Logodnica fostului Principe Nicolae, amintiri din copilăria petrecută la Sibiu

14 noiembrie, 2017
Nicholas Medfort Mills si Alina Maria Binder sasi jpeg

Alina-Maria Binder, viitoarea soţie a nepotului Regelui Mihai, Nicholas Medforth-Mills, e îndrăgostită de zona rurală din împrejurimile Sibiului, unde şi-a petrecut cele mai frumoase vacanţe.

image

S-a născut la Constanţa, dar pe când avea un an părinţii au decis să se mute la Bucureşti, locuind acolo. Cu toate acestea însă, vacanţele de vară şi le-a petrecut în Constanţa şi Alţâna. De aici, era bunica ei din partea tatălui, Susanna Schöpp.

Bunica ei din Alţâna avea nouă fraţi şi tot atâtea poveşti. „Copilăria în aceste locuri din Alţâna era magică. Îmi aduc aminte că, de fiecare dată, când mă întâlneam cu fraţii bunicii mele, aceştia îmi povesteau întâmplări de când erau copii. Erau poveşti aproape ireale, pe care le ascultăm pe nerăsuflate. Erau poveşti despre oameni care în vremurile acelea ştiau a citi semnele naturii, cunoşteau puterea tămăduitoare a plantelor şi trăiau în deplină armonie cu tot ceea ce însemnă viaţa. Timpul a trecut, eu am crescut, iar ei au îmbătrânit. Poveştile pe care mi le-au spus nu au îmbătrânit însă niciodată aşa cum nici amintirea lor nu s-a estompat”, povesteşte Alina-Maria Binder într-un interviu pentru turnulsfatului.ro.

La fel, şi anii fericiţi ai copilăriei, când se juca cu fratele ei pe dealurile din sat, au rămas la fel de vii în amintirea ei. „Cel mai delicios şi aşteptat moment era vizita la mătuşa mea, care de fiecare dată ne aşteaptă cu prăjitura preferată - hencleş. Gândul la această prăjitură ne ţinea pe mine şi pe fratele meu într-o continuă aşteptare, sperând în fiecare dimineaţă că va fi una dintre zilele de vizită. De fiecare dată când mă reîntorc acolo, mătuşa mea mă aşteaptă cu poveşti frumoase, prăjitura copilăriei şi o energie inepuizabilă. În casă şi în sufletul ei păstrează şi respectă cu sfinţenie tradiţia săsească. Îmi mai amintesc de asemenea de timpul petrecut în grădină, printre stupii de albine. Îmi plăcea să le ascult zumzetul şi să le urmăresc ritualul zilnic. Învăţasem că albinele sunt foarte organizate şi fiecare dintre ele are o sarcină bine stabilită”, povesteşte tânăra.

image

În fiecare vară, Alina-Maria încearcă să se reîntoarcă pe plaiurile săseşti, chiar dacă satul e mult mai pustiu, de când cei mai mulţi locuitori fie s-au mutat, fie au plecat să lucreze în străinătate. Şi, de fiecare dată când vizitează Alţâna, trece şi prin Sibiu.

"Sibiu a fost şi va rămâne pentru mine un oraş de suflet. De fiecare dată când îl vizitez mă duce cu gândul în trecut, la viaţa saşilor din cetate şi la obiceiurile acestora. Îmi place să mă plimb pe lângă monumente pe care le admiram şi atunci când eram copil: Piaţa Mare, Turnul cu ceas, Palatul Brukenthal. Între timp au apărut construcţii noi şi clădiri moderne, dar cu toate acestea Sibiul a reuşit să îşi păstreze farmecul de oraş medieval, oraş cetate. Sibiul este pentru mine o punte între copilărie şi maturitate. Mai mult decât atât, este o dovadă vie a istoriei şi culturii săseşti. De fiecare dată când vin aici simt că mă reconectez cu familia mea extinsă şi îmi da energie şi forţa vitală. Ador să mă plimb pe străzile Sibiului în fiecare anotimp. Iarna, de exemplu, nu ratez în niciun an târgul de Crăciun, unde mă simt minunat”, mărturiseşte Alina-Maria Binder.Recente pe Ok! Magazine

andrew-  fergie
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg
kim si kanye jpeg
Crina Semciuc    FOTO Horațiu Sovaiala, Ionut Rusu (1) jpg
elvis presley
Andreea Marin nou jpg
Daniel Craig, Getty (1) jpg
DSC 0088 site jpg
julia fox kanye west penis1 jpg
titanic3 jpg