Mark Zuckerberg a creat ochelarii-spion? Serviciile secrete de la Kremlin vor să interzică noul gadget pe teritoriul Rusiei

13 octombrie, 2021
1 mark zuckerberg ray ban stories jpg jpeg

La o lună de când au fost lansaţi, ochelarii inteligenţi au parte de critici... la nivel înalt.

Încă de anul trecut, Mark Zuckerberg şi-a anunţat intenţia de-a lansa pe piaţă un gadget care să facă mai accesibilă conectarea la realitatea virtuală, dar care să facă şi mai "reală" comunicarea la distanţă, având integrată componenta de recunoaştere facială.

Zis şi făcut, în luna septembrie, boss-ul reţelei Facebook, în colaborare cu celebra companie producătoare de ochelari Ray-Ban, a prezentat colecţia ”Ray-Ban Stories”, ce cuprinde 20 de modele de ochelari smart, cu preţuri ce încep de la 299 de dolari. Aceştia au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii şi filmări, prin comenzi vocale, şi se conectează wireless la internet. Ochelarii inteligenţi mai oferă şi posibilitatea ca persoana care îi poartă să efectueze şi să primească apeluri prin intermediul telefonului mobil, întrucât au două difuzoare şi microfon încorporate.

Momentan, gadget-ul e disponibil doar în 6 ţări: SUA, Marea Britanie, Canada, Italia, Irlanda şi Australia.

Rusia, despre care se credea că va fi una dintre cele mai importante pieţe de desfacere, şi-a arătat deja reticenţa, spunând că scopul lor este unul singur: spionajul. Reprezentanţii Serviciului Federal de Securitate (FSB, urmaşul KGB) au declarat că aceşti ochelari ar putea servi drept mijloc de „obţinere în secret a informaţiilor” şi că ar putea fi interzişi prin lege pe teritoriul Rusiei. Dacă vor fi interzişi oficial, ruşii care vor încerca să-i cumpere online ar putea fi urmăriţi penal, a raportat site-ul de ştiri tehnologice TJournal, citând serviciul de presă al FSB.

Zuckerberg nu e primul care vorbeşte despre realitatea augmentată. Specialiştii susţin că această nouă tehnologie va fi următorul punct de cotitură până în 2030. Ar putea fi o revoluţie tehnologică, aşa cum a fost telefonul inteligent la vremea lui. Recente pe Ok! Magazine

Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg
Angelina Jolie, Brad Pitt  sursa   Shutterstock jpg
Deva Cassel și Monica Bellucci FotoJet (3) jpg
FotoJet Albu jpg
Catherine Zeta Jones si Michael jpg