Marina Almăşan a lansat mult-aşteptata carte despre Victor Socaciu: "I-am arătat unde a greșit cât timp a trăit și s-a putut «apăra»"

6 mai, 2022
Marina Almasan Victor Socaciu carte Ceasul iubirii jpg

La aproape 6 luni de la moartea marelui folkist, fosta lui soţie îi dedică un volum "despre iubire, despre greșeală și despre neiertare".

Într-una dintre cele mai însorite zile de mai, la Hotelul Marshal, în centrul Bucureştiului, cam pe la ora ceaiului, Marina Almăşan a mai deschis o fereastră largă către inima ei şi către povestea nespusă a iubirii dintre ea şi regretatul Victor Socaciu.

Cartea sa, scrisă sub forma unei "confesiuni", vine la mai puţin de jumătate de an după dispariţia marelui folkist şi la foarte mult timp după divorţul lor - care, poate, a interesat mai mult opinia publică decât iubirea lor şi perioada lor de linişte şi armonie.

Marina Almasan Victor Socaciu carte Ceasul iubirii (2) jpg

Dar ceea ce sperau unii să regăsească în cartea realizatoarei de televiziune Marina Almăşan, anume resentimente, critici acide şi dezvăluiri explozive, este, de fapt, o carte "o întâlnire cu amintirile mele. Cu o felie din trecutul meu, una dintre cele mai “consistente” și încărcate de emoții. Și bune, și rele".

Şi da, este "o carte specială, pentru că ea ascunde o felie importanta din viața mea. O perioadă de 16 ani, în care am parcurs de sute de ori drumul dintre al nouălea cer și Groapa Marianelor". Dar încă de la titlul ei, "Ceasul iubirii... cei 16 ani ai mei alături de Victor Socaciu", transpare acea undă de nostalgie a unor ani în care "am respirat în preajma unui mare artist, care mi-a cerut cândva, parcă într-o altă existență, să-i fiu alături până la moarte. Dar îi voi fi chiar și dincolo de ea, prin această carte. Cartea este despre iubire, despre greșeală și despre neiertare. Dar mai ales despre IUBIRE…".

Marina Almasan Victor Socaciu carte Ceasul iubirii (16) jpg

De ce încă o carte, tocmai aceasta, a 15-a de pe raftul personal editat de-a lungul unei vieţi trăite în lumina reflectoarelor? "Am scris-o pentru a-i înfrunta pe cei ce încă se mai îndoiesc de existența iubirii adevărate. Eu m-am bucurat de ea, i-am simțit gustul, mireasma, conturul și mai ales, cântecul. Și chiar dacă trăirea noastră împreună nu a durat atât cât și eu și Victor ne-am dorit, vor rămâne, ca o mărturie a iubirii din ea, această carte, apoi cântecele artistului și poate în primul rând, fiul nostru, Victor Socaciu. Lui îi dedic cartea pe care am scris-o, la cei 25 de ani pe care îi împlinește în acest an și care au trecut de când i l-am dăruit tatălui său, în schimbul iubirii pe care și acesta mi-a dăruit-o, chiar și dincolo de moarte. Iar dacă o veți citi, veți înțelege sensul acestor ultime cuvinte…”

Lansarea volumului "Ceasul iubirii..." a produs reacţii dintre cele mai diverse şi chiar şi lacrimi. Iar printre cei prezenţi la lansare s-au aflat şi multe nume cunoscute, personaje din viaţa artistică precum Monica Davidescu, Carmen Trandafir, Eli Lăslean, Daniela Gyorfi, Diana Enache, Valentina Fătu, Cristina Deleanu şi Eugen Cristea, Vasile Muraru, Octavian Ursulescu, Gheorghe Turda, Mihai Alexandru.

"Am fost felicitată pentru curaj. Curaj?!? Despre ce curaj poate fi vorba într-o confesiune?!?Am fost îmbrățișată de către cei câțiva care mi-au parcurs cartea, stând cu nasul în batistă și cu ochii înlăcrimați. Dar am fost și mustrată, de către cei ce l-au cunoscut bine pe Victor, pentru “cosmetizarea” imaginii sale, în cartea mea. Le reamintesc că există un proverb: «De morți, numai de bine». Eu i-am arătat lui Victor unde a greșit cât timp a trăit și s-a putut «apăra». Cartea însă este despre amintirile frumoase ale mariajului nostru, despre cântecele sale minunate și doar oleacă despre tristețea despărțirii și zbaterile amândurora din anii ce i-au urmat".Recente pe Ok! Magazine

Johnny Depp la Cannes   profimedia 0776626760 jpg
heidi klum cannes2023 getty jpg
Jennifer Garner a dus fetele la Disneyland, Profimedia (4) jpg
ilie dumitrescu foto OK JPG
 Ashley Graham  (1) jpg
Nunta Smiley (1) jpg
Doina Teodoru stand up despre Dana Budeanu la iUmor   Antena 1 (4) jpg
roxana hulpe botez fetita jpg
nunta smiley si gina pistol jpg
general 2 jpg
Eva Longoria, splendidă la Cannes, mai 2023, Getty (4) jpg
Salma Hayek la Cannes, mai 2023, Getty (1) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (3) jpg
Victoria și Beckham Screenshot 2023 04 19 at 19 45 16 png
Beyoncé și Tina Turner împreună pe scenă, în 2008, Getty (1) jpg
Heidi Klum la Cannes 2023, Getty (3) jpg
Tina Turner si Erwin GettyImages 471719398 jpg
Madalina Ghenea 1, Instagram (4) jpg