Klaus Iohannis susţine competiţia Invictus de pe bicicletă FOTO

22 septembrie, 2016
original pedalam pentru invictus 22 sep 2016 6 jpeg

Preşedintele României a pedalat prin Bucureşti, alături de unii dintre soldaţii români, răniţi în teatrele de război.

image

Şeful statului a mers cu bicicletă alături de eroii Armatei care au rămas cu infirmităţi grave în urma unor misiuni în Afganistan,  pentru a susţine campania "Pedalăm pentru Invictus 2017".

Campania este dedicată susţinerii acelor militari români răniţi în teatrele de război care doresc să participe, în anul 2017, la concursul sportiv Invictus. Şeful statului a declarat că unul dintre motivele pentru care a venit la cursa ciclistă de joi este acela că ''ţine la militarii români''. Un alt motiv este acela că românii trebuie încurajaţi să facă mai mult sport, a explicat şeful statului.

"A fost excelent. Am aflat de această iniţiativă şi cred că am stat câteva secunde maxim să judec şi m-am hotărât să particip", a afirmat Iohannis, după ce a făcut trei ture împreună cu jurnaliştii de la Antena 3.

„În primul rând, mi-a făcut mare plăcere să pedalez pentru eroii noştri — militari răniţi în Afganistan, care vor să participe la o competiţie specială, Invictus, în 2017, şi sper că şi după aceea încă la multe ediţii. Este foarte important de ştiut că România participă cu trupe în multe teatre de operaţii şi doar în Afganistan avem 25 de eroi decedaţi şi peste 100 de eroi români răniţi şi dintre aceştia o bună parte vor să fie în continuare sportivi. Mi se pare extraordinar acest simbol, această putere, voinţă de a continua şi acesta a fost motivul principal pentru care am participat astăzi ca să le arăt că văd aceste lucruri şi ţin la ei. Nu ţin doar la ei, ţin la toţi militarii noştri care se află în diverse teatre de operaţii şi vreau să ştie că mă gândesc la ei. Am pedalat, am mers cu bicicleta. Eu cred că este un lucru foarte bun, foarte sănătos şi în România avem nevoie de mai mult sport, de mai multă mişcare sportivă de masă şi de mai mulţi sportivi de performanţă”, a declarat preşedintele Iohannis.

Cinci dintre ei se pregătesc să participe la jocurile mondiale Invictus, o competiţie mondială sportivă iniţiată de prinţul Harry al Marii Britanii la care participă militari răniţi în conflictele de pe tot globul.Recente pe Ok! Magazine

Hunter Biden, fiul cel mic al presedintelui Joe Biden   Profimedia (2) jpg
Printul Harry si Elton John   Profimedia (1) jpg
Adina Galupa Eady si sotul sau, muzicianul Frank Eady (4) jpeg
rocco siffredi iumor ep 7 sezon 13 foto Antena 1 jpg
luminita anghel jpeg
Brad Pitt
alec baldwin halyna hutchins jpeg
Jennifer Lopez, Josh Duhamel în Shotgun Wedding, Foto Profimedia (16) jpg
Diana Munteanu   Antena 1, arhiva personala (4) jpg
1 will smith jpg jpeg
Alina Eremia jpg
cabral si adela jpg
Rihanna, cină în rochie transparentă  Foto Profimedia (5) jpg
andreea banica4 fb jpg
1 0 britney spears profimedia 0308237502 2 jpg jpeg
1 divort angelina si jolie brad pitt jpg jpeg
kim kardashian 1 jpg
Gwen Stefani foto profimedia jpg