Mariajul furtunos dintre Marilyn Monroe şi dramaturgul Arthur Miller. La început, el a împărţit-o cu un prieten

7 ianuarie, 2021
9 monroe2 jpg jpeg

Cea mai lungă căsătorie a lui Marilyn Monroe a fost cu al treilea soţ, Arthur Miller. Cei doi erau două firi complet opuse: vedeta de cinema era îndrăgostită de un dramaturg cerebral, premiat. Dar, în cele din urmă, Miller, la fel ca al doilea soţ, Joe DiMaggio, nu a fost suficient pentru actriţa fragilă. Pe lângă factorii care au provocat un stres major în relaţia lor, cum ar fi sarcinile eşuate, neînţelegerile şi ciocnirile din cauza muncii, demonii lui Monroe, dobândiţi în urma consumul de în consumul de alcool şi droguri, s-au dovedit imposibil de înfrânt.

Monroe l-a întâlnit pentru prima dată pe Miller în 1950. La vremea respectivă, ea încă mai încerca să-şi găsească faima, în timp ce el era deja aclamat drept unul dintre cei mai importanţi dramaturgi ai ţării, graţie Premiului Pulitzer câştigat. Monroe se culca şi cu prietenul lui Miller, regizorul Elia Kazan, care se afla la Los Angeles pentru a-i prezenta un scenariu lui Miller.

Când Miller, care era instruit de Kazan, a dus-o pe Monroe la o petrecere, el nu a acţionat după atracţia sa evidentă faţă de ea. Monroe credea că acest lucru îi indica respectul faţă de ea, ceea ce era mai mult decât suficient pentru a-l face să se distingă de ceilalţi bărbaţi pe care îi cunoştea. Ea i-a spus unui prieten despre întâlnire: „A fost ca şi cum te-ai urca într-un copac. Ştii, ca o băutură rece când ai febră”.

Monroe l-a condus pe Miller la aeroport în ianuarie 1951, când s-a întors la New York. Îi spusese cât de nefericită era căsnicia sa actuală, aşa că se aştepta să se întoarcă în curând. Între timp, ea şi-a aşezat fotografia pe un raft, care se afla deasupra patului. Cei doi au scontinuat să îşi scrie.

Monroe şi Miller nu s-au mai întâlnit până în 1955, când actriţa s-a mutat la New York pentru a studia la Actors Sudio. Cea mai recentă căsătorie cu DiMaggio a durat mai puţin de un an, era singură şi încă foarte interesată de Miller. Monroe chiar a legat o relaţie cu prietenii săi, Norman şi Hedda Rosten, pentru a se apropia de dramaturg.

Curând, Miller şi Monroe au început o aventură, în ciuda faptului că el era un bărbat căsătorit. Cu toate acestea, în aceşti ani, ea devenise o vedetă. Aceasta a însemnat că presa a acordat o atenţie deosebită fiecărei mişcări făcute de Monroe, iar povestea lor nu a putut rămâne secretă.

Blonda dorea să fie alături de Miller, care părea să-i ofere dragoste, dar şi sentimentul de siguranţă după c care tânjise mereu. De asemenea, i-a plăcut ideea de a fi văzută ca o actriţă serioasă, care a făcut un parteneriat cu un dramaturg de renume. Miller era reticent în a-şi părăsi soţia, dar era foarte îndrăgostit de Monroe. Într-o scrisoare îi spunea: „Cred că aş muri cu adevărat dacă te-aş pierde vreodată”. În primăvara anului 1956, el a plecat în Nevada pentru a-şi stabili rezidenţa, astfel încât să poată divorţa de soţia sa.

7 monroe8 jpg jpeg

Miller şi Monroe s-au căsătorit în 1956. Apoi s-au îndreptat spre Anglia, astfel încât Monroe să poată lucra la The Prince and the Showgirl alături de Laurence Olivier.

Marilyn era încântată de căsătoria ei, spunând la un moment dat: „Este pentru prima dată când mă iubesc cu adevărat”. Dar filmările nu mergeau bine şi a început să se certe cu Olivier. Treptat, Miller a început să fie dezamăgit de mariajul lor.

Monroe le-a spus lui Lee şi Paula Strasberg despre ceea ce scrisese Miller. "A crezut că sunt un fel de înger, dar acum a realizat că s-a înşelat. Prima lui soţie l-a dezamăgit, dar eu am făcut ceva mai rău". L-a idolatrizat pe Miller şi a fost devastată de cele spuse de el. Se simţea trădată.

Şi ca şi cum toate astea nu ar fi fost de ajuns, Monroe a suferit mai multe avorturi spontane. Descoperirea lui Monroe din Anglia nu a fost suficientă pentru a pune capăt căsătoriei lor. Actriţa şi Miller aveau momente fericite, cum a fost când i-a dedicat o ediţie a pieselor sale de colecţie. Monroe încerca, de asemenea, să îmbrăţişeze o viaţă mai liniştită. Dar aceste momente de fericire au fost întrerupte de alte probleme.

Monroe a fost devastată de gândul că nu poate aduce pe lume un copil. A suferit un avort spontan în septembrie 1956, a pierdut o sarcină ectopică în august 1957 şi a avut un al doilea avort spontan în decembrie 1958, la scurt timp după ce a terminat filmările la Some Like It Hot. Abuza de pastile şi alcool, aşa că s-a învinovăţit pentru ultimul avort spontan.

3 ar10 jpg jpeg

Relaţia dintre Miller şi Monroe a devenit tot mai apăsătoare.

Nu i-a plăcut că i-a ignorat principiile şi a făcut o rescriere lipsită de lumină a scenelor pentru filmul ei, Let's Make Love. Şi când a avut o aventură cu Yves Montand, actriţa a observat că Miller nu s-a luptat pentru ea, nici măcar nu s-a opus legăturii.

Relaţia lor a ajuns la final în timp ce lucrau împreună la ceea ce avea să fie filmul ei final, The Misfits. Scenariul, bazat pe o nuvelă a lui Miller, a fost iniţial menit să o ajute să fie văzută ca o actriţă serioasă. Cu toate acestea, până la filmarea din vara anului 1960, ei nu-i plăcea scenariul, declarând la un moment dat: „Arthur a spus că este filmul lui. Nu cred că mă vrea nici măcar în el. S-a terminat. Trebuie să rămânem împreună pentru că ar fi rău pentru film dacă ne despărţim acum".

Rebecca Miller, fiica lui Arthur, spune că mariajul a fost unul devastator. Tatăl ei s-a transformat dintr-un scriitor productiv într-o persoană care abia putea să scrie la sfârşitul căsătoriei lor. În acelaşi timp, Rebecca recunoaşte că Marilyn avea o adevărată carismă şi, uneori, când era în cameră cu cei doi, simţea că nu ar trebui să fie acolo.

Filmările au fost grele pentru Monroe. Scenariul a fost rescris iar Monroe a avut probleme cu învăţarea replicilor de ultim moment. Abuzul ei continuu de substanţe a făcut, de asemenea, dificil acest proces. Din cauza acestor probleme, a fost internată o săptămână în Los Angeles. Monroe a reuşit să se întoarcă şi să continuie filmările, dar căsătoria ei cu Miller s-a încheiat. Separarea a fost anunţată pe 11 noiembrie 1960. Monroe a călătorit în Mexic pe 20 ianuarie 1961 pentru a obţine divorţul.

Miller nu a participat la înmormântarea lui Monroe

Reflectând la relaţia ei cu Miller, Monroe a recunoscut: "Nu am fost drăguţă până la capăt. A trebuit să iubească un monstru dar poate sunt prea solicitantă. Poate că nu există niciun om care să poată rezista. L-am supus la multe, dar  şi el a făcut la fel. " Monroe a murit din cauza unei supradoze de droguri la 5 august 1962. Miller a ales să nu participe la înmormântarea ei, menţionând „Ea nu va fi acolo”.Recente pe Ok! Magazine

Diana Dumitrescu si Denise Rifai, duelul celor doua ladies in red jpg
meghan- harry
traistariu
Brigitte si Emmanuel Macron la dineul de stat oferit la Casa Alba de Jill si Joe Biden  profimedia 0741774325 jpg
garko
Ducii de Sussex  sursa   Profimedia jpg
Dana Savuica, pictorial impreuna cu sora ei, Gabriela Savuica   Sorin Stana, OK (4) jpg
Nicolae al Romaniei si sotia sa, Alina Maria, in port traditional bucovinean jpg
adela popescu
Fiica lui Kim Jong un, Ju Ae   Profimedia (1) jpg
andreea marin6 jpg
Catherine Zeta Jones
Hugh Jackman și soția sa, Deborra Lee Furness
Elizabeth Taylor 0  sursa   GettyImages jpg
denise si sotul
1 jennifer garner jpg jpeg
carmen bruma mircea badea jpeg
Anisia Gafton jpg