Marc Jacobs îşi găsea mama catatonică sau plină de sânge prin casă. “Am văzut lucruri pe care niciun copil nu trebuie să le vadă!”

28 ianuarie, 2022
1 marc jacobs 1 jpg jpeg

Tatăl faimosului designer a murit când acesta avea doar 7 ani, iar mama lui Marc, singurul tutore legal al copilului, avea tulburare bipolară şi un comportament care l-a traumatizat pe Jacobs pe viaţă.

“Am văzut lucruri pe care niciun copil nu trebuie să le vadă!”, a spus Jacobs făcând referire la perioadele în care mama lui bolnavă psihic nu-şi lua tratamentul. Câteodată, Marc îşi găsea unicul părinte catatonic sau plin de sânge prin casă. Altă dată, era luat pe targă la spital, de urgenţă. Ceea ce este cel mai îngrijorător este că designerul moşteneşte boala psihică a mamei sale, fiind şi el diagnosticat cu aceeaşi tulburarea bipolară.

Amintirile din primii ami de viaţă ai designerului vedetelor sunt dulci-amărui. Fascinat de mama lui, acesta o vedea adesea pregătindu-se pentru distracţie şi, înainte de-a ieşi pe uşă şi-a ajunge la nişte petreceri sălbatice, ea îşi făcea un machiaj strident, ca de drag queen.

stanga
dreapta
2 jacobs jpg jpeg
3 marc jacobs profimedia 0619280456 jpg jpeg
1 marc jacobs 1 jpg jpeg

Unul dintre episoadele memorabile din copilăria lui Marc s-a petrecut când mama lui s-a întors drogată acasă cu iubitul ei de-atunci şi a făcut o frescă pe peretele din baie pe care a lipit şuviţe din părul pubian al iubitului ei. Nu-i de mirare că designerul s-a îndepărtat de mama lui şi nu s-a împăcat cu ea nici când aceasta era pe patul de moarte, în 2011!

Era totul prea mult pentru cel mai mare copil al ei, care era forţat să se maturizeze înainte de vreme şi să aibă grijă de fraţii lui mai mici. “Nu-mi doream aşa ceva! Nu voiam să fiu mama şi tata pentru sora şi fratele meu, sub nicio formă!”

Şi tocmai pentru că nu şi-a dorit să cadă pe umerii lui întreaga responsabilitate a creşterii fraţilor lui, a plecat de-acasă şi n-a mai luat niciodată legătura cu sora şi fratele lui. Jacobs s-a dus să locuiască cu bunica lui, care avea un apartament în clădirea Majestic din Central Park West, iar fraţii lui au ajuns la orfelinat.

“Acela a fost începutul vieţii pe care mi-o doream”, a dezvăluit Marc făcând referire la bunica Helen, care-l luase sub aripa ei protectivă şi care-l învăţa totul despre stil. Încrezătoare în talentul şi viziunea nepotului ei, Helen începea să le spună tuturor cum Marc va deveni un mare designer într-o bună zi. Şi parcă a avut gura aurită!

Ricky Serbin, amicul şi fostul lui coleg de cameră din Parsons School of Design, îşi aminteşte cum s-a descurcat Marc Jacobs la 18 ani, când a fost pus să organizeze o petrecere, în 1981, de-ale designerului japonez Kansai Yamamoto.

“Toată lumea a primit coliere cu câte o pungă de plastic în care era un peşte viu”, povesteşte Serbin despre creativitatea şi îndrăzneala de care a dat dovadă Marc Jacobs pe parcursul întregii sale cariere de designer.

Foto - InstagramRecente pe Ok! Magazine

Vincent Cassel (2) jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
283358570 765260144914896 4912793473662659824 n jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg
putin82 jpg
Majda Aboulumosha si Ruxandra Ion jpg
vladimir putin profimedia 0691857509 jpg
mada2 PNG
Nunta si botez Nicole Cherry Anastasia Florin (1) jpg
julia roberts profimedia 0692751831 jpg
cici8 jpg