La 7 ani, Mariah Carey era să se înece, iar mama ei n-a mişcat un deget ca s-o salveze. Relaţia toxică a cântăreţei cu un părinte invidios pe succesul ei

24 aprilie, 2021
1 ele doua jpg jpeg

Posesoarea unei voci excepţionale, Mariah Carey şi-a construit o carieră fulminantă în muzică, însă, în spatele întregii străluciri şi-a succesului incontestabil, se ascunde un trecut traumatizant cauzat chiar de mama ei, Patricia.

Vedeta a vorbit deschis despre relaţia „complicată” pe care o are cu mama ei în autobiografia The Meaning of Mariah Carey. “Am iubit-o nespus de mult şi, ca toţi copiii, mi-am dorit ca ea să-mi asigure siguranţa de care aveam nevoie. Mai mult decât orice, îmi doream să o cred. Dar povestea noastră este despre trădare şi frumuseţe. Despre iubire şi abandon. Despre sacrificiu şi supravieţuire. M-am eliberat din strânsoare în care mă aflam de mai multe ori, dar există o anumită tristeţe care mă va însoţi probabil toată viaţa, nu atât din cauza mamei, ci din cauza relaţiei noastre complicate”, a declarat cântăreaţa pentru People.

3 2222 jpg jpeg

Carey a fost crescută de mama ei, după divorţul părinţilor, care s-a petrecut la numai 3 ani. Patricia era o cântăreaţă de operă devenită instructor vocal, însă avea mai multe ambiţii profesionale decât interes în propriul copil. Mariah îşi aminteşte cum tânjea după o mamă care să fi avut grijă şi de ea, aşa cum vedea ea la televizor. Cineva căruia să-i pese de viaţa ei, de ea.

Nepăsare crasă

Vedeta rememorează un incident din copilăria ei, care i-a rămas impregnat în memorie şi-n ziua de azi. La 7 ani, Mariah era cât pe ce să se înece şi plângea isteric, însă mama ei nici măcar n-a băgat-o în seamă, n-a mişcat un deget ca s-o salveze.

Singurul lucru pe care mama şi fiica îl aveau în comun era muzica. Însă nici la acest capitol n-au reuşit să se înţeleagă prea bine. Patricia şi-a încurajat fiica să cânte şi să-şi exerseze vocea, însă atitudinea ei s-a schimbat radical. În mod negativ. Devenise invidioasă pe propriul copil. Chiar i-a spus fiicei sale la un moment dat: „Ai vrea tu să ajungi să ai măcar jumătate din succesul meu!”, a publicat Goalcast.

2 222 jpg jpeg

„Ceea ce mi-a spus atunci mă urmăreşte şi mă răneşte şi-n ziua de azi!”, a recunoscut Mariah. Mai mult, copila începuse să-şi dea seama că mama ei o percepea ca pe o adversară. Când a crescut, n-a putut decât să se distanţeze cât mai mult de toată toxicitatea în care trăia cu mama ei.

Suferinţa continuă

Cu toate că distanţarea de mama ei i-a cauzat „traumă şi-o tristeţe adâncă”, Carey era tot mai convinsă că nu exista alternativă. „Nu e deloc neobişnuit să existe gelozii în breaslă, însă atunci când propria mamă îşi exprimă invidia de la vârstă aşa fragedă este o durere imensă”, a recunoscut diva.

“Relaţia noastră e presărată cu mândrie, durere, ruşine, recunoştinţă, jelozie, admiraţie şi dezamăgire. Mă leagă de mama o iubire complicată”, conchide vedeta de 51 de ani.

4 111 jpg jpeg

„Mi-a cauzat multă suferinţă şi confuzie. În timp, mi-am dat seama că nu câştig nimic încercând să-i protejez pe cei care n-au încercat niciodată să mă protejeze pe mine. Timpul şi maternitatea mi-au dat, în sfârşit, curajul să recunosc cine a fost mama mea pentru mine. I-am rezervat mamei un loc în inima şi-n viaţa mea, dar i-am impus şi limite. Şi să te limitezi de cea care ţi-a dat naştere nu e deloc uşor. Este un proces în plină desfăşurare...”, declară Mariah.

Foto - Profimedia, Instagram Mariah CareyRecente pe Ok! Magazine

Charlize Theron  foto   GettyImages jpg
Adele înainte și după dietă (1) jpg
Lady Gaga, Getty (2) jpg
Stephan Pelger1 (1) jpg
Joan Collins cu fiul Alexander Newley, Profimedia jpg
Angelina Jolie, Getty (2) jpg
Kim Kardashian  jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg