La mulţi ani, Joseph Fiennes! Fratele lui Ralph Fiennes împlineşte 50 de ani şi trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu o spanioloaică

27 mai, 2020
1 joseph si sotia gettyimages 491008144 jpg jpeg

Parcă mai ieri îl vedeam în "Shakespeare in Love", pelicula care l-a transformat într-un sex simbol în 1998

De atunci au trecut, însă, mai bine de 20 de ani. Azi, Joseph este unul dintre starurile serialului "The Handmaid's Tale" şi a ales să ducă o viaţă departe de Hollywood. Îndrăgostit de Spania - şi de o spanioloaică - a cumpărat în 2009 o vilă în Mallorca. Şi s-a căsătorit cu Maria Dolores Dieguez în Italia (ţara în care s-au cunoscut şi îndrăgostit),  ulterior mutându-se în Mallorca, acolo unde au venit pe lume cele două fiice ale lor, Eva şi Isabel. Cei din Palma ştiu că actorul locuieşte acolo - iar el le-a răsplătit dragostea cu care a fost primit acolo participând la diverse evenimente culturale locale. În 2013, de exemplu, a fost invitatul de onoare pentru proiecţia specială "Shakespeare in Love" dintr-un cinematograf din Palma de Mallorca, cu ocazia aniversării a 15 ani de la lansarea filmului. 

Anul trecut, soţia lui, Maria Dieguez, acorda şi o exclusivitate pentru Vanity Fair Spania (foto jos) - care le-a vizitat casa din Palma de Mallorca. "L-am cunoscut pe Joe într-un restaurant din Taormina. Aveam o masă rezervată acolo, iar el se afla la o masă vecină cu un prieten de-al meu. De prima dată când privirile noastre s-au întâlnit, spiritele noastre s-au înlănţuit. Am avut, din prima clipă, o chimie foarte puternică", şi-a amintit Maria pentru Vanity Fair. Atunci nu a ştiut cine este Joseph. După ce a aflat, s-a temut. "M-am gândit că aş avea probleme dacă m-aş întâlni cu un actor". Dar a cedat tentaţiei. Se întâmpla în 2004. El avea 34 de ani. Iar ea, 22. În toată acea săptămână petrecută în Taormina s-au tot întâlnit, pentru că amândoi filmau acolo pentru brandul de bijuterii Harry Winston. "Dar nu s-a întâmplat nimic între noi. Nici măcar un sărut", îşi aminteşte Maria. Ulterior, fiecare a plecat spre oraşul lui. El, la Londra. Ea, la Berna, Maria provenind dintr-o familie de spanioli restabiliţi în Suedia. Acolo, ea studia Economia, la care a renunţat apoi în favoarea Artelor frumoase.

"Atunci nu exista nici Facetime, nici Whatsapp, aşa că am păstrat legătura vorbind la telefon. Am ajuns la nişte facturi astronomice. Ar fi fost mai ieftin dacă luam un bilet de avion", îşi aminteşte Maria amuzată. "Până într-o zi când mia- zis: Merg în Ciudad del Cabo ca să fac un film. Vii cu mine?" Maria a plecat atunci pentru o săptămână, dar a rămas o lună. La întoarcere, Joseph a stat cu ea la Berna. Au petrecut 12 luni ascultând Edith Piaf şi bând vin roşu. Ni se părea că suntem la Paris în anii '20, povesteşte Maria. Restul e istorie, cei doi căsătorindu-se în 2009.

Au 11 ani de mariaj - iar Maria, care între timp a cochetat cu actoria, a făcut din familia sa o prioritate, dedicându-se copiilor. Şapte luni pe an trăiesc în Canada, acolo unde Joseph filmează "The Handmaid's Tale", serialul HBO început în 2017, care a câştigat opt premii Emmy şi două Globuri de Aur. Iar în restul anului vin aici, în Mallorca. Serialul a relansat cariera lui Joseph. "Faima este lucrul care-mi place cel mai puţin la el. Să fii celebru implică un pact cu diavolul, pentru că celebritatea schimbă omul", spune Maria, amuzându-se că fiicele lor nu au ştiut până de curând cine este tatăl lor. "Au crezut multă vreme că e pilot, fiindcă atunci când vedeam un avion pe cer, le spuneam: Vine tati! Recent, însă, Eva a aflat de serialul în care joacă şi mi-a spus: Se pare că tata e faimos. A fost dezamăgită să ştie că îl împarte cu restul oamenilor!"

sotia lui joseph 1 jpg jpeg
sotia lui joseph 2 jpg jpeg
sotia lui joseph 3 jpg jpeg
sotia lui joseph 4 jpg jpeg

Foto: Getty Images, Vanity Fair SpaniaRecente pe Ok! Magazine

Roger Moore, Getty (1) jpg
Justin Timberlake și soția sa, Jessica Biel, Getty jpg
Colaj Kaia Austin jpg
Michael Schumacher si Corinna Schumacher (Getty) jpg
11 dana savuica goala la 50 de ani 10 jpg jpeg
Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Concert Chris Norman png
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg