Legendarul Flavio Briatore îşi deschide magazin la Bucureşti. Iată povestea lui

28 septembrie, 2017
13116016 1701411783446222 2242430837844918888 o jpeg

Fostul boss de la Formula 1 şi actualmente patron al lanţului Billionaire Couture îşi lansează în seara aceasta primul showroom din România.

Philipp Plein şi Flavio Briatore îşi inaugurează azi magazinele în Bucureşti.

Lux, extravaganţă şi adrenalină. De la boxele de Formula 1 şi până în culisele modei, numele lui răsună puternic şi controversat. Acum, Flavio Briatore ajunge şi la Bucureşti, unde, împreună cu mai tânărul său amic, designerul german Philipp Plein, va bea o cupă cu şampanie în cinstea extinderii afacerilor sale în zona Europei de Est.

Dacă Plein are deja de ceva vreme un boutique la parterul hotelului Marriott, Briatore este nou intrat pe piaţa din România.

Practic, în seara aceasta, cei doi celebri milionari îşi vor inaugura spaţiile (vecine) pe Grand Avenue.

image

Iată cine este Flavio Briatore, aşa-numitul The Billionaire

Curriculum Vitae Data şi locul naşterii: 12 apr. 1950, Cuneo, Italia Hobby-uri: cursele F1, fotbal, ciclism, navigaţie Prieteni apropiaţi: Jose Maria Aznar, Silvio Berlusconi Căsătorii: Marcy Schlobohm (1983-1987), Nina Cohen (1998), Elisabetta Gregoraci (2008-prezent) Copii: Leni (11), Nathan Falco (6) Avere estimată la: 200 de milioane $

Motoare turate, valuri de şampanie, decolteuri generoase şi fuste scurte. Lumea curselor de maşini şi cea a fotomodelelor au avut întodeauna puncte comune, mai marii Grand Prix-urilor având la braţul lor cele mai frumoase femei din lume.

Alături de „tăticul Formulei 1“, Bernie Ecclestone, cu care a făcut de multe ori jocurile în Marele Circ,

(67) s-a făcut remarcat nu doar prin poziţia oficială, ci şi datorită averii şi, mai ales, a pasiunii pentru femei frumoase. Nici mariajul cu Marcy Schlobohm, nici „căsnicia“ de 48 de ore cu fiica unui evreu bogat,

, nu au rezistat asaltului fetelor tinere şi frumoase de pe catwalk, pentru care şi o cină cu boss-ul F1 le aducea un plus de imagine. Aşa se face că la braţul lui au defilat nume celebre, de la prezentatoarea TV

(prima soţie a cântăreţului Eros Ramazzotti) la Miss Wonderbra, topmodelul

, ba chiar şi

,

(sora mai cunoscutei Kylie),

(care îi făcuse ochi dulci şi lui Adrian Mutu), moştenitoarea imperiului Swarovski, Fiona, topmodelele

şi

şi, nu în ultimul rând, super-manechinul german

, care i-a născut şi un copil, pe micuţa Leni, împotriva voinţei lui.

image

„Cu topmodelele e ca şi cu orice altă femeie“, obişnuia el să spună. „Unele sunt deştepte, altele sunt proaste“. Se pare, însă, că Elisabetta Gregoraci face parte din prima categorie, de vreme ce a reuşit să-l cuminţească şi să-l facă s-o ia de nevastă în 2008, la Roma. Fostă Miss Calabria 1997, model al celebrei firme de lenjerie intimă Wonderbra şi una din frumuseţile peninsulare care şi-a încercat norocul şi în televiziune, la Rai 2, Elisabetta şi-a impresionat mult mai vârstnicul partener de viaţă cu devotamentul arătat în perioada în care acesta a fost operat la rinichi, după ce i-a fost depistată o tumoare malignă. „Lunga sa suferinţă ne-a unit. Am fost zi şi noapte alături de el“, povestea Elisabetta jucându-se cu inelul de logodnă cu smarald de şase carate, în valoare de peste 100.000 de lire sterline, creat de celebrul bijutier Fawaz Gruosi.

  

image image image

Dar cine este acest Flavio Briatore, controversatul ins care-şi ascunde privirea după ochelarii cu lentile colorate şi omul care face bani chiar şi în timp ce se relaxează în resortul său din Kenya, Lion in the Sun? Potent om de afaceri italian şi fost manager al echipelor Benetton Formula şi Renault F1, el rămâne un personaj spumos pentru presa din Occident, chiar dacă acum opt ani a fost forţat să părăsească lumea sporturilor cu motor prin uşa din dos.

La vremea aceea, a reuşit să-şi atragă dispreţul piloţilor şi pe cel al producătorilor de automobile din cauza implicării sale în megascandalul de la Singapore, din 2008, când l-ar fi obligat pe pilotul echipei Renault, Nelson Piquet Jr., să provoace intenţionat un accident, pentru a-i deschide coechipierului său, Fernando Alonso, drumul către victorie. O cursă pe cât de comentată, pe atât de traumatizantă pentru brazilianul Piquet, arătat cu degetul pentru complicitate, dar şi pentru spaniolul Alonso, căruia i-a fost contestată victoria. „Regret amarnic că am executat ordinele pe care le-am primit atunci. Situaţia mea la Renault s-a transformat în coşmar. Caracterul adevărat al lui Briatore, cunoscut până atunci doar de cei cu care mai lucrase în trecut, a ieşit acum la lumină“, a declarat pilotul pe site-ul său de internet.

Fernando Alonso si Flavio Briatore

La acest complot a participat şi fostul director tehnic al Renault, Pat Symonds, care i-a propus lui Piquet, înaintea cursei de la Singapore, să provoace accidentul în schimbul prelungirii contractului pentru sezonul 2009. În urma anchetei, Renault F1 a fost găsită vinovată de încălcarea integrităţii sportului, dar şi de punerea în pericol a vieţii spectatorilor, a oficialilor şi, mai ales, a pilotului. Federaţia Internaţională de Automobilism a decis ca echipa să fie exclusă timp de doi ani din F1, Briatore fiind suspendat pe viaţă din orice competiţie automobilistică, Symonds să primească o suspendare de cinci ani, iar Piquet Jr. să fie iertat, deoarece a ajutat la elucidarea cazului.

Cu o astfel de lovitură de imagine, părea că Briatore şi Symonds vor accepta resemnaţi decizia FIA, însă cei doi au dat în judecată decizia la Tribunalul de Înaltă Instanţă din Paris. Briatore a declarat că se simte trădat şi că este convins că va ieşi victorios din această polemică. „La final voi câştiga eu şi veţi vedea atunci, vom face cea mai frumoasă petrecere cu toţi cei care mi-au fost alături în această perioadă“, spunea la vremea aceea fostul reprezentant al echipei Renault, care, într-adevăr, a sărbătorit victoria în instanţă pe 5 ianuarie 2010, când Curtea a declarat ilegală decizia de suspendare a celor doi oficiali, anulând sancţiunile dictate de forul automobilistic internaţional. Iar Flavio a plecat acasă şi cu o compensaţie de 15.000 de euro (din cei 1.000.000 pe care-i ceruse) şi cu permisiunea de-a se implica din nou în activităţi de impresariat piloţi, una dintre principalele sale surse de venit.

image

Totuşi, asta nu şterge din trecutul său condamnarea din Italia, din anii ’80, pentru fraudă fiscală de zeci de milioane de euro. Căci, la drept vorbind, o fi având el fler la afaceri, dar nu ţine cont niciodată de reguli!

Încă din copilărie, avea probleme în a se conforma regulamentelor, fapt pentru care a fost exmatriculat din şcoala publică (cu toate că ambii părinţi erau învăţători!) şi mutat într-o instutuţie de învăţământ privată, pe care a absolvit-o cu note minime. Cu un C.V. prea puţin convingător, Flavio s-a angajat, în timpul liceului, ca instructor de schi, iar apoi a lucrat într-un restaurant – de unde i-a venit ideea să-şi deschidă propriul local, Tribüla, denumit astfel după porecla sa. Mica lui afacere a dat repede faliment, forţându-l să se angajeze ca agent de asigurări.

L-aţi vedea pe Briatore umblând din uşă în uşă, cu servieta în mână? Ei bine, tocmai această ipostază l-a convins pe un afacerist local, Atillo Dutto, patronul unei firme de vopseluri, să-l angajeze ca asistent. După câţiva ani, însă, Dutto a fost asasinat într-un atac cu bombă atribuit Brigăzii Roşii. Un motiv suficient pentru ca Briatore să înceapă o viaţă nouă la Milano, unde s-a angajat ca broker.

Flavio Briatore şi Luciano Benetton la Grand Prix-ul din Mexic, 1992

Noul job l-a adus în anturajul lui Luciano Benetton, fondatorul casei de modă cu acelaşi nume. Urmărit de justiţie pentru fraude şi investiţii dubioase, Briatore a părăsit Italia pentru a evita executarea celor 4 ani şi 6 luni de închisoare, dar şi-a continuat colaborarea cu Benetton din însoritele Insule Virgine, transformând afacerea cu haine într-un brand internaţional.

Flavio Briatore şi Michael Schumacher

Succesul uriaş al mărcii, îndeosebi în Statele Unite, l-a transformat în partener în afacere şi, din ’88, i-a permis intrarea în lumea curselor de mare viteză cu un post de conducere în Bennetton Formula. Abordând F1 ca pe orice alt business, italianul a reuşit să se impună după ce i-a lansat, sub umbrela Benetton, pe piloţii Michael Schumacher şi Fernando Alonso. Un succes resimţit şi în conturile sale, tot mai prospere, ce i-au permis anumite investiţii: brandul de haine de lux Billionaire, compania farmaceutică Pierrel, clubul de lux Billionaire din Sardinia (unde sticla de şampanie costa 370 €), lanţul de restaurante Cipriani, un club pe plaja Toscanei, complexul turistic Lion in the Sun din Kenya şi acţiuni la clubul englez de fotbal Queens Park Rangers, în asociere cu miliardarul Bernie Ecclestone.

Restaurantul Cipriani din Monte Carlo

După retragerea de la şefia Formulei 1 a lui „Il Supremo“, Bernie Ecclestone (86), nici pe Briatore nu l-a mai interesat să revină în cărţi. „Nu mi-am dorit niciodată să devin ceva anume. Voiam doar să fiu fericit“, declara pentru „The Times“ cel care astăzi crede că a atins, cu adevărat, fericirea, înmulţuindu-şi banii în business-uri noi, petrecând cu prietenii săi mai tineri (printre care Philipp Plein şi chiar Gianluca Vacchi), călătorind şi redescoperind lumea prin ochii mezinului său, Nathan Falco.

Foto/Video: Facebook, Instagram, Paul-Henri CahierRecente pe Ok! Magazine

Cameron Diaz
carmen bruma dubai 3 JPG
mame si fiice jpg
Stormy Daniels, starleta porno care a avut o relatie cu Donald Trump   Profimedia jpg
Nick Cannon și Mariah Carey, Getty (5) jpg
Fuego a reușit să piardă în greutate
Jennifer Lopez profimedia 0763727806 jpg
Kim K (1) jpg
Angela Similea1 (1) jpg
Lenny Kravitz și Ana Paula Valle, Profimedia (2) jpg
Chris Norman Smokie jpg
Bruce Willis și familia png
Elvira Deatcu (3) jpg
FotoJetGarner jpg
Jennifer Aniston  (2) jpg
FotoJetJ Lo hot jpg
1 andra maruta copii jpg jpeg
Brigitte Macron, pe șantierul catedralei Notre Dame FOTO Profimedia