Klaus Iohannis pleacă de Ziua Națională a României în Dubai. Va fi prezent doar în prima parte a zilei

28 noiembrie, 2023

Ziua de 1 decembrie de anul acesta va fi una specială, întrucât președintele României va fi oarecum pe grabă, întrucât are zbor înspre Dubai. Care este motivul?

Klaus Iohannis în cadrul vizitei oficiale din Belgia Foto Fb Klaus Iohannis jpg

În ultimul său mandat ca președinte al României, Klaus Iohannis are agenda plină, inclusiv de Ziua Națională a României. Șeful statului va fi prezent pe 1 decembrie doar în prima parte a zilei. Inclusiv recepția tradițională ce avea loc în mod normal seara a fost decalată pentru prânz, ca președintele României să ajungă în timp la zborul său programat, ce îl va duce în destinații mai calde, mai exact în Emiratele Arabe Unite.

De ce pleacă Klaus Iohannis chiar de Ziua Națională?

Nu este vorba de concediu, ci pentru a susține în Dubai, pe 2 decembrie, un discurs de 3 minute la Summitul ONU pentru Schimbările Climatice, scrie Digi24.

Abia întors din turneul african, unde a mers alături de soția sa Carmen, șeful statului român va pleca pentru a doua oară în acest an în Emiratele Arabe Unite.

Discursul lui Klaus Iohannis este programat să aibă loc în fața celor peste 70.000 de participanți în ziua de 2 decembrie. Digi24.ro a studiat protocolul Summitului din Dubai, acolo unde li s-a interzis tuturor vorbitorilor să depășească limita de 3 minute.

Potrivit organizatorilor, “pentru a fi corect cu toți vorbitorii, limitele de timp vor fi strict respectate. Un dispozitiv electronic/mecanic va fi folosit pentru a marca cele 3 minute alocate fiecărui vorbitor. Acest lucru va permite tuturor vorbitorilor să-și prezinte declarațiile naționale. Părțile sunt încurajate să se asigure că declarațiile lor naționale nu depășesc un maxim de trei minute”. Același document confirmă prezența mai multor șefi de stat în Dubai pentru Summitul COP28.

Papa Francisc va deschide lista vorbitorilor în ziua de 2 decembrie 2023. După ora 9.20 este programat să-și țină alocuțiunea președintele Klaus Iohannis. Tot în același segment vor vorbi președintele Franței și prim-miniștrii Italiei, Germaniei, Olandei, Norvegiei, Japoniei, Suediei, Finlandei și mulți alții. Administrația Prezidențială încă nu a făcut public programul pentru deplasarea din Dubai. Există informații care spun că președintele va avea un sejur de patru zile (între 1 și 4 decembrie) în Dubai, la fel ca în perioada 18-21 martie 2023, când a avut o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația Alteței Sale Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Smiley   Culoarea ta (3) jpg
8 dicaprio profimedia 0497558825 jpg jpeg
Brigitte Macron jpg
la premiera filmului Hai, Romania (1) jpg
HELLO CHEF   SEZONUL 7   Diana Munteanu 5 jpg
Bradley Cooper (3) jpg
Naomi Campbell și Mohammed Al Turki GettyImages 1358842872 jpg
Ilinca Vandici si Teo Trandafir Follow us! Kanal D2 jpg
Iuliana Tudor foto Marius Baragan 88264c jpg
Diana Șucu a creat  mărțișoare origami cu copii 2
Miranda Kerr a nascut (2) jpg
Shogun 1 jpg
Ella Blue, fiica lui John Travolta  profimedia 0848785430 jpg
Rishi Sunak GettyImages 1242176390 jpg
Margot Robbie și Brie Larson la SAG Awards GettyImages jpg
Barbra Streisand   GettyImages 2036602579 jpg
image png
Natalie Portman   GettyImages  2038890958 jpg