Mărturie cutremurătoare. Angelina Jolie şi-a extirpat ovarele: „Am intrat deja la menopauză"

24 martie, 2015

În urmă cu doi ani, actriţa de 39 de ani era nevoită să facă o dublă mastectomie preventivă, pentru a-şi reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer, după ce soţia lui Brad Pitt şi-a pierdut mama, bunica maternă şi o mătuşă din cauza acestei boli.

În urmă cu doi ani, actriţa de 39 de ani era nevoită să facă o dublă mastectomie preventivă, pentru a-şi reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer, după ce soţia lui Brad Pitt şi-a pierdut mama, bunica maternă şi o mătuşă din cauza acestei boli.

În urmă cu două săptămâni, însă, ameninţarea teribilei boli a lovit-o din nou, actriţa primind un telefon din partea medicului ei, care i-a comunicat rezultatele unui test sanguin. A fost detectată în organismul ei o formă incipientă de cancer. Evident, Angelina a fost nevoită să ia, pentru a doua oară în viaţă, o decizie radicală şi să se supună unei intervenţii chirurgicale de extirpare a ovarelor.

Teribila informaţie a apărut, astăzi, într-un editorial publicat de actriţă în The New York Times, denumit Jurnalul unei operaţii.

Potrivit declaraţiilor vedetei hollywoodiene, medicul i-a spus actriţei că testul în cauză a dezvăluit prezenţa în organismul ei a unor markeri biologici care ar putea fi interpretaţi ca semnale ale unui cancer aflat într-un stadiu incipient. La puţin timp după aflarea acelei veşti, Angelina Jolie l-a contactat telefonic pe soţul ei, Brad Pitt, şi, în aceeaşi zi, a mers să discute cu medicul care a tratat-o şi pe mama ei, Marcheline, decedată în 2007 din cauza unui cancer ovarian. "Doctorul fost devastat când m-a văzut. Mi-a spus: «Arăţi exact ca ea». Asta m-a terminat", scrie Jolie. Vedeta a aşteptat cinci zile pentru sosirea rezultatelor unor teste suplimentare, efectuate pentru a vedea dacă în corpul ei există deja tumori canceroase.

În cele din urmă, rezultatele au sosit, iar testul de depistare a eventualelor tumori a ieşit negativ. "Eram extrem de fericită, deşi, din cauza acelui test radioactiv, nu puteam să îmi îmbrăţişez copiii. Exista în continuare riscul unui cancer în stadiu incipient, dar acel risc era minor în comparaţie cu riscul generat de situaţia în care aş fi avut deja o tumoare. Spre uşurarea mea, dispuneam în continuare de opţiunea îndepărtării pe cale chirurgicală a ovarelor şi a trompelor uterine şi am ales să fac acest lucru", a adăugat actriţa.

Din păcate, extirparea ovarelor este echivalentă cu intrarea actriţei într-o menopauză forţată.

Vedeta americană a făcut intervenţia chirurgicală în urmă cu o săptămână. După efectuarea ei, medicii au găsit o mică tumoare benignă într-unul dintre ovare, dar niciun semn de cancer în celelalte ţesuturi. Actriţa a optat pentru păstrarea uterului, deoarece în familia ei nu a existat niciun caz de cancer uterin.

Vedeta va fi nevoită, prin urmare, să poarte asupra sa o pompă de mici dimensiuni, care îi administrează estrogen, iar medicii i-au amplasat în uter un mic dispozitiv care îi administrează progesteron şi care o ajută să îşi menţină echilibrul hormonal.

"Indiferent de hormonii înlocuitori pe care îi iau, acum am intrat deja la menopauză. Nu voi mai putea să am alţi copii şi mă aştept la anumite schimbări fizice. Însă mă simt liniştită în legătură cu tot ce va veni, nu doar pentru că sunt puternică, ci şi pentru faptul că îmi dau seama că acesta a fost un moment care face parte din viaţă. Nu e nimic de care să te temi."

Angelina Jolie atrage, însă, atenţia că noua intervenţie chirurgicală nu a eliminat toate riscurile medicale. "Realitatea este că eu sunt în continuare predispusă la cancer", conchide actriţa. Cu toate acestea, vedeta, mamă a şase copii, promite că nu va renunţa niciodată la luptă.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

by

.Recente pe Ok! Magazine

Stephan Pelger jpg
Kim Kardashian  jpg
Chef Cătălin Scărlătescu jpg
Gerard Pique si Clara Chia, Foto Profimedia jpg
baiat adoptat horia brenciu 8 jpg
Andreea antonescu jpg
Salma Hayek GQ Awards, Getty (4) jpg
shannen doherty foto profimedia 13 jpeg
FotoJetJLo jpg
ioana dichiseanu muzica fado jpeg
Shakira în public la Barcelona, vizionând Marele Premiu de Formula 1, Getty jpg
Pierce Brosnan și Keely Shaye Brosnan, Getty (1) jpg
MIhai Petre IMG 4218 (2) jpg
Charles Romania jpg
FotoJetMiddletons jpg
Kim Cattrall, Getty (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Joe Biden   The White House 2 jpg