Legătura dintre Katharine Hepburn şi Spencer Tracy, un paravan pentru alte relaţii. “Erau amândoi gay”

3 septembrie, 2020
1 kat1 jpg jpeg

Katharine Hepburn şi Spencer Tracy au jucat împreună în nouă filme şi au pozat în cuplul perfect timp de 26 de ani, dar adevărul era cu totul altul.

Katharine s-a născut la 12 mai 1907 la Hartford, Connecticut, ca al şaselea copil al unei familii progresiste. Tatăl ei era urolog, iar mama o activistă feministă care milita cu entuziasm pentru votul femeilor şi dreptul la controlul naşterilor. În copilărie, Katharine îşi tundea părul băieţeşte, făcea spectacole pentru copiii din cartier şi juca golf. La un moment dat chiar a ajuns până în semifinalele Campionatului pentru femei tinere din Connecticut. Copilăria ei idilică a fost întreruptă când a descoperit cadavrul fratelui ei Tom, care se spânzurasese în podul casei unui prieten de familie. Această experienţă a fost cumplită pentru Katharine şi a făcut-o să abandoneze şcoala. Ea a revenit abia în 1924, când a fost acceptată la Colegiul Bryn Mawr. Actoria a venit ca o salvare. În prima ei piesă, The Truth About Blayds, a jucat rolul unui bărbat pe nume Oliver şi a primit recenzii uimitoare. După ce şi-a luat diplome în  istorie şi filozofie în 1928, Katharine a început o carieră în teatru.

După câţiva ani în care şi-a făcut un nume pe Broadway, agentul de la Hollywood, Leland Hayward, a scos-o în cele din urmă din rolul pe care îl avea în The Warrior’s Husband şi şi-a propus să facă din Katharine Hepburn o celebritate. Doar doi ani mai târziu, în 1934, va primi prima nominalizare la Oscar şi va câştiga pentru filmul Morning Glory. De-a lungul carierei sale, Katharine a primit douăsprezece nominalizări la Oscar şi a avut patru victorii.

3 kat2 jpg jpeg

Poreclită „Katharine of Arrogance” şi cunoscută pentru reticenţa ei de a face publice detalii din viaţa personală, Katharine Hepburn era o figură antipatică pentru presă. Această reticenţă ar putea fi legată de faptul că avea relaţii multiple cu femei. Deşi a fost căsătorită pentru scurt timp cu Ludlow Ogden Smith, în momentul în care cariera ei la Hollywood a decolat, cei doi au divorţat. Actriţa a fost  liberă să zburde cu Laura Harding, Nancy Hamilton, Frances Rich şi Phyllis Wilbourn. Phyllis a fost probabil cea mai mare iubire a ei. I-a stat aproape timp de treizeci de ani şi a pozat în asistenta personală a actriţei. Katharine a avut, de asemenea, o relaţie de 26 de ani cu actorul Spencer Tracy, dar validitatea acestei legături a intrat în discuţie în ultimii ani. Chiar şi activistul pentru SIDA, Larry Kramer, a susţinut în 2015 că „Hepburn şi Spencer Tracy erau amândoi gay, dar au fost împerecheaţi pentru public. Toată lumea de la Hollywood ştie că este adevărat. ”

În 2012, Scotty Bowers, fosta escortă a vedetelor, a vorbit despre Hepburn în mod direct pentru prima dată, în cartea sa, Full Service: My Adventures in Hollywood and the Secret Sex Lives of the Stars. Scotty aranja deseori partidele de sex pentru prietenii săi celebri, iar una dintre cliente era şi Kate: “Când ai ocazia, crezi că poţi găsi o fată drăguţă cu părul negru pentru mine, dar să nu fie prea machiată”, i-a cerut actriţa.

“Şi aşa am făcut. Mi-a plăcut Kate. Nu îmi păsa ce spuneau oamenii despre ea. Ce-i drept, avea un ten îngrozitor, mai ales dacă o vedeai de aproape. Din fericire, machiajul şi iluminatul inteligent s-au ocupat de asta în filme, dar în viaţa reală, fără machiaj, arăta groaznic. Cu toate astea, am găsit-o captivantă. Avea un magnetism irezistibil. În spatele acelei feţe se ascundea o mare inteligenţă”, mărturisea el.

”În următorii cincizeci de ani Katharine Hepburn şi cu mine am deveni cei mai buni prieteni. În decursul timpului, i-am prezentat peste 150 de femei diferite. Pe cele mai multe le vedea o dată sau de două ori, apoi se sătura. Cartea lui Bowers a fost şocantă şi ar fi putut fi negată, dar documentarul din 2017 realizat din el, Scotty and the Secret History of Hollywood, a inclus un interviu cu Liz Smith, făcut cu puţin timp înainte de a muri. Jurnalista a confirmat secretul de lungă durată al lui Hepburn.

4 kat5 jpg jpeg

Relaţia complexă dintre  Hepburn şi Tracy este un exemplu fascinant al codului moral ipocrit - şi literal - de la Hollywood. Publiciştii au decis că este mai bine să pretindă că cei doi aveau o aventură decât să explice motivul real pentru care Tracy nu locuia cu soţia sa Louise, cu care a rămas căsătorit până la moarte. O poveste heterosexuală era iertabilă - chiar romantică - şi nu ar fi periclitat cariera niciunui actor. După ce Fatty Arbuckle a fost judecat pentru violul şi asasinarea Virginei Rappe, studiourile au început să adauge o clauză în contractele interzicând actorilor să comită orice infracţiune care riscă ura publică, dispreţul sau ridicolul. În timp ce instanţele l-au considerat pe Arbuckle nevinovat - de două ori - greii de la Hollywood credeau că doar parfumul indecenţei ar putea distruge întreaga industrie. Zilele oscilante ale primei ere tacute s-au încheiat peste noapte.Actorilor li s-a spus cum să se îmbrace, cum să se comporte şi cu cine să se întâlnească sau cel puţin să se prefacă.

5 kat3 jpg jpeg

Katharine a trăit o viaţă incredibil de lungă şi fructuoasă. A murit la de 95 de ani, la casa familiei sale din Fenwick, Connecticut. Deşi ceruse să nu existe nici o slujbă de pomenire, naţiunea a deplâns pierderea ei. Casa Albă a emis o declaraţie în care a spus că Katharine „va fi amintită ca una dintre comorile artistice ale naţiunii”.  În anumite privinţe, mi-am trăit viaţa de bărbat, am luat propriile decizii”, spune ea în All About Me, o autobiografie TV din 1993.

“Am excelat la sport şi mi-a plăcut să port haine pentru băieţi, pentru că cele de damă mă inhibau”.Recente pe Ok! Magazine

Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
brad pitt
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
ben  jennifer 3 jpg
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg