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Gala Summer jpg
Familia Beckham, vacanță în Sardinia, Instagram (7) (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck, Profimedia (3) jpg
FotoJet Simona jpg
Elon Musk FOTO Profimedia
Blake Lively și Ryan Reynolds, Getty (1) jpg
Michael Douglas, Foto Getty (4) jpg
Kamala Harris, vicepreședinte SUA, Profimedia (3) jpg