Mama lui Céline Dion s-a stins din viaţă la 92 de ani: „Maman, te iubim atât de mult!” A fost cea care a compus primul hit al cântăreţei

18 ianuarie, 2020
1 fotojet jpg jpeg

Mama lui Céline Dion, Thérèse Tanguay Dion, s-a stins din viaţă la vârsta de 92 de ani. A avut 14 copii şi a plecat dintre noi înconjurată de familia ei numeroasă, în noaptea de joi, 16 ianuarie.

Canadianca, alintată de familie Maman Dion, a lucrat în televiziune, după care s-a dedicat proiectelor filantropice.  Vara trecută, familia vedetei a anunţat că Thérèse avea o stare precară a sănătăţii, la care s-au adăugat şi pierderi de memorie şi probleme cu auzul şi vederea.  

Mama lui Celine

10 mama iar jpg jpeg

După pierderea suferită la sfârşitul acestei săptămâni, Céline a ţinut să scrie câteva cuvinte online despre cea care i-a dat viaţă. Cântăreaţa a postat o fotografie alb-negru pe Instagram cu toţi fraţii ei, la care a adăugat comentariul: “Maman, te iubim atât de mult! Îţi dedic show-ul din seara aceasta ţie şi îţi voi cânta din tot sufletul. Te iubesc, Celine…” Céline, al cărei cel mai mare hit este My Heart Will Go On din filmul Titanic, a susţinut un concert aseară, în cadrul turneului său Courage.

Mamă-fiică

Relaţia mamă-fiică a fost întotdeauna specială. Céline o lua cu ea pe Thérèse aproape oriunde mergea, la evenimente cu ştaif sau în culisele spectacolelor pe care le susţinea în întreaga lume.  

Celine, alături de toţi fraţii ei

9 ele jpg jpeg

De Ziua Mamei, anul trecut, Dion a scris un mesaj emoţionant la adresa mamei sale, care se lupta încă de pe atunci cu greutăţile vârstei a treia: “Acum mai mult ca oricând, îmi dau seama ce rol important are mama. Nu numai că mi-ai dat viaţă, dar ai fost cea care mi-ai conturat întregul destin. Te iubesc, mama!”

Cel mai probabil, Celine făcea referire la rolul crucial pe care Thérèse l-a avut în cariera lui Dion. Cea care avea clar aptitudini muzicale, cântând la vioară şi la acordeon, şi-a încurajat fiica să cânte prin casă şi chiar i-a compus primul ei cântec – It Was Only A Dream – pe care i l-a trimis apoi lui René Angélil, pentru a-l lansa. Astfel, melodia a devenit primul hit al cântăreţei, în 1981. Celine avea doar 12 ani la acea vreme.

6 celine jpg jpeg

Influenţa mamei

Thérèse nu numai că i-a făcut rost fiicei ei de o carieră, ci i-a facilitat întâlnirea cu cel care avea să devină marea dragoste a cântăreţei, soţul ei şi tatăl celor trei băieţi ai lui Celine. Dion a devenit iubita lui René Angélil în 1994, după care şi-au petrecut restul vieţii lui împreună.    

Thérèse Tanguay Dion s-a născut în 1927 şi s-a măritat cu Adhémar Dion în anii ’40. În primă instanţă, soţul ei nu şi-a dorit copii, dar a cedat insistenţelor lui Thérèse şi a făcut nu mai puţin de 14 copii cu ea. Celine este cea mai mică dintre cei 14 copii ai lui Tanguay.

profimedia 0454781209 jpg jpeg

Foto - Instagram, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Gigi Hadid vs Camila Morrone la show ul Versace de la Milano   Profimedia jpg
Robin Wright a divortat de Clement Giraudet   Profimedia  (1) jpg
rlb jpg
brad pitt3 jpg
Madalina Ghenea stil colanti sexy (1) jpg
Nadine jpg
Ben Affleck weekend jpg
Sylvester Stallone alaturi de sotia Jennifer Flavin si fiica sa FOTO EPA-EFE
Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc (5) jpg
michael diuglas catherine zeta jones GettyImages 450140000 (2) jpg
cam87 jpg
rares9 jpg
Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg