Klaus și Carmen Iohannis, în vizită la președintele Braziliei. Ce ținută a avut Prima Doamnă a României

19 aprilie, 2023
original vizita oficiala in brazilia 18 aprilie 2023 jpg

Preşedintele Klaus Iohannis se află în vizită oficială în Brazilia, prima la nivel de şef de stat în ultimii 23 de ani, și a fost primit, marţi, de omologul său brazilian, Luiz Inacio Lula da Silva.

Preşedintele Klaus Iohannis continuă, miercuri, vizita oficială de două zile în Republica Federativă a Braziliei, urmând să aibă întrevederi cu autorităţile locale din Rio de Janeiro.

Potrivit agendei oficiale, şeful statului se va întâlni cu viceguvernatorul statului Rio de Janeiro, Thiago Pampolha Goncalves, şi cu viceprimarul oraşului, Nilton Caldeira.

De asemenea, Klaus Iohannis va depune o coroană de flori la Monumentul naţional al eroilor căzuţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Conform unui comunicat de presă remis de Administraţia Prezidenţială, principalele obiective ale vizitei Președintelui României în America Latină vizează: aprofundarea dialogului politico-diplomatic pe teme de interes comun; prezentarea pozițiilor și evaluărilor României, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO, vecin direct al Ucrainei, privind războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei și contracararea efectelor acestuia care au proiecții la nivel global care se resimt și în America Latină, inclusiv pentru combaterea falselor narative ruse; creșterea profilului politic și economic al României în acest spațiu; impulsionarea contactelor sectoriale și dezvoltarea unor proiecte bilaterale concrete în domeniile economiei, comerțului, cercetării, protecției mediului și schimbărilor climatice, agricultură, educație, cultură, protecție civilă și altele; aprofundarea cooperării și a coordonării la nivelul forurilor multilaterale, pentru apărarea multilateralismului și a dreptului internațional, inclusiv a principiilor Cartei ONU.

Ioha Brasil jpg

Ecourile vizitei de ieri sunt bune și semnalate pe paginile președinților Braziliei și României.

”Am discutat, astăzi, cu Președintele Braziliei, Lula da Silva, în cadrul vizitei mele oficiale în America Latină, despre angajamentul României pentru dinamizarea colaborării cu această țară, care este cel mai important partener economic din regiune. Împreună, am adoptat Declarația Comună privind dezvoltarea relațiilor bilaterale și am abordat extinderea cooperării în domenii precum cercetarea în agricultură, digitalizare, schimbări climatice, educație și cultură. I-am prezentat, totodată, Președintelui Lula da Silva viziunea noastră cu privire la războiul de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei. Mesajul României este clar, puternic și trebuie înțeles de partenerii noștri: oricât ar încerca Moscova să își justifice acțiunile, Rusia este un stat agresor, care a încălcat prin forță suveranitatea teritorială a Ucrainei și a încercat să îi anuleze independența. Comunitatea internațională are datoria să sprijine Ucraina pentru a respinge agresiunea și pentru a câștiga acest război de eliberare a țării.”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Și dacă președintele român nu a distribuit imaginea în care apar și soțiile, fotografia a fost încărcată pe contul de socializare al președintelui brazilian Lula da Silva. Aici o vedem pe Carmen Iohannis cu o rochie verde praz fără mâneci, cambrată pe talie și cu o lungime de data aceasta corespunzătoare, până la jumătatea gambelor. Prima Doamnă a României a optat pentru o poșetă clutch albă și pantofi cu toc portocalii.

Iohannis jpg

Carmen Iohannis și-a prins părul în coc și a omis de data aceasta cleștele de păr, care i-a adus atâtea critici, după vizita din Abu Dhabi.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg