Marlon Brando & James Dean, un tramvai numit pasiune

18 aprilie, 2016
colaj jpeg

Ştiam că Marlon a experimentat aventuri cu bărbaţi. S-a mai scris şi că James Dean ar fi fost unul dintre „experimente“. Dar noua carte dedicată celor două sex simboluri vorbeşte despre o relaţie surprinzătoare, colorată cu cele mai neaşteptate jocuri sexuale.

Master & servant. Cei doi ar fi avut o legătură sado-masochistă, în care Marlon îl domina pe „sclavul“ Jimmy.

Se dau doi autori cu o credibilitate chestionabilă – Darwin Porter şi Danforth Prince – şi o carte pe care ai vrea, totuşi, s-o citeşti pentru amuzament le­jer, oricâte semne de întrebare ţi-ai ridica despre veridicitatea celor relatate între coperţile sale. Despre James Dean: Tomorrow Nerver Comes este vorba, în care cei doi autori vin cu detalii nemaiauzite despre pasiunea dintre Marlon Brando şi James Dean. În cartea lui, Songs My Mother Taught Me, Marlon scrie că l-a cunoscut pe James abia în 1954, pe platourile de filmare a peliculei La est de Eden. În tomul care se lansează pe 24 aprilie, povestea ar fi început mai devreme – la Actors Studio, unde Marlon s-ar fi întors ca să susţină un workshop după succesul triumfă­tor cunoscut pe Broadway cu piesa Un tramvai numit dorinţă. James studia pe-atunci la faimoasa şcoală de actorie, iar pasiunea s-ar fi aprins între ei de-ndată ce elevul de 18 ani i-ar fi mărturisit starului de 25 de ani că este cel mai mare fan al său. Aşa au ajuns două dintre cele mai mari sex simboluri masculine ale Vechiului Hollywood să devină iubiţi în secret, alunecând într-o relaţie cu puternice accente sado-masochiste.

Iubirea zeilor. Cartea analizează presupusa pasiune dintre doi bărbaţi pentru care făcuseră pasiune milioane de femei

Astfel, James le-ar fi mărturisit unor apropi­aţi că Marlon juca rolul stăpânului, controlând total partidele lor de sex. El era sclavul, care l-ar fi implorat pe Brando să-l umilească, arzându-l pe trup cu mucuri de ţigară. Rodgers Brackett, rămas în istoria Hollywoodului ca un boss din industria publicităţii care s-ar fi iubit la rândul său cu Dean prin 1951, povesteşte în carte cum „rebelul fără cauză“ şi-ar fi ridicat într-o zi tricoul în faţa lui, pentru a-i arăta nişte urme de arsuri. „Mi-a spus că el îi ceruse lui Marlon să-l chinuie aşa.“ Mai mult, Brando l-ar fi obligat să-l privească în timp ce făcea sex cu alţi bărbaţi, totul făcând parte din excentricităţile cu care cei doi îşi condimentau de comun acord relaţia.

Între ei era un joc de-a şoarecele şi pisica. „Erau, în mod cert, un cuplu, deşi, fireşte, ideea de fide­litate sexuală nu exista în vocabularul niciunuia dintre ei. Jimmy mi-a povestit multe despre asta şi chiar cred că în acel an, el s-a îndrăgostit de Brando. Cât des­pre Marlon, el nu cred că simţea la fel pentru Jimmy. Pe el l-am întâlnit doar de trei ori şi de fiecare dată era cu Jimmy. Dar după părerea mea, Brando era foarte îndrăgostit de... Brando“, comentează în carte compozitorul Alec Wilder, care a fost unul dintre prietenii lui Dean.

Pen­tru multe nume cunoscute ale epocii, precum dramaturgul Tenessee Williams, autorul piesei

, relaţia dintre Marlon şi Jimmy ar fi fost, se pare, cunoscută. Potrivit tomului, unii ar fi ştiut şi despre faptul că de la un anumit punct, povestea ar fi devenit obsesie pentru Jimmy, care-l urmărea pe Brando, uneori stând sub fereastra lui. Nu toate sursele exploa­tate în carte sunt, însă, de încredere, picantele dezvăluiri fiind un mix de adevăr şi bârfe înflo­rite din generaţie-n generaţie. Cineva spunea că sigur se va găsi altcineva acum care să ecrani­zeze această spumoasă iubire gay. Cartea se va vinde ca pâinea caldă. Dar cât din ceea ce scriu Darwin şi Danforth e adevărat? În autobiografia lui, Brando neagă orice tentă sexuală a legătu­rii lui cu James, adăugând: „Într-adevăr, tânărul avea o idee fixă legată de mine, dar nimic mai mult!“.

foto: guliver/rex features/getty images, arhiva adhRecente pe Ok! Magazine

laura cosoi
Madonna îl sărbătorește pe Rocco jpg
Richard Gere și Alejandra Silva Gală Spania jpg
Bennifer Paris jpg
selm2 jpg
1 alec baldwin rust new mexico accident pe platouri 2 jpg jpeg
gettyimages 526984278 gina lollobrigida jpg jpeg
casa lui Mariah Carey din Atlanta pradata de hoti (1) jpg
Jennifer Lopez la Bergdorf Goodman jpg
Shakira şi Pique FOTO EPA-EFE
David Popovici record mondial la 100 m (2) jpg
Jackie Kennedy 0 profimedia 0418251506 jpg
J Lo shopping (9) jpg
Ellen DeGeneres și Anne Heche jpg
anne heche profimedia 0424396442 jpg
iva1 jpg
Angelina Jolie (2) jpg
dan37 jpg