Mama lui Jane Fonda a murit după ce Henry Fonda, care avea o amantă de 20 de ani, i-a cerut divorţul. De ce s-a învinovăţit celebra actriţă

30 noiembrie, 2021
7 jane18 jpg jpeg

Viaţa mamei ei s-a transformat într-un coşmar după ce soţul, nimeni altul decât Henry Fonda, i-a cerut divorţul. Femeia a murit în cele din urmă, iar Jane a ajuns să se învinovăţească.

Jane Fonda a fost în centrul atenţiei aproape toată viaţa. A crescut cu un tată care era actor şi a făcut carieră în show-business, aşa că a fost obişnuită cu stilul de viaţă al celebrităţilor şi cu paparazzii de la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, înainte să devină celebră, Jane a avut una dintre cele mai traumatizante copilării. Tatăl ei, Henry Jaynes Fonda, a contribuit la asta.

Henry a fost una dintre legendele de la Hollywood. De la interpretarea lui Tom Joad în „The Grapes of Wrath” până la Lt. Douglas A. Roberts în versiunile de scenă şi film ale „Mister Roberts”, Henry a rămas favoritul fanilor.

Din păcate, pe lângă o carieră de succes, actorul a avut parte de relaţii destrămate, dintre care una i-a oferit fiicei sale, Jane, o copilărie tulbure. Henry, care a murit la 77 de ani, a fost căsătorit de cinci ori.

Născut în Grand Island, Nebraska, starul din „12 Angry Men” din 1957 a început să urmeze o carieră ca actor la vârsta de 20 de ani. În timp ce lucra încă la Omaha Community Playhouse, a făcut o excursie în Massachusetts, unde a cunoscut-o pe prima sa soţie, Margaret Sullavan.

Sullavan era tot actriţă, dar avea o fire temperamentală, iar o poveste despre reacţia ei atunci când a avut cu Henry o neînţelegere pe platourile de filmare a dovedit acest lucru. 

Uniunea lor a durat doar două luni. Şi-au finalizat divorţul doi ani mai târziu, în 1933. Cu toate acestea, au menţinut o relaţie de prietenie şi chiar au jucat, în 1936, în „The Moon's Our Home”. Henry şi-a întâlnit a doua soţie, pe Seymour Brokaw, atunci când filma pentru „Aripile dimineţii din Anglia”, în 1936. Cuplul şi-a întâmpinat fiica, pe Jane, în 1937, şi pe fiul, Peter, în 1940. 

În timpul petrecut cu Brokaw, actorul a servit în Marina SUA timp de trei ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a fost onorat cu Medalia Steaua de Bronz. Datorită carierei solicitante, el şi Brokaw şi-au petrecut majoritatea timpului separat.

Distanţa din relaţia lor şi alţi factori au dat naştere unui mariaj nefericit, iar, în 1949, Henry era pregătit pentru o despărţire. Când actorul i-a spus soţiei sale că doreşte să divorţeze pentru a putea fi liber să se căsătorească cu amanta de 20 de ani, Brokaw a avut o cădere.

Din cauza instabilităţii mintale tot mai mari, ea s-a internat într-un spital de psihiatrie pentru tratament. Din păcate, nu şi-a revenit după această traumă şi s-a sinucis.

Henry a păstrat ascunsă cauza reală a morţii lui Brokaw de copii, care, în cele din urmă, au aflat adevărul. Când copiii au descoperit adevărul au fost deprimaţi, dar Henry trecuse peste această pierdere.

După Brokaw, actorul a fost căsătorit, timp de cinci ani, cu Susan Blanchard, cu care a şi adoptat o fiică, pe Amy, în 1953. De asemenea, a mai fost căsătorit şi cu baroneasa italiană Afdera Franchetti din 1957 până în 1961. Ultima şi cea mai durabilă uniune a sa a fost cu Shirlee Adams, însoţitore de bord şi model.

S-au căsătorit în 1965, iar ea a rămas cu el până la sfârşit. S-a stins din cauza unei boli de inimă, în 1982. Dar înainte ca Henry să-şi cunoască ultima mireasă, cea de a doua căsătorie a avut un efect devastator asupra copiilor săi.

Căsătoria lui Henry cu Brokaw a cauzat multe probleme în viaţa copiilor lor. Jane, care avea 11 ani când părinţii au divorţat nu înţelegea problemele lor din căsnicie. Nu ştia că mama ei s-a luptat cu depresia şi a fost nevoită să plece de acasă din cauza situaţiei sale mentale. Brokaw a rămas o vreme într-un institut de psihiatrie, iar într-o zi, când a revenit acasă cu o asistentă, Jane a refuzat să o vadă.

Ceea ce nu ştia era că era pentru ultima oară când o întâlnea. Când a murit Brokaw, Jane a fost distrusă. A aflat că mama ei a luat un brici în ziua în care a venit acasă şi s-a sinucis în instituţia psihică la 42 de ani.

Jane, care a cunoscut faima la Hollywood, a aflat cauza reală a morţii mamei sale un an mai târziu, dintr-o revistă. Informaţia a fost greu de suportat şi ea s-a învinuit.

Adolescenta a purtat vina morţii dureroase a mamei sale ani de zile. Dar, pe măsură ce a crescut, a descoperit şi alte informaţii despre luptele mamei sale. Vedeta a dezvăluit odată că a obţinut înregistrări de la instituţia în care mama ei şi-a găsit sfârşitul.

În timp ce parcurge înregistrările şi informaţiile pe care le-a primit, Jane a descoperit că Brokaw a fost abuzată sexual, ceea ce i-a înmuiat inima frântă. În timp ce reflecta la amintirea mamei sale într-un interviu, vedeta a mărturisit : 

„Aş fi vrut să o iau în braţe şi să-i spun cât de rău îmi pare, că am înţeles de ce a fost aşa”.

De-a lungul anilor, Jane, care a jucat în câteva filme de top, a avut parte de traume şi de triumf.

După sinuciderea lui Brokaw, Henry, un perfecţionist, a devenit mai distantă şi s-a refugiat în muncă.  Jane recunoaşte că nu au vorbit niciodată despre moartea mamei sale.

Într-un documentar din 2018, „Jane Fonda in Five Acts”, actriţa a aruncat o nouă lumină asupra poveştii şi a recunoscut că a crescut cu o mamă bipolară.  Documentarul spune, de asemenea, cum a învăţat în cele din urmă să o înţeleagă şi să o ierte.

Cu toate acestea, după atâţia ani, Jane a depăşit în cele din urmă vinovăţia pe care a purtat-o ​​şi s-a iertat singură. De asemenea, actriţa şi-a menţinut cariera remarcabilă şi a obţinut mai multe premii.Recente pe Ok! Magazine

Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg
Prințesa Charlotte jpg
Feli, iubire ca la piata jpg
Cristina Cioran primele poze cu copilul si cu Alex Dobrescu (1) jpg