Leonard Miron, în scandal cu Andreea Marin şi Marina Almăşan: ''Măi frustrat mic ce eşti''

2 martie, 2021
1 marina88 jpg jpeg

Se ascut vorbele! Leonard Miron le-a atacat într-un interviu pe Marina Almăşan şi Andreea Marin, iar replica nu s-a lăsat mult aşteptată.

Fostul prezentator din TVR a ieşit la rampă cu câte afirmaţii controversate, iar Marina Almăşan a simţit nevoia să clarifice lucrurile.

„Eu cu Marina ne ştim din 1990, de la ‘Veniţi cu noi pe programul 2’. Uitându-te la istoria ei în TVR, păi, scuză-mă, dar mariajul ei cu TVR este mai interesant decât mariajul Adrianei Bahmuţeanu cu Prigoană. Ea a divorţat şi s-a recăsătorit cu oricine a avut influenţă, a fost puternic, cu o viteză surprinzătoare. Eu o admir pe Marina pentru că are puterea asta, ‘flexibilitatea’ asta. Reacţia mea a fost o reacţie, băi, din tot ăia care sunt jurnalişti şi au coloana vertebrală pe cât au talent, tocmai ea s-a trezit? Marina are un talent fantastic, miroase oportunitatea. Sunt oameni în TVR care sunt lei – Monica Ghiurco, Adelin Petrişor, şi oameni care sunt hiene. Iar hiena nu face gălăgie dacă nu simte mirosul de sânge şi nu ştie că poate pica ceva. Ştiu că Marina se va supăra şi o să frece cu mine pe jos, dar nu mă interesează, pentru că ne cunoaştem de atâta timp, profesional o respect, dar ştii ce se întâmplă? Tuturor ne place să ne punem poalele în cap, dar trebuie să ai o limită a decenţei în tot ceea ce faci. Fără răutate, îmi asum tot sandalul, dar uită-te şi la Marina şi la Andreea, au fost geniale: Surprize, surprize şi Ceaiul de la ora 5. Tot ceea ce a urmat a fost aceeaşi Marie, cu altă pălărie. Îţi mai dau un exemplu, Iuliana Mariciuc. Iuliana a pornit ca şi crainică, dar tot ce a făcut femeia asta, de la o etapă la alta, a fost altceva, şi a ajuns cu emisiunea aia, ‘Viaţă ca în filme’, este ceva la care mă uit, dar la Andreea Marin nu am rezistat să mă uit. Uită-te la Irina Păcuraru, alt om care a crescut! Au experienţă de 30 de ani în televiziune, dar în fiecare an au făcut altceva. Pe când, sunt foarte mulţi în TVR, care au un an experienţă, în rest au făcut acelaşi lucru, 5 ani, 20…“, a spus Leonard Miron pentru Fanatik.

Marina Almăşan a ţinut să îi dea o replică pe măsură.

“Dragă Leonard Miron! Cu surprindere ţi-am citit declaraţiile  vomitate intr-o publicaţie din România.   Sunt absolut sigură că , dacă soţul  tău – care pare a fi un bărbat inteligent şi rafinat – ar şti cu ce te ocupi, te-ar povăţui de bine. Ţi-ar spune, cred :  “dacă tăceai, filozof rămâneai”.

Sunt, din câte ştiu, primul realizator care, alături de regizorul Luminiţa Dumitrescu,  te-a băgat în seamă, la începutul anilor ‘90, dându-ţi ocazia să-ţi începi cariera de prezentator . Dar sunt obişnuită cu genul acesta de oameni, capabili să tragă scaunul până şi de sub picioarele celor care i-au  ajutat cândva. 

Ţi-am constatat , în ultima vreme, dorinţa disperată de a fi băgat în seamă cu orice preţ şi  de a fi reprimit în TVR, instituţie pe care ai trădat-o în repetate rânduri şi pe care, de la mantinelă, o critici cu orice ocazie. Şi…cum poţi mai bine ieşi din anonimat, decât agăţându-te de nişte nume care – bune sau rele, cum or fi ele – au făcut istorie în TVR şi…”încă mai vând”. Aşa, desuete cum sunt ele. Ca remorcă a lor, îţi regăseşti  şi tu , poate, locul pierdut  în conştiinţa publicului din România, pe care – chiar dacă nu vrei s-o recunoşti –  l-ai abandonat, căutând locuri mai calde, sub soare. 

Niciodată nu ţi-am negat inteligenţa şi talentul , însă , se ştie, acestea nu au făcut întotdeauna casă bună  cu caracterul. (“Nu te plânge că eşti strivit, dacă te-ai născut vierme” – Immanuel Kant) . Iar aberaţiile pe care le-ai emis, de data aceasta nu doar pe blogul tău, ca de obicei, ci şi public, te descalifică total. Vorbeşti , bunăoaraă de mariajele mele pline de interes,  cu oameni influenţi care mi-ar fi netezit cariera şi… mă bagi în ceaţă (oricum, nu m-aş fi aşteptat chiar la tine să ataci problema căsniciilor mele).  De fapt, ca să fiu sinceră,  nu înţeleg nici măcar la ce mariaje te referi : la cele reale – adică la inginerul şi mai apoi la folkistul care mi-au stat alături şi  care numai persoane influente nu erau în materie de TVR,  sau la mariaje metaforice, ale căror semnificaţii numai de tine văzute , mie îmi scapă? Oare nu crezi că, dacă aş corespunde descrierii tale ( hienă oportunistă) cel de al patrulea deceniu în  TVR m-ar fi găsit, poate, “la butoane” şi nu “la munca de jos”? Nu este prima oară când pizma şi dezinformarea îi fac pe oameni să vorbească bazaconii, însă de la tine aveam alte aşteptări. Mă acuzi , apoi, că îmi atac adversarii abia acum, “când simt mirosul de sânge”  – în mod meschin, deci. Dacă ai fi trăit mai mult în  Romania, unde-ţi era locul, sau dacă macar ţi-ai  fi triat sursele de informwrr, poate că ai fi aflat că atitudinea belicoasă pe care ai remarcat-o la mine, datează de ani buni şi nu e generată nicidecum de proaspătul “miros de sânge” ce se simte la orizont.  De altfel, Google îţi poate vorbi despre asta cu lux de amănunte şi cu mai multă responsabilitate decât “sursele” tale de doi bani.

În lipsă de argumente ale atacului tău, încă inexplicabil pentru mine, ai mai găsit ceva . Te citez: :“ Fără răutate, îmi asum tot sandalul ( aha, deci iţi cam dai seama că ai făcut-o de oaie! n.a.) dar uită-te şi la Marina şi la Andreea, au fost geniale: Surprize, surprize şi Ceaiul de la ora 5. Tot ceea ce a urmat a fost aceeaşi Marie, cu altă pălărie”. ….Leo, zău aşa? Te iei de Andreea, măi frustrat mic ce eşti, de vedeta pe care, o sută de ani de n-o mai vede publicul, tot ştie de unde s-o ia? Te iei de mine, spunând  că fac mereu acelaşi lucru? Mă dezamăgeşti din nou,   Leo. Tu …te-ai uitat macar odată la “Ceaiul de la ora 5”?!?  Dar la emisiunile mele de mai apoi : sociale, medicale, muzicale, la documentarele de travel, plus la atâtea alte formate, gandite de mine, fără să pun instituţia să mi le achiziţioneze pe bani grei din afară? Chiar seamănă un documentar despre Coreea cu o emisiune despre tenorul Ludovic Spiess? Poate în mintea ta de stewardesă…

 Între timp colegii mi-au reamintit si de unde ţi se trage această “simpatie”  faţă de mine : mai ţii minte când , angajat fiind la TVR, ţi-ai ridicat, ani în şir, leafa de la instituţia publică , tu nevenind nicio zi la serviciu, blocand un post , şi  lucrând , de fapt, cu normă intreagă,  la nu mai ştiu ce companie aeriana?!? Ei, probabil că nici acum nu-mi poţi ierta revolta mea  de atunci. Ce-ar fi se autosesizeze nişte instituţii ale Statului, acum, după atâtia ani?!? Dar tu ai de unde să dai banii înapoi, căci am vazut că ai  blazon! “, a spus Marina pe site-ul ei. Femeide10.roRecente pe Ok! Magazine

Bella Hadid transparentă la Cannes, Profimedia (3) jpg
Mădălina Diana Ghenea la Veneția, Getty (2) jpg
Bruni Benjamin Biolay jpg
 Jason Momoa, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez la premiera Atlas, Profimedia (2) jpg
Selena Gomez la Cannes, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck profimedia 0874627890 jpg
Melania Trump si Donald Trump la absolvirea lui Barron Trump   profimedia 0873899269 jpg
Kevin Costner și Hayes Costner, Profimedia (1) jpg
Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg