Larisa Iordache, cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene. Ce spune Nadia Comăneci această performanţă, două medalii de aur şi două de argint

21 decembrie, 2020
6 nadia comaneci si larisa iordache jpg jpeg

Succes uriaş pentru România! Larisa Iordache a câştigat două medalii de aur şi două de argint la Campionatele Europene 2020 de la Mersin, Turcia. A devenit cea mai medaliată gimnastă din România în istoria acestor competiţii. 

La 24 de ani, Larisa Iordache a câştigat la Campionatele Europene de la Mersin patru medalii, două de aur, la bârnă şi la sol, şi două de argint, una la sărituri şi una în competiţia pe echipe. Revenirea ei a fost una spectaculoasă după o pauză de trei ani, de intervenţii chirurgiale şi după infectarea cu coronavirus.

"Pentru că niciodată nu este prea târziu să îţi urmeszi visul şi să visezi la ceea ce îţi doreşti cu adevărat, doar trebuie să ai un impuls pentru că puterea din interiorul tău să iasă la suprafaţă. În momentele în care mulţi mi au spus că nu voi reuşi şi începusem să cred şi eu asta după atâta timp de pauză ... cu greu mai sperăm la o revenire, însă ...

Ai nevoie de nişte oameni care să creadă în ţine. Aşa cum au făcut-o antrenorii mei @loumtlc şi @cristi_aerobic de la bun început. Nu au renunţat niciodată să creadă în mine, să mă susţină exact aşa cum am eu nevoie. Şi să îmi dăruiască bunătatea şi dragostea lor faţă de gimnastică. Iar pentru toate astea vreau să le mulţumesc! Sunteţi cei mai tari❤️ va iubesc❤️ • Am trecut printr-un amalgam de sentimente, gânduri bune sau mai puţin bune, dureri şi multe altele... dar cu toate astea familia mea a fost lângă mine pentru a-mi aduce zâmbetul pe buze. Va iubesc❤️

Şi nu în ultimul rând vreau să le spun fetelor (@stanciulescu_ioana @sfiringu_silviana @trica_daniela @antoniairina ) cu care am făcut o echip[ că sunt mândră de ele chiar dacă medalia de la finală pe echipe nu a fost culoarea la care noi am sperat. Important este să credeţi în voi, să munciţi mult şi să mergeţi mai departe cu multă încredere. Să luptaţi mereu până la capăt şi să faceţi cu drag acest sport, care nu este chiar uşor, dar este foarte frumos. Va iubesc❤️ • Şi va mulţumesc vouă , tuturor! Pentru energia voastră pozitivă , pentru mesajele voastre şi cuvintele pe care mi le scrieţi."

Cu toate aceste medalii, Larisa Iordache a devenit cea mai medaliată gimnastă româncă în istoria Campionatelor Europene. 

5 larisa iordache campionatele europene 1 jpg jpeg

Nadia Comăneci a fost aproape de Larisa Iordache la această competiţie, au vorbit la telefon în repetate rânduri. "Am vorbit cu Larisa puţin mai devreme, am sunat-o să o felicit. A fost o revenire specială, extrem de spectaculoasă. Când dispari din gimnastică trei ani chiar şi fără accidentare, e aproape imposibil să-ţi revii la o formă de competitivitate la nivelul din acest an când te gândeşti la gimnastică. Dar în cazul ei, care a şi trecut prin aceste operaţii, nu pot să spun decât că e voinţă, putere şi dorintă de a demonstra că totuşi ea este o valoare în acest sport şi încă n-a terminat ce a avut de spus. (...)

Ea îmi mulţumeşte de fiecare dată, îi scriu: "Cu calm, Larisa! Nu te grăbi!". Nu trebuie să-i spun eu ce să facă, dar faptul că simte că sunt şi eu alături de ea cât de cât, chiar de departe, şi o încurajez, cred că e ceva ce ajută pe fiecare. Dar m-a impresionat pentru că este extrem de greu cu codul de punctaj să te afli la această valoare şi, chiar dacă nu au venit toate ţările să participe la acest European, mă uit la execuţie, la dificultate, mă uit la valoare, ce se întâmplă cu exerciţiile ei la nivel mondial.

I-aş da o notă 10 pentru inspiraţia pe care o oferă, pentru voinţă şi muncă.", a dezvăluit aceasta pentru digisport.ro.

Foto: FacebookRecente pe Ok! Magazine

Gisele Bündchen profimedia 0754280136 (1) jpg
Pamela Anderson, Canada 2023, Profimedia (3) jpg
Ben și Jen la Grammy PNG
Madonna la Premiile Grammy 2023, Getty (4) jpg
Leonardo DiCaprio, Getty jpg
FotoJetBasic roz jpg
Catherine Zeta Jones și Michael Douglas, Getty (4) jpg
Ivanka și Ivana Trump, Profimedia 0716593562 jpg
Actriţa Brooke Shields FOTO Profimedia
Jennifer Lopez la Premiile Grammy 2023, Profimedia (2) jpg
Nadia Comaneci GettyImages 1463279292 jpg
FotoJetGrammy jpg
4 kylie minogue cancer 4 jpg jpeg
Paco Rabanne   GettyImages 675910 jpg
Ronaldo Georgina GettyImages 1245965829 jpg
Roxana Hulpe
Shiloh Jolie Pitt, Profimedia (2) jpg
J Lo își vinde vila din Bel Air, profimedia 0753757120 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}