La 40 de ani de la moartea lui John Lennon, apar noi informaţii despre criminal. S-ar fi putut evita tragedia?

11 decembrie, 2020
1 fotojet jpg jpeg

Pe 8 decembrie 1980, John Lennon l-a privit pe criminalul său în ochi şi a văzut un bărbat obişnuit, care-i ceruse un autograf. John n-a ezitat şi i l-a oferit. Câteva ore mai târziu, membrul trupei The Beatles îşi dădea ultima suflare. Fusese împuşcat mortal în timp ce se întorcea în apartamentul său din Nw York, cu soţia sa.

N-a mai durat mult de la această scenă tragică până să cunoaştem cu toţii numele criminalului - Mark David Chapman, un bodyguard din Hawaii, rămas fără job, care avea un probleme psihice.

cu yoko jpg jpeg

Chapman a declarat ulterior că a auzit voci în mintea sa care-i spuneau să-l omoare pe Lennon. Surprinzător a fost că, în ciuda sfatului avocaţior săi, acesta s-a declarat vinovat de crimă. A fost condamnat la 20 de ani în închisoare şi i s-a refuzat ieşirea pe cauţiune de 11 ori.

ei jpg jpeg

La împlinirea a 40 de ani de la moartea lui John Lennon, Hawaii News Now a stat de vorbă cu mai multe persoane din anturajul criminalului şi a descoperit noi informaţii. Se pare că tragedia s-ar fi putut evita dacă criminalul primea ajutorul pe care-l ceruse. Însă i s-a refuzat internarea în spital şi tramentul.

În octombrie 1980, Chapman a renunţat la job său de bodyguard şi şi-a cumpărat o armă. Apoi a zburat spre New York şi i-a spus soţiei sale că vrea să-l împuşte pe Lennon, după care s-a răzgândit. S-a întors în Hawaii ca să stea de vorbă cu soţia sa. „Mi-a spus că iubirea mea l-a salvat. M-a pus chiar să-i ţin arma, care era încă rece de pe transportul cu avionul. Foarte rece”, spunea soţia criminalului cu câţiva ani în urmă.

Final tragic

La începutul lunii decembrie 1980, Chapman a ajuns la New York pentru a face ceva ca să demonstreze că era „un bărbat adevărat, un soţ şi poate un tată pe viitor demn de tot respectul, că se maturizase”, a dezvăluit aceasta.

Pe 8 decembrie 1980, Gloria, soţia criminalului, s-a întors de la serviciu, a pregătit cina, apoi s-a aşezat pe canapea şi s-a uitat la serialul “Little House on the Prairie”. Un „breaking news” afişat pe ecran a şocat-o - „John Lennon a fost împuşcat în New York”. „Ştiam că Mark făcuse aşa ceva”, a declarat ea.

tot criminal jpg jpeg

Ştirea despre moartea lui Jehn Lennon s-a răspândit rapid în toată lumea. Fostul membru al trupei The Beatles fusese împuşcat de patru ori, iar starea lui era atât de gravă, încât poliţistul ajuns la faţa locului a dus el victima la spital, n-a mai aşteptat ambulanţa. John Lennon a murit, iar Mark David Chapman a devenit criminal.

După ce l-a împuşcat, Chapman a răma la locul crimei. Paznicul clădirii a ţipat la el „Ştii ce ai făcut?” „L-am împuşcat pe John Lennon”, a recunoascut acesta. Ulterior, Chapman i-a povestit mai multe lui Larry King: „Eram pregătit s-o fac. Auzeam o voce care-mi spunea s-o fac”.

profimedia 0097585401 jpg jpeg

Un amănunt care face toată diferenţa este că, în ziua în care şi-a dat demisia, pe 23 octombrie, Mark semnase condica cu numele John Lennon, iar înainte de-a ajunge la New York, a vizitat două clinici psihiatrice din Hawaii. Din păcate, acestea au refuzat să-l intereneze sau să-i ofere tratamentul de care ar fi avut nevoie şi care ar fi putut împiedica tragedia.Recente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}