Lucian Mîndruţă: "Vrei să respiri liber, cum zici? Taie-ţi nasul!"

3 iulie, 2020
1 mindruta jpg jpeg

Îşi împarte viaţa cu un medic, care în timpul pandemiei a petrecut multe ore în spital. Deranjat de cei care se laudă că nu poartă mască şi riscă astfel  sănătatea celorlalţi, Lucian Mîndruţă lansează un mesaj tranşant.

”Fără mască sunt liber, spune un spot al unui influencer, în care joacă şi ceva tineri. Lor mă adresez acum. Şi încep cu ăla care zice că nu poate să comunice şi să respire bine fără mască. Ideea ta, din câte înţeleg, e că masca e o constrângere nenaturală. Corpul uman nu are măşţi. E liber de la mama natură!

Ei, aici greşeşţi. Nasul tău e deja o mască, pe care o ai de la naştere, iar mucoasa din căile aeriene are exact rolul ăsta: să oprească microbii înainte să ajungă în plămâni. La fel, în gât, amigdalele au acelaşi rol. De mască! Ai fi ştiut asta dacă la biologie nu stăteai pe whatsapp. Natura nu ţi-a făcut plămânii conectaţi direct la aer, dragul meu. Există sisteme de filtrare până la ei. Masca creată de om e doar unul ÎN PLUS.

Vrei să respiri şi mai liber, cum zici? Taie-ţi nasul. Sau măcar părul din el! Scoate-ţi mucoasa şi amigdalele, ideal şi omuşorul, că şi ăla te opreşte! Acum serios - ştiu că dacă dai o căutare pe net găseşţi păreri pro şi contra de la medici. Dar mai ştiu un lucru: dacă ăia contra măşţii se înşală şi eu n-o port, pierd o potenţială protecţie în vremurile astea cu infecţii în creştere. Invers, dacă ăia care sunt pentru mască se înşală şi masca nu m-a ajutat cu nimic, pot spune totuşi un lucru simplu: nici nu mi-a făcut vreun rău. E pariul lui Pascal, adaptat la pandemie. Google «Pascal». Nu limbajul de programare. Filozoful.

Acum însă altceva vreau să-ţi spun. Da, ai dreptate să te îndoieşţi de autorităţi. Dar masca n-o porţi pentru Orban sau pentru Arafat. O porţi să nu omori o bunică sau un unchi în vârstă, nici măcar rude cu tine. O porţi să nu dai mai departe ceva ce poate ucide pe alţii. Chiar dacă tu scapi fără măcar o febră. Tot aşa cum îţi ţii banii în buzunar şi nu arunci cu ei pe stradă, fă la fel cu virusul. Tot aşa cum nu dai cheile de la măşină unuia beat şi fără carnet. Tot aşa cum nu-ţi dai prietenă… Ah, nu, aici nu se potriveşte. Prietena ta e un om liber şi inteligent şi nu trebuie să-ţi ceară ţie voie. Nici măcar când vrea să poarte mască.”



Recente pe Ok! Magazine

Ioana Ginghină s a căsătorit jpg
Madalina Ghenea si Philipp Plein impreuna la Milano   Instagram (1) jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
FotoJetCuplunou jpg
Carmen Iohannis și Jill Biden în SUA, 2022, Profimedia (2) jpg
FotoJetWitches jpg
Jada Pinkett Smith are o noua podoaba capilara   Facebook jpg
emmanuel macron brigitte macron jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta lor din 199d   Alain Morvan jpg
Mădă as Sophia PNG
Ioana Ginghina in vacanta   Instagram (2) jpg
Denis Motans PNG
Sophia Loren 88 jpg
banner cristina cioran png
Mariah Carey, Getty (4) jpg
Romanita Iovan, sexy la 59 de ani   Instagram (10) jpg
Rihanna si ASAP Rocky, pictorial in 4 cu copiii   Instagram (10) jpg
Ioana Ginghina, despre rochia de mireasa si a treia nunta   Instagram (2) jpg