Laura Cosoi, premiată cu “Oscarul culinar”!
Aceasta devine astfel prima autoare a unei cărţi de bucate care a adus în România “Oscarul culinar”, câştigat, printre alte nume célèbre, de Jamie Oliver, în 2000 şi 2010.
Cea mai prestigioasă competiţie internaţională pentru publicaţii gastronomice din toată lumea, Gourmand Cookbook Award, cu o tradiţie de 20 de ani, “Oscarul culinar”, cum a fost denumit, şi-a desemnat câştigătorii de anul acesta la festivitatea care a avut loc anul acesta în Yantai, China. Laura Cosoi a fost reprezentanta României la acest prestigios concurs, iar jurnalul ei culinar şi de debut totodată, “Rămâi la masă”, a fost desemnat câştigător la secţiunea Best Tv Chef Book - Europe a premiilor Gourmand cu premiul “Best in the World”.
“
nu este o simplă carte de bucate, ci un proiect foarte personal”, explică Laura Cosoi, câştigătoarea “Oscarului culinar” în 2015. “Reţeta acestei cărţi cred că este motivul pentru care a fost desemnată câştigătoare. În primul rând pentru că totul a pornit din pasiune şi din dorinţa de a împărtăşi. Este o carte la care am lucrat cu gândul la public şi reprezintă chiar o parte din viata mea. Multe dintre reţetele cuprinse în
sunt cele cu care-l răsfăţ pe viitorul meu sot, Cosmin, iar prietenii noştri au fost primii care au savurat bucatele! Fotografiile au fost făcute de mine şi Cosmin pe terasa casei noastre şi în bucătărie. Chiar şi farfuriile sunt ale noastre.
este chiar o părticică din viaţa mea pe care am vrut să o împărtăşesc oamenilor. Şi cred că toată această emoţie cuprinsă în carte a fost ingredientul care a cucerit juriul Gourmand Cookbook Award”, mai spune
, care i-a dedicat acest premiu logodnicului ei, Cosmin.
Aceasta devine astfel prima autoare a unei cărţi de bucate care a adus în România “Oscarul culinar”, câştigat, printre alte nume célèbre, de Jamie Oliver, în 2000 şi 2010. Reţeta atât de specială după care a fost conceput jurnalul culinar “Rămâi la masă?” a facut ca, din aproape 200 de ţări participante, reprezentanta României să fie selectată în shortlist-ul de 7 autori care au ajuns în finală la categoria la care a fost nominalizată, iar apoi sa fie desemnata marea castigatoare a Gourmand Cookbook Award la sectiunea Best TV Chef Book-Europe.