Liz Taylor a fost înmormântată lângă Michael

25 martie, 2011
simeon stalpnicul png

Elizabeth Taylor a fost înmormântată joi după-amiază, în cadrul unei ceremonii intime, în acelaşi cimitir din Los Angeles unde se află şi cavoul bunului ei prieten, Michael Jackson. Televiziunile americane au prezentat un lung cortegiu de limuzine negre în momentul în care acestea intrau

Elizabeth Taylor a fost înmormântată joi după-amiază, în cadrul unei ceremonii intime, în acelaşi cimitir din Los Angeles unde se află şi cavoul bunului ei prieten, Michael Jackson.

Televiziunile americane au prezentat un lung cortegiu de limuzine negre în momentul în care acestea intrau în cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles, în care au fost înmormânate alte legende de la Hollywood, precum Humphrey Bogart, Clark Gable şi Jean Harlow.

image

Însă acestea au fost singurele imagini care au putut fi transmise de la ceremonia funerară. Jurnaliştii şi fotografii au fost ţinuţi la distanţă de intrarea în cimitir şi nu au putut vedea persoanele invitate la ceremonie. O purtătoare de cuvânt a poliţiei a explicat rapiditatea organizării acestor funeralii prin faptul că actriţa se convertise la iudaism. Câteva detalii despre ceremonie au fost totuşi date publicităţii într-un comunicat emis de agentul de presă al actriţei. Astfel, actorul Colin Farrell, un prieten intim al actriţei, a recitat un poem de Gerard Manley Hopkins, iar alte texte au fost citite de copiii şi nepoţii actriţei.

Potrivit aceluiaşi comunicat, ultimele dorinţe ale actriţei, care a dovedit şi cu această ocazie un simţ al umorului foarte dezvoltat, au fost respectate cu exactitate. "Ceremonia era prevăzută la ora 2.00 după-amiaza, dar, la cererea expresă a lui Elizabeth Taylor făcută înainte de a muri, a început puţin mai târziu. Actriţa a lăsat instrucţiuni precise ca înmormântarea ei să înceapă cu o întârziere de cel puţin 15 minute faţă de ora la care era prevăzută, deoarece ea a dorit să întârzie chiar şi la propria ei înmormântare", a declarat agentul de presă al actriţei.

Liz Taylor a murit, miercuri, la Los Angeles, la vârsta de 79 de ani. A fost spitalizată în urmă cu şase săptămâni pentru insuficienţă cardiacă şi respiratorie, aceleaşi probleme medicale cu care actriţa s-a confruntat de multe ori în ultimii zece ani. Apropiaţii ei spun că Liz Taylor nu şi-a revenit niciodată cu adevărat după moartea bunului ei prieten, Michael Jackson, iar starea ei de sănătate s-a agravat. "El va fi întotdeauna în inima mea, însă acest lucru nu este suficient. Viaţa mea este acum atât de goală", declarase Liz Taylor după moartea megastarului.

Foto: Northfoto, Tmz.com